Meringue volgens de Meringue Girls

meringueMeringue, ook wel schuimpje genoemd, is van nature glutenvrij en niet moeilijk om te maken. Kijk mee hoe ik mijn eerste meringue’s maakte met behulp van de Meringue Girls.

Laatst ontving ik een exclusief voorproefje uit het boek ‘Meringue’. In dit boek laten Meringue Girls (Alex & Stacey) zien hoe iedereen meringues kan maken in alle kleuren van de regenboog die smelten in de mond. Daarnaast zijn meringues glutenvrij! Kijk, dat is fijn.

IMG_0010 (800x533)Afgelopen weekend logeerde mijn nicht bij mij en we besloten samen meringues te maken.  Met deze starterskit die ik ontving, gingen we aan de slag. Het boekje dat je ziet is het exclusieve voorproefje en bevat tien bladzijdes met daarin het basisrecept en drie extra recepten om je meringue nog leuker/ lekkerder te maken.

IMG_0014Dit is het basisrecept, dat we maakten. (Klik op de foto voor een uitvergroting.)

IMG_0011 (800x533)Voordat we begonnen, ontvetten we de kom en mixhaken met citroensap en wogen we onze eitwitten (dit is volgens de Meringue Girls heel belangrijk).

IMG_0013 (800x533)Suiker in een ovenschaal en even in de oven.

IMG_0014 (800x533)En kloppen maar van langzaam naar snel. 

IMG_0015 (800x533)Kijk hoe mooi fluffy de eiwitten zijn.

IMG_0016 (800x533)Lepel voor lepel klopten we de suiker door de eiwitten. Mijn nicht en ik wisselden af omdat ruim vijf minuten mixen toch wel wat armkracht vereist. Het liefst had ik mijn mixkom die bij mijn mixer hoort gebruikt, maar die is van plastic en dat is bij meringue een no-go (ik blijf dromen van een KitchenAid).

IMG_0018 (533x800)De gekleurde schuimpjes op de voorkant van de folder, wilden wij ook maken. Dus maakte ik met behulp van een kwastje en eetbare kleurstof verticale strepen op de spuitzak zoals de Meringue Girls uitleggen.

IMG_0020 (800x533)De meringue schepten we in de spuitzak.

IMG_0021 (800x533)En spuiten maar. Dit vereist enige oefening vandaar dat niet alle schuimpjes even mooi zijn, maar hé, dit was ook mijn eerste keer.

IMG_0025 (800x533)35 minuten in de oven.

meringuiEn klaar zijn de meringues. Ze smaakten heel goed en waren lekker bros van binnen. Door het recept van de Meringue Girls te volgen, kan het eigenlijk niet fout gaan. Handig om te weten want deze schuimpjes zijn de basis voor heel veel lekkere recepten.

Heb jij wel eens meringues gemaakt?

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Hoe leuk!!!! Ik heb vaker van het boek gehoord, maar nu begint het helemaal te kriebelen!

  2. Ohh wat zien ze er lekker uit! En die groene zien er zelfs bijna gezond uit! Je kán ze gezonder maken! Door ze te zoeten met stevia :)

  3. Pingback: Zelf gemaakt: Meringues | Chantal is Glutenvrij

Comments are closed.