Review: Glutenvrije muesli Bakery on Main

Ik heb een nieuw favoriet ontbijt! Bij de natuurwinkel ontdekte ik de glutenvrije muesli van Bakery On Main en hij is om te smullen. Heerlijk met Griekse yoguhurt.

Laatst was ik op bezoek bij mijn vriend zijn zwager in Amersfoort. Hij woont in de buurt van winkelcentrum Emiclaer en daar zit sinds eind vorig jaar de Natuurwinkel. Al een tijdje wilde ik hier graag naartoe om hun glutenvrije assortiment te bekijken.

Ik vond er een voor mij nieuw product: Muesli van het merk Bakery On Main. Ik moet toegeven dat ik best gevoelig ben voor een goed uitziende verpakking en dit product heeft naar mijn mening een zeer catchy uiterlijk. Door  het transparante stukje in de verpakking zag ik de muesli en kreeg ik meteen zin in een kommetje van dit lekkers.

IMG_0024De Natuurwinkel verkocht drie verschillende smaken, ik koos voor ‘Nutty Cranberry Maple Muesli’.

IMG_0029 (580x800)Kijk hoe leuk, op de verpakking staat een persoonlijk woord van de maker van Bakery On Main.

IMG_0027 (332x800)Dit zijn de ingrediënten. Naast glutenvrij is dit product tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij, kippeneivrij en sojavrij.

IMG_0028 (800x594)De voedingswaarden.

IMG_0030 (800x533)Ik vulde een kommetje met drie bolletjes Griekse yoghurt. Hier heb ik echt genoeg aan vooral als ik er nog wat aan toevoeg.

IMG_0031 (800x533)Op de verpakking gaat men uit van 2/3 cup, ik vulde mijn cup en strooide dit over de Griekse yoghurt

IMG_0037 (800x533)Ik moest even wennen aan de smaak. Ik verwachtte een hele zoete smaak, maar die kwam niet. De muesli is heerlijk knapperig en crunchy, heeft een lichte cornflakesmaak en bevat veel noten die je goed proeft. De zachtere cranberry stukjes zijn erg lekker, niet heel zoet, maar wel lekker zoetig. De mix is erg goed gevarieerd en qua verhouding prima. 

De dagen na mijn eerste ervaring met deze muesli ging ik het product steeds meer waarderen en kreeg ik er steeds meer zin in. Dat de muesli niet zo zoet is, vind ik juist prettig. De nasmaak is erg lekker en een kommetje vult goed. Dit ontbijt is echt een aanrader. Ik ben nu ook heel benieuwd naar de andere producten van Bakery On Main.

Ik kocht een zak van 340 gram voor ruim €5,- bij Natuurwinkel Emiclaer. Ik vind dit erg prijzig voor een ontbijtproduct. Vooral als ik zie dat de muesli op de Bakery On Main website slechts $1,79 kost, zo’n €1,30 (wat een verschil hé). Ik hoop dat ik dit product ergens goedkoper kan krijgen, want het is echt heel lekker. Tot die tijd, bewaar ik deze muesli voor af en toe, dan blijft het een speciaal ontbijt.

Wat is op dit moment jouw favoriete ontbijt?

Ook leuk om te lezen

11 Comments

 1. ik heb 2 andere soorten geprobeerd van dit merk, idd erg lekker en minder zoet dan verwacht.
  Bijna al het glutenvrije spul is schreeuwend duur. Bijna 5 euro voor een klein haverbroodje!

 2. Deze van bakery on main was ooit mijn favoriet. Maar ik kreeg er genoeg van, mede vanwege de prijs. Nu is mijn favoriet de muesli van I am glutenfree. Als havermoutpap (http://ikbenglutenvrij.nl/?p=6643) of de avond ervoor klaargezet met yoghurt of melk (overnight oats). Afgewisseld met cruncy’s van Rosies. En liefs gemengd met fruit.

 3. patricia

  Klein zakje is €1, 30 ;-) deze grote zijn op de site ook rond de €5, 99 helaas alleen zo duur te verkrijgen.. jammer want het is heerlijk!

 4. Zo goed dat ik je via youtube gevonden heb! Mijn zusje heeft, sinds haar geboorte ook coeliakie, dus ik weet hoe moeilijk het soms kan zijn met je eten en je dieet! Maar je heb zoveel leuke recepten op je blog! Ik ga haar de link dadelijk doorgeven! Deze recepten zullen bij ons thuis dus zeker gebruikt worden! :)à

  • Miss Glutenvrij

   Wat een leuke reactie, dank je wel! Hopelijk is je zusje er blij mee.

 5. Ook bij Van Voorst en Hardeman verkrijgbaar hoor! Dit is inderdaad ook mijn favoriet.

  • Miss Glutenvrij

   Goed om te weten voor als mijn nieuwe voorraad op is :).

 6. Hoi Mirjam,

  Ik wil die muesli van jou proberrn. Helaas mag ik geen melk drunken,nag geen lactose. Amandelmelk vind ik niet lekker. Watarmee zou ik het kunnen eten?

 7. Pingback: Shoplog + verslag glutenvrije markt 2014 | Miss Glutenvrij

 8. Pingback: Glutenvrij in Spanje | Miss Glutenvrij

 9. Pingback: Super makkelijke en snelle glutenvrije granola - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.