Review: Lidl glutenvrije pasta

pasta lidl collageEen review over de glutenvrije pasta’s van Lidl ontbrak nog op mijn site. Ik maakte met de fusilli en penne mijn twee favoriete pastamaaltijden. Lees verder voor mijn mening over Lidl’s glutenvrije pasta.

Al een aantal maanden verkoopt supermarkt Lidl glutenvrije pasta. Bij ons in Veenendaal zit helaas geen Lidl. Maar ik was toch wel erg benieuwd naar de pasta. Toen een bezoekster vroeg of ik een review over de pasta wilde schrijven, ben ik naar Lidl in Ede gereden en kocht ik de fusilli en penne. Ik zag dat ze ook spaghetti verkopen, maar die heb ik laten liggen.

lidl pastaDe verpakking vind ik er prima uitzien, niet bijster bijzonder, gewoon neutraal. Er staat prominent in het midden van de zak dat de pasta glutenvrij is en het is duidelijk wat er in zit: fusilli en penne. De glutenvrije pasta ligt in de winkel gewoon naast de glutenvolle pasta. Geen apart hoekje voor glutenvrij, maar bij de rest zoals het naar mijn mening hoort. Toen ik in de Lidl was, lag er genoeg glutenvrije pasta en had ik keuze uit de drie soorten: fusilli, penne en spaghetti. Een zak pasta bevat 500 gram en kost (slechts) €1,29.

IMG_0008Zoals het plaatje van de maiskolf op de verpakking al doet vermoeden, is de pasta gemaakt van maismeel. Hierboven zie je de  ingrediënten. De fusilli en penne bevatten precies dezelfde ingrediënten.

IMG_0017De bereidingswijze. Heel helder en als je je hier aan houdt, is je pasta precies goed gekookt.  Ik spoel mijn pasta na het koken af met koud water, tegen plakken.

IMG_0018 (800x533)

IMG_0021Met de penne maakte ik mijn favoriete spinaziepasta.

IMG_0053 (800x533)

IMG_0054Met de fusilli maakte ik mijn favoriete pasta pesto salade.

Mijn mening
Warm vind ik de Lidl pasta erg lekker. Het is zacht, heeft een goede bite, proeft vrij neutraal, zoals ik van glutenvrije pasta gewend ben en eet prima weg. Mijn vriend vond de pasta ook lekker, hij merkte niet eens dat dit weer een andere glutenvrije pasta was. De pasta koud eten, vind ik een minder succes. Het is namelijk een stuk taaier dan warm, de smaak is wel nog steeds goed. Maar door een salade wil ik juist graag heerlijk zachte pasta, dat was dit niet.

De prijs kwaliteit van Lidl’s glutenvrije pasta is prima. Je kunt er een heerlijke warme maaltijd mee maken. Het voordeel vind ik dat de pasta zo goedkoop is, nu maak ik gemakkelijker voor iedereen die met mij mee eet deze pasta. Andere glutenvrije pasta’s vind ik daar vaak te kostbaar voor. Een salade maak ik liever met een andere pasta, daar is deze minder geschikt voor. Maar voor deze prijs kan ik de pasta’s zeker aanbevelen.

Wat vind jij van de pasta van Lidl?

Ook leuk om te lezen

29 Comments

 1. Ik heb een tip voor je!
  Als je de pasta kookt, een eetlepel of twee olijfolie bij in doen, kan van tevoren ook al in de pan water. Hierdoor plakt de pasta niet en hoef je het dus ook niet meer met koud water af te spoelen!

  • Miss Glutenvrij

   Dank je wel voor de tip, zal het proberen.

  • Miss Glutenvrij

   Heb al van alles geprobeerd, maar die van 3pauly en glutenfreewebshop.com bevallen goed, voor die laatste. Ben nu ook een van Schär aan het testen en die is ook verrassend goed. Komt binnenkort artikel over.

