Review: Schär Meesterbakker brood

meesterbakkerSchär introduceert drie nieuwe broden gemaakt door hun Meesterbakker. Het gaat om de smaken: Classic, Mehrkorn en Vital. Ik proefde ze alle drie en vertel er in deze review meer over.

Schär heeft sinds kort drie nieuwe broden in hun assortiment: Classic, Mehrkorn en Vital. Volgens Schär hebben de broden de volgende kenmerken:

 • Ambachtelijk brood met een lekkere volle smaak
 • Heerlijk dikke sneetjes die lang zacht blijven
 • Waardevolle ingrediënten en vezelrijk

Ik testte het brood en vertel jullie graag wat ik er van vind.

Tijdens de glutenvrije markt in Vianen, stond Schär met een stand om hun nieuwe Meesterbakker brood te laten proeven. Ik proefde een stukje met wat jam en dat smaakte naar meer.

IMG_0004

IMG_0007

IMG_0001

IMG_0008

Classic: Wit brood, rijk aan vezels met gierst, quinoa en zuurdesem. 300 gram

Het brood is niet droog, maar lekker zacht en valt absoluut niet uit elkaar. Het is flexibel en heeft een zachte korst. De smaak is vrij basic en lijkt een beetje op het Pan Carre brood van Schär. Het verschil alleen is dat je dit brood niet hoeft te toasten of op te warmen, dit is lekker zacht en kan je zo eten.

IMG_0005

IMG_0003

IMG_0019

Mehrkorn: Bruin meergranenbrood met zonnebloempitten en lijnzaad aangevuld met sojavlokken en quinoa. 300 gram

Dit brood is lekker zacht, soepel en heeft een zachte korst. Qua smaak lijkt ie op classic maar met meer smaak. De pitjes erdoor vind ik erg lekker en geven een fijne bite. De Mehrkorn doet me een beetje denken aan het meerzaden (goddelijke) Genius brood. De sneetjes zijn buigzamer dan die van de Classic, het is gewoon een fijn en lekker broodje. Van de drie is dit mijn favoriet.

Tijdens het smeren van een paar sneetjes Mehrkorn vroeg ik mijn vriend Mees en zusje Esther te proeven.

Mees: “Dit lijkt op gewoon (glutenvol) bruin brood met zaadjes, smaakt niet verkeerd. Ik vind het lijken op glutenvol brood dat een dag oud is. Voor glutenvrij vind ik dit goed brood. Heel goed zeker voor hoe lang het houdbaar is.”

Esther: “Lekker stevig brood, niet kruimelig en het heeft veel smaak. Het lijkt op vers licht meergranen brood dat is vaak ook iets steviger.”

IMG_0006

IMG_0002
IMG_0001 (2)

Vital: Donkerbruin meergranenbrood met zuurdesem, lijnzaad, zonnebloempitten, sorghum- en kastanjemeel. 350 gram

Dit donkerdere brood heeft een robuuste smaak en is ietsje droger dan de Mehrkorn. De pitjes erin vind ik lekker voor de bite en geven het brood nog meer smaak. Ook dit brood is zacht en heeft een zachte korst. Ik vind Vital een klein beetje op het donkere brood van Yam lijken, maar deze vind ik lekkerder. Vital geeft mij van de drie smaken, het meest volle gevoel.

Verpakking
De broden zitten in een herkenbare zak met de voor Schär bekende gele kleur. De zak is helemaal afgesloten, er is dus geen kans op kruisbesmetting. In de zak zit een plastic bakje dat het brood te ondersteunt. Het zal daarom niet snel uit elkaar uit vallen of kapot gaan.

Houdbaarheid
Precies een week nadat ik de broden in huis haalde, opende ik de eerste zak. Ik was een klein beetje bang dat het brood droog was geworden. Ik had wel gehoord dat het brood een paar weken houdbaar is, maar eerst zien dan geloven. De broden waren totaal niet droog. Het was nog net zo zacht als toen ik een sample proefde de week ervoor op de glutenvrije markt. Ik bewaarde de broden in een met sluitstrip afgesloten plastic zak. Na twee dagen was het brood nog zacht en soepel en erg lekker, zelfs na drie dagen is het brood nog goed te eten. In je eentje krijg je een brood gemakkelijk op en hoef je niet bang te zijn dat het droog wordt. Invriezen is ook niet nodig. De houdbaarheid van dit brood is perfect, het wordt niet snel droog en blijft smaakvol.

Ik vind het fijn dat ik het brood na kopen niet direct hoef in te vriezen. Het blijft in zijn verpakking vers en zelfs na twee weken is het qua kwaliteit niet verslechtert. Dit is het ideale brood om mee te nemen op reis!

IMG_0004 (2)Meenemen
De structuur van dit brood is soepel en niet droog, het is daarom erg makkelijk om mee te nemen, zelfs in een zakje. Het verkruimelt niet en blijft zijn smaak behouden. Dit brood ziet er bijna net zo uit als glutenvol brood. Het is ietsje kleiner (maar niet veel) dan een glutenvolle snee. Vragen over je ‘anders uitziende glutenvrije brood’ zal je niet krijgen. Ik vind dit niet heel belangrijk, maar soms heb je gewoon even geen zin in die vragen (altijd dezelfde) over jouw glutenvrije brood. Met deze sneeën in je (school)tas zal je daar geen last van hebben.

Waar te koop?
De broden zijn te koop in speciaalzaken en online in (glutenvrije) webshops.

