Tip: Superfoods van Action

superfoodsHerinneren jullie mijn artikel over Superfoods nog? Bij mijn lievelingswinkel Action kwam ik deze gezonde zaadjes en besje tegen. Ik nam ze mee en deel deze tip graag met jullie.

Samen met mijn zusje Esther was ik in de Action omdat zij handdoeken nodig had. Het lukt me serieus nooit om deze winkel te verlaten zonder dat ik iets koop. Zo liep ik tegen het schap met superfoods aan. Superfoods? Bij de Action?! Ja wel hoor. Ik nam vier verschillende bakjes mee.

foto (1)Het schap bij de Action. Ze verkopen dus: lijnzaad, moerbei bessen, hennepzaad, chia zaad, quinoa zaad en ik zag ook nog goji bessen liggen. Ik was trouwens bij de grote Action in Veenendaal (Scheepjeshof).

IMG_0034

IMG_0036Chia zaad bevat veel eiwitten en vezels, precies wat ik nodig heb als aanvulling bij mijn glutenvrije dieet. Check de verpakking, er staat een glutenvrij logo op, jeehj!
Prijs: €1,99

IMG_0037

IMG_0038Lijnzaad is hartstikke gezond door zijn vele vitamines, ook geeft het je een vol gevoel. Weg dus met die lekkere trek in snacks.
Prijs: €0,69

IMG_0039

IMG_0040Hennepzaad zit boordevol vitamines en ondersteunt het immuunsysteem. Op deze verpakking staat zelfs expliciet glutenvrij benoemd, yes.
Prijs: €1,99

IMG_0041

IMG_0042Moerbei bessen helpen tegen hart- en vaatziekten en bevatten ook weer veel eitwitten. Ik ben benieuwd of k deze bes ook als ‘snack’ lekker zal vinden.
Prijs: €1,79

Ik zal mijn Action superfoods voornamelijk gebruiken voor door mijn ontbijt. Ook wil ik een gezonde smoothie maken en de zaadjes door een salade proberen. Ik weet natuurlijk niet hoe goed ze zijn, ze zijn wel heel goedkoop, maar misschien zegt dit niks. De superfoods zijn in ieder geval glutenvrij en dat is prio nummer één voor mij. Ik ben benieuwd…

Gebruiken jullie superfoods?

Ook leuk om te lezen

9 Comments

 1. Ik doe vaak lijnzaad en chiazaadjes door mijn brood heen. Heerlijk!!
  Misschien ook idee om er hartige muffins van te maken.

 2. Hmm… tsja, ik had het eerst niet zo op die superfoods. Ik denk een beetje onder het mom van laten we maar gewoon doen. Aan de andere kant is dit wel heel erg goedkoop en misschien toch eens leuk om te proberen en misschien wel een goede toevoeging.

  Lijnzaad lijk ik niet zo goed te kunnen verdragen, maar de rest zou ik wel eens willen proberen.

  Dankje voor de tip! De Action is echt top, haha! :)

 3. Ze claimen ‘t als biologisch, maar ik zie nergens een keurmerk staan (‘t blaadje of Eko)? Daarnaast zijn ‘t lijnzaad, hennepzaad en de moerbeien in verhouding (heel) erg duur met de verpakkingen uit de reformwinkel (biologisch). Ik koop bio hennepzaad bij ‘t Kruidvat voor 3.99 (250gr) en bij de reform bio moerbei 4.39 (250gr) en bio gebr. lijnzaad 3.13 (750gr). Heel lijnzaad is nog goedkoper.

 4. hoi,

  klopt inderdaad! Skal gaat hier niets tegen doen, aangezien het een Belgisch bedrijf is.. Belachelijk! Blijkbaar kan de Action alles maken!

 5. Pingback: Superfood havermout ontbijt | Miss Glutenvrij

 6. ik was heel benieuwd hoe het nou zit met de producten van action maar lees in een ander artikel dat dit merk van een slechte kwaliteit is en de afkomst vaag, bijna of niet te achterhalen
  maar het andere merk van action BIOWISE zou dan weer wel een goed merk zijn
  lees;
  http://moniquevandervloed.nl/hoe-biologisch-en-gezond-producten-action/
  we moeten zelf heel veel onderzoek doen en waakzaam blijven, want hier in Nederland mag alles!!

Comments are closed.