Eetdagboek: April 2014

Ik heb weer veel foto’s gemaakt van al het lekkere glutenvrije eten dat ik afgelopen maand at. Kijk mee naar mijn eetdagboek van april.

Afgelopen maand trouwde één van mijn beste vriendinnen en at ik mijn eerste schepijsje van het jaar.

IMG_3345 (800x600)Na geshopt te hebben bij Primark Eindhoven, lunchte ik bij Usine, dit zit vlakbij elkaar. De carpaccio was erg lekker, maar het brood stelde niet veel voor… Vond het weinig en heb wel eens lekkerder brood gegeten. Het was wel echt heerlijk om op hun grote terras te zitten.

IMG_3347 (800x600)Ik maakte als lunch een variatie op mijn favoriete salade met spinazie. Ik deed er avocado bij en schrapte de knoflook. Erg lekker.

IMG_3360 (800x599)Aardappeltjes, vlees en salade. Ik vind het heerlijk om hiermee te variëren. De salade maakte ik met galiameloen en is favoriet bij mijn vriend en mij. Ik zie dat ik dit recept nog nooit online heb gezet, dat zal ik binnenkort doen.

IMG_3378 (800x600)Mijn lieve vriendin Daphne stapte in het huwelijksbootje. Dit was het glutenvrije gebakje dat er voor mij was, het was meer een soort toetje, maar érg lekker.

IMG_3387 (800x600)Het menu.

IMG_3389 (600x800)Kijk hoe leuk, aan mijn wijnglas hing een naamkaartje.

IMG_3390 (800x600)Voorgerecht.

IMG_3391 (800x600)Ik ging voor de ossenhaas met portsaus. Ik had dit nog nooit gegeten, maar oh wat was het lekker.


Mijn vriend Mees en ik before the wedding. Het thema was ‘cocktail’

IMG_3422 (800x800)We besloten uit eten te gaan bij Restaurant De Vendel in Veenendaal. Dit is een wat luxer restaurant dat in de top tien staat van beste restaurants in de provincie Utrecht die meededen aan de restaurantweek. Vooral het brood was echt zálig! Dit was het lekkerste glutenvrije brood dat ik ooit heb gegeten in een restaurant. De risotto en gamba’s waren ook lekker, maar het brood heeft me echt verrast.

IMG_3432 (800x600)Tijdens de lunchpauze doe ik regelmatig een cappuccino met mijn moeder. Bij de zaak waar we zaten, hadden ze een bloemetje met chocoladesaus op mijn cappuccino gemaakt. Ook dit check ik op gluten, gelukkig was de chocoladesaus glutenvrij.

IMG_3440 (800x600)Dit zijn de lekkerste kippenvleugeltjes van Veenendaal! Ik koop ze bij Poelier de Munt aan de Prins Bernhardlaan.

IMG_3451 (556x800)Samen met mijn zusje Esther was ik in Amsterdam. Ik bezocht Marks & Spencer aan het einde van de Kalverstraat. Dit is hun glutenvrije schap. De Lemon Sponge Cake schijnt het proberen waard te zijn. Ik heb ‘m laten liggen, ben niet zo dol op citroen.

IMG_3456 (800x600)Pizzaaaaa! Lekker met spinazie en geitenkaas.

IMG_3468 (800x600)Zoals jullie konden lezen, bezocht ik samen met mijn nicht de glutenvrije markt in Vianen. Als afsluiter trakteerden we ons op een glutenvrije moorkop.

IMG_3470 (800x600)Na de glutenvrije markt hebben mijn nicht en ik ‘s middags lekker geborreld. Ik maakte scroppino’s voor ons, we hadden toastjes en zalige nootjes van Duyvis.

IMG_3496 (600x800)Dit zijn de nootjes van Duyvis. Heerlijk knapperig en smaakvol.

IMG_3473 (463x384)Voordat mijn nicht weer naar huis ging, haalden we heerlijk schepijs bij Tamminga in Veenendaal. Deze ijssalon zit het meest ver van mijn huis en ik passeer op de weg er naartoe drie andere ijssalons, maar dit is volgens mij de beste! Ze weten precies wat glutenvrij is, houden hier goed rekening mee en hebben veel keus.

IMG_3475 (800x600)De béste pannenkoeken van Peak’s. Ik maak eigenlijk alleen nog maar deze met de Peak’s mix, mijn eigen favoriete pannenkoeken ben ik (bijna) vergeten.

IMG_3520 (800x600)Vriendin Enid tipte me deze reep van Tony’s. Ik ben dol op de gewone melkvariant, maar deze met noga is ook érg lekker.