Prijs
De broden kosten zo’n €4,- per stuk. Ik vind dit een prima prijs voor zulk lekker ‘vers’ brood. De kwaliteit is echt heel goed en het is lang houdbaar. In vergelijking met Yam krijg je naar mijn mening  meer waar voor je geld.

Eindoordeel
Zoals jullie kunnen lezen, ben ik erg enthousiast. Ik ben blij verrast door de kwaliteit van dit brood. De sneetjes hebben een fijne structuur, zijn zacht, smaakvol, lang houdbaar en prettig om mee te nemen. Vooral Mehrkorn vind ik heel erg lekker en wil ik vaker eten.

www.schaer.com/meesterbakker

Heb jij het Meesterbakker brood van Schär al geproefd en wat vind je er van?

Ook leuk om te lezen

23 Comments

 1. Ik vind het nog best prijzig voor een brood. Maar goed, ik koop ook zo nu en dan het Yam brood, dus ik moet daar niet over zeuren.
  Ik vraag me wel af of je het brood wel kunt invriezen en hoe de kwaliteit dan is. Ik lees dat het niet nodig is, maar ik vind het toch een prettiger idee als dat wel kan. Zodat ik een paar weken met een brood kan doen.
  Misschien toch maar eens proberen binnenkort. Al vind ik zelf brood bakken nog altijd het prettigste omdat dat goedkoper is :)

 2. ik zie dat er quinoa inzit; een paar maanden geleden vond ik een recept om brood zelf te maken met half quinoa en half ander meel. Ik heb er een echt ENORME allergische reactie op gekregen en ik kan alleen bedenken dat het quinoa nieuw voor me was :-(

  Het brood wat ik toen gebakken had was ook na een dag of 3 nog steeds lekker ‘vers’ maar helaas voor mij geen producten met quinoa

 3. Ik ken het nog niet, maar het klinkt goed! In Engeland hebben ze heerlijk glutenvrij brood, dat lekker zacht blijft en niet kruimelig is (inderdaad van Genius, maar ook andere merken), ik vind het altijd jammer dat je dit in Nederland niet hebt maar dit klinkt dan wel goed!

 4. Hoi allemaal, ik ga dit brood zeker ook proberen voor onze dochter aangezien ik nog steeds niet het goede lekkere brood gevonden heb voor haar. En mbt de Genius brood, die heb ik per ongeluk gevonden bij een biologische glutenvrije winkel hier in Breda, dus wél in Nederland te verkrijgen. Ligt in de diepvries. Ben wel heel benieuwd naar dit brood. Succes allemaal met het vinden naar het perfecte brood :-)

 5. Ben heel erg benieuwd naar dit brood aangezien we nog steeds NIET hét brood gevonden hebben die Danique lekker vind. En de Genius broden heb ik per ongeluk gevonden in een biologisch glutenvrije winkel in de Bredase Binnenstad :-) Succes allemaal met het vinden naar lekker brood.

 6. Sorry voor de dubbele reactie, kan het ook niet vinden om er eentje te verwijderen. Excuses daarvoor.

 7. Hoi Harmke,

  Je bent hier zo enthousiast over dat ik het graag zou proeven. Maar het is in Amersfoort nog niet te koop. EkoPlaza gebeld en misschien wordt het besteld. Dat hoop ik dan maar.

 8. Toch gevonden! De Natuurwinkel op de Leusderweg heeft alle3 de soorten. Fiets er vrijdag even heen.

 9. Ik vraag mij alleen af hoeveel houdbaarheids producten er in zitten als jij het zo lang kan bewaren! Toch twijfels

 10. Wij hebben het brood meegenomen naar Griekenland. En dat werkte perfect! Iedere ochtend bij het ontbijt in het hotel namen we het mee. Boter jam etc is vaak al voor verpakt in het hotel. Na week was het brood nog smeuïg.

 11. Heerlijk zacht brood inderdaad :D, ik heb het uitgeprobeerd na het lezen van deze review! De diepvries kaiserbroodjes van schaer zijn overigens ook heerlijk zacht na ontdooien en bij afbakken knapperig ^^ (6 voor €3, 50 bij de jumbo).

 12. Hoi allemaal,

  Wij hebben gisteren van Schar de Classic brood thuis gekregen, we gaan het zo met de lunch uitproberen, nu vraag ik me af hoe je het brood het beste kan bewaren nadat de verpakking geopend is, ik zie dat het niet zo’n handige verpakking is om het goed af te kunnen sluiten. Misschien toch de vriezer in of kan je het gewoon een paar dagen in de broodtrommel bewaren? En de laatste vraag is het normaal dat de verpakking wat bol is? De houdbaarheidsdatum is nog goed, maar vond de verpakking zo bol staan……

  Bedankt alvast,
  groetjes
  Karyn

  • Miss Glutenvrij

   Ik doe er een plastic zak van 3l met sluitstrip omheen.

 13. Pingback: Winactie 5x: Voorspel het WK 2014 met Schär | Miss Glutenvrij

 14. Pingback: Oer-Hollandse glutenvrije wentelteefjes | Miss Glutenvrij

 15. Pingback: Glutenvrije gesprekken met onbekenden | MissGlutenvrij.nl

 16. Pingback: Glutenvrije kaasburgers (vegetarisch) - MissGlutenvrij.nl

 17. Pingback: Ask Miss Glutenvrij #11 - MissGlutenvrij.nl

 18. Pingback: Glutenvrije sandwich salami, kaas, komkommer - MissGlutenvrij.nl

 19. Pingback: NIEUW! 2 glutenvrije meergranen broden van Schär met chia en quinoa - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.