Shoplog + verslag glutenvrije markt 2014

IMG_0001Afgelopen zaterdag was de Nederlandse Coeliakie Dag in Hotel Vianen. Op de glutenvrije markt deed ik fijne glutenvrije aankopen die ik graag aan jullie laat zien.

‘De glutenvrije dag’, zoals ik de Nederlandse Coeliakie Dag (NCV dag) al sinds kind noem, was afgelopen zaterdag weer in Hotel Vianen. Tot een paar jaar geleden ging ik altijd met mijn moeder naar deze dag. Toen was het nog in De Reehorst in Ede (naast mijn woonplaats Veenendaal). Ik kan het me herinneren als een dag waarop ik qua proeven van glutenvrije producten helemaal los kon gaan. Samen met mijn moeder bezocht ik de glutenvrije kraampjes, kochten we glutenvrije producten, deden we ideeën op voor nieuwe recepten en mocht ik snoepen van een gevulde koek bij de koffie. Het was leuk en heel gemoedelijk, op het kneuterige af.

Dit jaar bezocht ik de NCV dag met mijn nicht uit Groningen, zij was bij mij logeren en vond het leuk met me mee te gaan. Als kind waren we ontzettend veel bij elkaar (zij woonde toen nog in Veenendaal) en ze weet van dichtbij hoeveel ik met het glutenvrije dieet bezig ben. We vertrokken op tijd van huis. Vorig jaar was het al vrij druk en dat verwachtte ik nu weer. De NCV dag was nog maar een half uurtje begonen, maar we hebben echt moeten zoeken naar een parkeerplek, die we uiteindelijk buiten het terrein in de berm vonden. Overal stonden auto’s, liepen mensen met tassen (en trolleys!) er stond zelfs een rij bij de ingang.

Woo! zo druk had ik het niet verwacht. In de grote zaal was de glutenvrije markt. Het stikte er van de mensen, hierdoor was het erg warm en benauwd in de zaal. Ik ben maar vooraan begonnen bij de stand van Broodpakket. Ik wilde graag hun vruchtenbrood van het merk FreeOf kopen, maar dit was al op. De glutenvrije markt begon om 10.00 uur en dus in minder dan een uur tijd, waren al producten uitverkocht. Dit bewijst maar weer dat de vraag naar glutenvrije producten enorm groeit.

Achteraan aansluiten
Er stond een enorme rij voor de kraampjes van glutenvrijemarkt.com, maar dit hield me niet tegen achteraan te sluiten. Ik kwam voor fijne (nieuwe) glutenvrije producten en wilde graag al het lekkers proeven dat deze kraam had uitgestald. Ik heb heerlijk gesnoept van de koekjes, het appelgebak  en de broodjes die er lagen. Ook kwam ik Valentine van Gluuts.nl tegen, zij werkt voor glutenvrijemarkt en op haar aanraden kocht ik havermeel van Provena. Ik doe enorm veel met havermout, maar havermeel is nieuw voor me. Ik weet dan ook nog niet wat ik er mee ga maken, dus als jullie tips hebben, laat het me vooral weten.

IMG_0006

IMG_0005Omdat het vruchtenbrood van FreeOf uitverkocht was, kocht ik rozijnenbollen van I am Glutenfree. Helaas kwam ik er thuis pas achter dat er ‘vruchtenpoeder’ in zit. Dit vind ik jammer, want ik ben zo dol op ‘gewone’ krentenbollen. Ze zijn verder prima te eten, maar wegens mijn afkeur voor vruchtensmaak zal ik ze niet snel weer kopen, ook vind ik het jammer dat je ze eerst even moet opwarmen omdat ze anders te droog zijn. De meest perfecte krentenbollen (die je niet hoeft op te warmen) kocht ik eind vorig jaar bij Joop van specialetaarten.nl, helaas moet ik hiervoor naar Almere of Apeldoorn rijden. Maar ik denk dat ik dit binnenkort toch maar doe en meteen groot insla. Geen krentenbol kan namelijk tippen aan die van hem.

IMG_0004Ik houd van een ruime voorraad pasta in huis, mijn vriend en ik zijn allebei dol op pastagerechten. Deze Fusilli en Penne van SamMills zijn erg lekker in een warme pastamaaltijd. Ik kocht vier zakken voor €5,-, een mooie aanbieding die ik niet wilde laten liggen.

