Enchilada’s

enchiladasIk maakte heerlijke enchiladas’s met de wraps van Schär. Een smaakvol Mexicaans recept dat goed vult en niet moeilijk te maken is.

Enchilada’s ik had ze nog nooit gegeten. Maar toen ik het recept zag, wilde ik ze graag maken. De wraps van Schär lenen zich perfect om dit Mexicaanse gerecht mee te maken.

Ingrediënten (voor 2 à 3 personen)

  • 6 wraps van Schär
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blikje gepelde tomaten (425 ml)
  • 1 gesnipperd ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels chilipoeder
  • Zout & peper

IMG_0002

IMG_0004Verwarm je oven voor op 180 graden. Kruid het gehakt met zout en peper en bak het rul in een koekenpan.

IMG_0005Bak in een andere pan in een scheutje olijfolie de ui met de knoflook.

IMG_0006Voeg bij de ui de gepelde tomaten en de chilipoeder. Plet de tomaten en maak er stukjes van met een spatel en laat het een paar minuten pruttelen.

IMG_0007Voeg een kwart van het tomatenmengsel toe aan het gehakt en doe hierbij een handje kaas.

IMG_0008Doe de rest van het tomatenprutje in een ovenschaal.

IMG_0012Haal je wraps één voor één door het tomatenprutje in de ovenschaal zodat boven- en onderkant ‘nat’ zijn van de tomaat. Doe een scheut olijfolie in de pan waar je je tomatenprutje in hebt gebakken en bak de wraps één voor één aan beide kanten een paar seconden en leg ze daarna op een bord. Voeg tussendoor telkens olijfolie toe zodat je wraps niet aanbakken. Als je alle wraps hebt gebakken, giet je het tomatenprutje dat over is in een kom.

IMG_0013Vul de wraps met zo’n twee à drie eetlepels van het gehaktmengsel per wrap (niet aan de randen), daarbij doe je nog wat extra kaas.

IMG_0014Rol de wraps strak op en doe ze in de ovenschaal waar net nog het tomatenprutje in zat. Het is goed dat de wraps strak tegen elkaar aan liggen en het geeft niet dat de wraps aan de uiteinden iets over de ovenschaal heen hangen.

IMG_0015Giet het overgebleven tomatenprutje over de wraps en strooi de overgebleven kaas (en eventueel nog wat meer) er overheen.

IMG_0019Zet je enchilada’s twintig minuten in de oven en smullen maar. Mijn vriend en ik vonden de enchilada’s erg lekker, maar ook vrij machtig, we konden er allebei maar twee op en we zijn grote eters. De overgebleven enchilada’s bewaarden we in de koelkast, mijn vriend heeft die de volgende dag opgegeten.

Houd je niet van heel pittig voeg dan minder chilipoeder toe. Eventueel voeg je groente toe aan het gehaktmengsel of eet erbij een frisse (Mexicaanse) salade.

Dit recept verscheen ook op de website van Schär.

Ook leuk om te lezen

9 Comments

  1. He zijn deze nieuw?
    Zijn ze beter dan de Piadina’s? Want die vind ik echt verschrikkelijk vies.

  2. Jacqueline Meijer

    Tip: Neem ipv gehakt eens kip en taco kruiden…of shoarmavlees ook erg lekker! :)

  3. hoi

    wat een heerlijk recept , ik gaan het eens proberen , heb ook de nieuwe warps

  4. Deze breken ook niet als je er rollen van maakt, of komt dat doordat je ze door het tomatenprutje haalt? Ik heb deze nog niet gezien, wel gisteren nog de piadina’s gekocht ….

    • Miss Glutenvrij

      Ze zijn heel soepel, ik heb ze nog niet zonder tomatenprutje gegeten, maar ze zijn sowieso beter dan piadina’s.

  5. Pingback: Winactie 5x: Voorspel het WK 2014 met Schär | Miss Glutenvrij

  6. Pingback: Eetdagboek juli | Miss Glutenvrij

Geef een reactie