 2. Wij kennen deze pasta al langer en eten ze regelmatig. Wij vinden het heerlijk en de prijs is voor ons ook belangrijk. Wij zijn afhankelijk van de voedselbank en moeten glutenvrij eten. Bij Appie betaal je al gauw bijna 4 of 5 euro voor een pakje spaghetti.

 3. Ik heb beide varianten gekocht en heb de penne al geprobeerd. Hij smaakt erg lekker in de pasta ovenschotel (recept van jou site) Mijn stiefvader heeft maar meteen 10 zakken ingeslagen. Hopelijk ligt dit voor een langere tijd in de schappen van de Lidl!!

  • Miss Glutenvrij

   Wat leuk! Geniet ervan, volgens mij blijft het wel even.

 4. Voor een koude pastasalade kan je de pasta 2 minuten langer laten koken. De spaghetti is lekker maar dikker dan normale spaghetti. Ook deze iets langer laten koken dan voor geschreven.

 5. Prima pasta, wij gebruiken deze al vanaf de introductie bij de Lidl, mijn ervaring is dat je de juiste hoeveelheid (ruim) water moet gebruiken, anders de kooktijd aanpassen. En de pasta niet afspoelen (oo zo Nederlands) maar met aanhangend water door je overige ingrediënten mengen. Klaar en direct opdienen.

 6. Elvira van den Berg

  De glutenvrije pasta van Lidl is deze week uit het assortiment gehaald! Onbegrijpelijk, vind je ook niet? Moeten we nu weer duur naar AH?
  Good luck & greetings!

 7. Ik begreep dat die wel weer terug zou komen in het assortiment, ging er speciaal voor naar de Lidl.. Heel erg jammer ja. Vond hem zelfs fijner dan die dure pasta’s. Kortere kooktijd en minder plakken.

 8. Hans van Burik

  Het met koud water afspoelen dient ook om “doorgaren” te voorkomen.

 9. Omdat de lidl mais pasta’s al enige niet meer in de winkel verkrijgbaar waren, heb ik dit aan lidl nederland voorgelegd. Zij hebben mij gemeld dat deze pasta’s niet meer in hun assortiment zijn opgenomen.

 10. Miss Glutenvrij en anderen.

  Ik heb contact met Lidl gezocht en blijkt dat deze inderdaad uit het assortiment is gehaald. Echter als wij als coeliakie patienten of als organisaties bij Lidl aangeven dat zij dit weer in de schappen moeten leggen dan komt het product weer terug. Dussss allemaal schrijven naar Lidl via de mail en aangeven dat die producten weer terug moeten.

  Dank jullie allemaal

 11. jammer genoeg heeft lidl ze niet meer in hun assortiment

 12. Patricia

  Ik kocht de glutenvrije pasta van de Lidl al jaren. Ben er sinds kort achter dat ze de pasta niet meer verkopen. Ik baal er behoorlijk van want ik was er heel tevreden over!

 13. Echt balen dat ze het niet meer verkopen.
  Het het een paar keer gevraagt,in de winkel.
  Zal morgen een mail sturen misschien dat het helpt

 14. Zowel bij ons in Houten /Geldermalsen en Culemborg nergens meer te vinden. Toch maar mail richting de Lidl. Jullie inmiddels wel gevonden?

 15. Monique

  Ook wij hebben de Lidl 2x aangeschreven; voor Lidl Amersfoort en voor Lidl Ermelo.
  Amersfoort hebben we nog niet kunnen checken, maar in Ermelo is de glutenvrije pasta weer terug in het assortiment. Super service van de Lidl!

  • Miss Glutenvrij

   Fijn he! Aanschrijven helpt dus zeker.

 16. De pasta is prima, kijk bij het koken goed uit zodat je precies op het juiste moment afgiet.
  Gebruik bij het koken wat olijfolie tegen het plakken.

 17. Ingrid van Putten

  Lidl heeft nu ook glutenvrij bier. Dit is denk ik wel tijdelijk verkrijgbaar. Kent iemand dit bier? Het heet Perlenbacher.

Comments are closed.