IMG_3544 (800x600)Na een dagje varen bij Harderwijk genoot ik op het zonnige terras van De Boterlap van deze sea devil. De friet (met hete pepertjes erdoor) en salade waren ook erg lekker. We hebben heerlijk gegeten.

IMG_3545 (600x800)Op de terugweg naar de auto wilde ik een Swirl! Jammie. Ik nam vanille- en frambozenijs met aardbei, meloen, kers en witte chocoladesnippers.

IMG_3569 (800x599)Ons paasontbijt. Ik ontbeet met de heerlijke afbakbroodjes van Semper.

IMG_3579 (800x600)Kliekjesdag. Met wat we nog in huis hadden, maakte ik deze maaltijd.

IMG_3590 (800x600)Vriendin Idwer had voor me gekookt. Op het moment dat ik naar haar toe reed, ontving ik een paniekerig berichtje. Er zat toch gluten in het sausje en ze had net alles erdoor gedaan. Gelukkig had ze nog genoeg in huis en maakten we een roerbakprutje van vis, ui, knoflook en courgette met verse bascilicumblaadjes. Het was nog echt lekker ook.

IMG_3598 (800x600)Onbijten met Bakery on Main.

IMG_3626 (800x600)Op mijn werk at ik deze salade van Albert Heijn. Woo, wat was dit machtig. Ik vond ‘m wel lekker, maar kies de volgende keer een andere.

IMG_3630 (800x800)I love meloen. Een fijne snack voor op m’n werk.

IMG_3632 (800x800)Met het Meesterbakker brood van Schär maakte ik deze tosti.

IMG_3641 (800x800)Met Mees ging ik kip kluiven bij Juffrouw Tok in Ede. Voor degenen die het zich afvragen: Ik heb 20 cm van mijn haar af laten knippen. Het is dus een stuk korter met lekker veel laagjes. Ik ben er heel blij mee en het voelt heerlijk luchtig en is super vol.

IMG_3647Weer een bij elkaar geraapte maaltijd. Mijn favoriete cherrytomaatjes salade en een salade met rucola, aardbeien, geitenkaas en avocado. Daarbij broodjes met pesto, mozzarella en cherrytomaatjes. Ik vind het een uitdaging om met de boodschappen die ik in huis heb een lekkere maaltijd te maken zonder naar de supermarkt te hoeven. Een soort culinaire challenge met mezelf, haha.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden, mijn eetdagboek te bekijken. Sinds kort ben ik actief op Instagram. Wil je altijd als eerste mijn eetfoto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Hoe was jullie maand? Ook al genoten van schepijs?

Ook leuk om te lezen

13 Comments

 1. Wow dat ziet er allemaal lekker uit. En wat grappig dat je uit Veenendaal komt, ik heb heel lang in Wageningen gewoond dus ik ken heel veel van de plekjes waar je gaat eten wel ;)

 2. Hi Harmke,
  Wat heb jij toch een fijne blog. Ik heb nu sinds drie weken de diagnose glutenallergie en ben soms een beetje daarin de weg kwijt.
  Zo fijn om dan op een site te kunnen kijken waar veel tips op staan.
  Ik kom uit Ede, dus ideaal om ook over de plekjes hier in de buurt te lezen!

  • Miss Glutenvrij

   Dank je. Wat leuk dat je in Ede woont. Van Voorst & Hardeman is the best!!!

 3. Hoi Harmke,

  Zéker een supergoede blog waar ik ook heel blij van wordt :-) super lekkere dingen heb ik voorbij zien komen, jammer dat er hier in Breda niet zoveel gelegenheden zijn om glutenvrij te kunnen eten, maar dankzij jou blog krijg ik wél weer inspiratie en ideetjes, dank je en ga vooral zo door, btw, gefeliciteerd nog met jullie 3 jarig jubileum ;-) groetjes Karyn

 4. Heel leuk en inspirerend om al die foto’s te zien! :)

  Liefs,
  Lara.

 5. Dieuwertje

  Heb jij gezien of ze bij de M&S ook krentenbrood hebben?
  Ik woon momenteel in Engeland en daar hebben ze het wel en het is echt heerlijk! Ben zo benieuwd of ze het ook in Nederland hebben voor als ik terug kom :)

  • Miss Glutenvrij

   Heb ik niet gezien helaas. Maar misschien is het me niet opgevallen.

 6. Lieve Harm, wat leuk om de eetfoto’s te zien van mijn bruiloft!! Natuurlijk GLUTENVRIJ heerlijk eten speciaal voor jou! Fijn dat je op deze bijzondere dag aanwezig was!!

Geef een reactie