IMG_0008Schär stond met een stand waar je hun nieuwste Meesterbakker brood kon proeven. Binnenkort hier meer over op mijn site.

IMG_0002Bij de stand van winkelglutenvrij.nl kwam ik mijn favoriete ontbijt van het moment tegen: Bakery On Main! Jeehj. Ik kocht meteen alle drie de soorten met korting. Op dit moment eet ik de oranje zak en die smaakt net als de paarse héél lekker.

IMG_0009Op aanraden van de dame bij de stand van winkelglutenvrij.nl kocht ik  ‘Lantbrödsmix’ van (mijn favo broodmerk) Semper. Het linker pak is van mijn zelfgebakken brood. Ik ben heel benieuwd naar het landbrood, binnenkort een review.

IMG_0003Ik kocht deze heerlijke Semper afbakbroodjes. Vroeger kocht ik deze broodjes altijd, maar ik vind ze zo duur. Nu kreeg ik korting en nam ik twee pakken mee. Dat wordt weer smullen.

IMG_0007Ook stond er een kraam van st. Hendrick met biologisch vlees. Zij verkopen 100% glutenvrij en biologisch vlees. Na hun Boeren-roompaté geproefd te hebben, kocht mijn nicht dit pakje voor ons. ‘s Middags hebben we samen gezellig geborreld met scroppino’s en toastjes met deze heerlijke roompaté.

moorkopNa het shoppen hadden mijn nicht en ik trek in koffie en gebak. We kozen allebei voor een moorkop. Als ie super lekker was geweest, vond ik ‘m de vier euro zeker waard, maar hij viel me wat tegen, het deeg aan de bovenkant was dik en droog, de luchtigheid miste. Eigenlijk had ik liever net als vorig jaar een bakje kibbeling gekocht, maar de viskraam ontbrak. Dit vond ik oprecht jammer, de glutenvrije kibbeling was voor mij het hoogtepunt van de glutenvrije markt van 2013 (lees hier mijn verslag van vorig jaar).

Dat waren mijn aankopen. Misschien als het minder druk was geweest en verschillende producten niet al waren uitverkocht, had ik meer gekocht. Ik kwam tijdens het shoppen andere glutenvrije bloggers tegen die ik ken van de high tea. Ik vond het erg leuk hen even te zien en te spreken en van hen begreep ik dat als ik eerder was geweest het gewoon te druk was geweest, rond 10.15 uur konden de mensen zich amper bewegen rondom de stands, zo druk was het. Wat dat betreft ben ik blij dat ik er toen niet was, duwen en trekken voor (glutenvrije) producten, daar pas ik voor.

Jaarbeurs?!
De vraag naar glutenvrije producten wordt steeds groter en de bezoekersaantallen dus ook, ik begreep dat er 500 mensen meer dan vorig jaar de dag hebben bezocht. Ik hoop dat de locatie volgend jaar groter is, wellicht bezoek ik dan ook weer (na mijn aankopen gedaan te hebben) een lezing. Ik hoop dat de NCV aan de slag gaat met het zoeken van een nieuwe locatie, van mij part mogen ze de jaarbeurs afhuren! Glutenvrij is booming.

Wat vonden jullie van de NCV dag en wat heb je gekocht?

Ook leuk om te lezen

22 Comments

 1. Leuk verslagje! Ik vond het ook erg druk. Ik stond zelf achter de stand van Schär maar ook daar viel het op hoe druk het was.
  Liefs,

 2. Ik was er met mijn dochter(12) om 10.10 uur en was zo verschrikkelijk druk, gewoon niet leuk meer!! Wij gaan al 11 jaar en het is voor mijn dochter altijd een feestje! Maar nu vroeg ze of we alsjeblieft weggingen. Wij hebben daardoor ook veel minder gekocht. Wij vonden de bosche bol wel heerlijk!

 3. Wij waren er om precies 10.00 uur en schrokken heel erg van de hoeveelheid mensen, ik was samen met een andere glutenvrije moeder, haar zoontje is sinds kerst glutenvrij. Zij schrok ook, ik vond het jammer dat dit haar eerste indruk was van een anders zo leuke markt. Ik heb ook erg weinig gekocht, ik had nl géén zin om in de lange rij van glutenvrijemarkt.com te gaan staan. Wel heb ik krentenbollen gekocht van Allergento, deze zijn super goedgekeurd door zoonlief (hun stand was om 12 uur helemaal léég!). Wij hebben wel een lezing bezocht over de combi coeliakie en diabetes, aangezien allebei onze zonen beide aandoeningen hebben. Deze was interessant en interactief, maar de ruimte hiervoor was ook te klein voor de hoeveelheid geïnteresseerden. Als dit zo blijft, kom ik in ieder geval niet volgend jaar april, Vianen is voor ons een uur rijden. Maar dat is Apeldoorn en Leiden ook dus dan rij ik net zo lief daarheen!
  Mijn kinderen vonden het Schär brood overigens heel erg lekker!

 4. Gelukkig heb jij nog wat kunnen kopen, het ontbijt product vind ik ook heerlijk. Leuk om je ook even te hebben gesproken en een klein beetje bij gekletst over het glutenvrije leven.
  De visboer komt volgend jaar weer vertelde hij net, ik had ook wel zin in een portie kibbeling gehad.
  Hele Fijne Pasen.
  groetjes Gerda

  • Miss Glutenvrij

   Ik vond het ook leuk je even te spreken. Wat fijn dat de visboer weer komt, dan kom ik zeker weten haha (al hoop ik echt op een andere locatie dan Vianen). Jij ook een fijne Pasen!

 5. Voor mij is het eigenlijk net te ver weg. Plus dat we in Hoofddorp hier elk jaar in November een markt hebben.
  Toch zit ik er aan te denken om volgend jaar die kant op te rijden. Maar ja, als ik jouw verhaal dan hoor dat het zo druk is, dan weet ik het net nog niet.
  En die jaarbeurs afhuren, dat lijkt me echt een geniaal idee! Kunnen we geen actie opzetten ;)

 6. Corine den Hollander

  Het was inderdaad te druk. Na de lezingen ben iknig even terug gegaan (12.15 uur) maat inderdaad veel op. Wilde het nieuwe houdbare brood van schar kopen, ( vital) brood maar heg brood wat ze verkochten was over de datum. Ik maakte hier een opmerking over maar ze lieten het gewoon liggen. Check dus alsnog je houdbaarheid. Ik vond dit echt super slecht!!! Wel kunnen inslaan bij peaks. Mijn favoriete merk. Grt Corine

 7. Vorig jaar ben ik geweest. Vond het erg leuk. Helaas valt het altijd verkeerd want dat 2e weekend van april moet ik altijd werken dus beter ook volgend jaar een x een andere datum ;-) Verder helemaal top!

 8. De markt op zichzelf is leuk, maar ik was er 12.15u (na de lezing over glutensensitiviteit in een grote en ruime zaal) en er was nog heel weinig te krijgen!! Super jammer, want het duurde tot 14u nog tijd genoeg zou je zeggen.

  @Corine den Hollander mijn gekochte Schär brood is niet over datum. Ben je misschien in de war net de verpakkingsdatum? Die ligt uiteraard in het verleden. Beide data worden vermeld op de verpakking.

 9. Pingback: Review: Schär Meesterbakker brood | Miss Glutenvrij

 10. Pingback: Review: Semper Landbroodmix | Miss Glutenvrij

 11. Sterretje

  Ok, spuit 11, maar kan je op deze/zo’n markt pinnen of is het allemaal cash betalen? Jammer dat het zo druk is, want dan is zo’n markt niet voor mij te doen. (kan niet lang staan en met rolstoel zie je alleen maar achterwerken en word je heel snel niet opgemerkt)Die in Hoofddorp is wel beter te doen?

 12. Beste Harmke, door de chronische ziekte van mijn vrouw heb ik de afgelopen jaren enorm veel gelezen over voedsel. Ik kan je van harte het boek broodbuik aanraden van William Davis. In zijn boek schrijft hij uitvoerig over coeliakie. Veel plezier!

 13. Jade Ansems

  Wij vonden het super leuk vooral het forum voor de jeugd! We hadden verse broodjes gezien maar toen we ze later wilde gaan kopen waren ze uitverkocht jammer! Wij hebben oa.paprika chips aangeschaft en heb net t broodrecept gemaakt zoals ze deze daar in de oven maakte..super gelukt!!

 14. Pingback: Miss Glutenvrij bestaat 3 jaar! | Miss Glutenvrij

 15. Pingback: Eetdagboek: April 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie