Goody Good Stuff

Goody Good Stuff is dé perfecte zoete (kinder)traktatie. Het snoepje is vrij van alle veelvoorkomende allergieën, geschikt voor veganisten en daarnaast koosjer-en halal gecertificeerd.

Het merk Goody Good Stuff is in augustus 2010 geïntroduceerd door de Amerikaanse onderneemster Melissa Burton. Goody Good Stuff is vrij van gluten, lactose, gelatine en is daarnaast ook halal en koosjer gecertificeerd. In 27 landen zijn de snoepjes al te koop en ook Oprah beveelt de snoepjes aan.

Het ontstaan van Goody Good Stuff
Founder Melissa Burton was 10 jaar lang vegetariër en tijdens deze periode miste zij één ding… lekkere snoepjes en dan vooral gummy beertjes (bevatten doorgaans dierlijke producten). Ze besloot om vegetarische gummy beren te gaan maken, In 2010 bedacht Melissa het merk Goody Good Stuff met als missie het ontwikkelen van het perfecte snoepje voor vrijwel iedereen.

Goody Good Stuff bevat geen:

 • Gelatine
 • Ei
 • Soja
 • Noten
 • Lactose
 • Gluten

Goody Good Stuff bevat alleen natuurlijk kleur- en smaakstoffen en is geschikt iedereen met de volgende overtuigingen:

 • Vegetariërs
 • Veganisten
 • Koosjer
 • Halal

Wauw! Goody Good Stuff is dus voor bijna iedereen geschikt. Hoe cool is dat?! Ook vind ik het super leuk dat de mascotte van Goody Good Stuff een koala is (mijn lievelingsdier). Maar hoe smaakt zo’n allergievrij snoepje dan? Is het wel lekker? Daar was ik erg benieuwd naar. Ik testte de vijf smaken die sinds kort in Nederland in de winkel liggen.

IMG_0011Summer Peaches
Heerlijke zachte perzikjes. Ze zijn echt heel zacht en eten makkelijk weg. Ze zijn ongeveer zo groot als een euro en lijken qua smaak op de perzikken van Haribo. De Summer Peaches zijn zachter en het suikerlaagje knispert wat minder. Ik vind deze perzikjes eigenlijk lekkerder dan die ik al kende.

IMG_0008Sour Mix Match
Deze snoepjes zijn heerlijk zuur en harder dan de perzikjes. Bij deze snoepjes is het suikerlaagje iets meer aanwezig. De zure nasmaak in mijn mond vind ik erg lekker. Ze doen me denken aan de snoepjes van Red Band, maar deze zijn iets minder zuur en flink gesuikerd. Ook deze snoepjes vind ik lekkerder dan de variant die ik al kende.

IMG_0009Koala Gummy Bear
Haribo beertjes! O nee, koala beertjes. De gummy beertjes zien er uit als beertjes, smaken heerlijk zacht en zijn lekker jelly. Ze zijn een stukje minder hard dan de beertjes van Haribo, qua smaak lijken ze daar wel heel erg op. Gewoon goede gummy beertjes.

IMG_0007Cheery Cherries
Ook deze snoepjes lijken enorm veel op de kersensnoepjes die ik ken van snoepfabrikanten. Ze zijn heerlijk zacht en zoet en hebben die typische snoep kersen smaak. Ze zijn vrij klein en hebben slechts één ‘kersjes’ per snoepje. Ik vind deze snoepjes lekkerder dan die ik al kende en niet die ‘chemische nasmaak’ hebben.

IMG_0004Cola Breeze
Deze zachte colaflesjes zijn heerlijk gesuikerd en hebben die typische snoep colasmaak. Ze zijn echt super zacht en eten heel makkelijk weg.

IMG_0012De uitdeelzak
In de uitdeelzak zitten vier zakjes met gummy beertjes en vier zakjes met colaflesjes. Ik heb de nichtjes van mijn vriend er al heel blij mee kunnen maken. Handig om een zak in de kast te hebben liggen voor als zij (onverwachts) langs komen. Het is naar mijn mening de ideale (verjaardags)traktatie op school / dagverblijf. Ook de kinderen met een allergie kunnen mee-eten.

Let op!
De snoepjes kunnen sporen van tarwe bevatten. Dit ligt onder de norm van 20mg/ kg en is voor de meesten die glutenvrij moeten eten, prima te verdragen. Alleen de extreem gevoeligen kunnen Goody Good Stuff beter laten liggen.

Mijn mening
Ik ben echt blij verrast door de heerlijke smaak en de zachtheid van Goody Good Stuff. Ik vind het super gaaf dat al deze snoepjes glutenvrij zijn. Ik vind ze écht heel lekker. Vooral Summer Peach en Sour Mix Match zou ik vaker kopen. Ik ben dol op zoete/ zure gesuikerde snoepjes die je achter elkaar door kan eten. Vooral als ik moet reizen, eet ik zo een hele zak weg. Oeps, haha. Goody Good Stuff lijkt op het snoep in de supermarkten dat we al kennen, maar is nu dus geschikt voor (bijna) iedereen met een allergie.

Samen met wat vriendin proefde ik de snoepjes. Ook zij vonden Goody Good Stuff erg goed en vaak nog lekkerder dan de voor hen al bekende varianten.

Prijs + Waar te koop
De zakjes bevatten 150 gram en de cosumentenadviesprijs voor supermarkten is €1,59. Goody Good Stuff is sinds half april te koop bij onder meer supermarkten zoals Jumbo, C1000 en Albert Heijn.

Goody Good Stuff is echt heel erg lekker en dus vrijwel voor iedereen geschikt. Ik raad de snoepjes van harte aan.

Hebben jullie Goody Good Stuff al ontdekt?

Ook leuk om te lezen

13 Comments

 1. Ziet er superleuk uit al die snoepjes! (:

  Liefs x.

 2. Hey wat goed! het is altijd lastig om zowel glutenvrij, als vegetarische snoepjes te vinden!
  (jaaah! want gelatine is vaak gemaakt van dierenbotjes)
  bedankt voor de tip!

 3. Het zou heel fijn zijn als er ook gelatinvrije drop zou worden geproduceerd zoals muntendrop, schoolkrijt, katjesdrop en nog van die beroemde favoriete snoepgoed, sinds ik jarenlang weet wat gelatine inhoudt eet ik bijv. geen muntendrop meer, maar ik mis het wel.

 4. P.s. de bekende fruitsleutels en dropsleutels zouden ook gemaakt kunnen worden.

 5. Waar kan ik deze kopen??? Mijn vriendin met haar man hebben gluten intolerantie en nog 37 allergenen,

  Groetjes Rieke

 6. Hallo mijn vraag is of er suiker en glucosestroop inzit want dat mag mijn dochtertje niet en zoek echt snoepers voor haar en is zo moeilijk

 7. Pingback: Eetdagboek: Mei 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

 8. Let op dit product bevat niet natuurlijke suikers! waarom stoppen ze geen riet suiker in…zogenaamd gezond.

 9. Frank van der Horst

  Op de voorkant van het zakje staat glutenfree / gluten vrij. En op de achterkant van het zakje en in een e-mail aan mij bekennen ze dat er wel gluten in zitten. Dit is zoiets als loodvrije benzine met lood. Er had moeten staan ; gluten arm. Alleen als er nul % gluten in zit mag het glutenfree genoemd worden, Helaas bevat het wel gluten.

  • Miss Glutenvrij

   Een product mag glutenvrij worden genoemd als er minder dan 20ppm gluten in zit. Dit is Europees vastgelegd. De meeste mensen met coeliakie worden niet ziek van die minder dan 20ppm.

 10. Frank van der Horst

  Dus loodvrije benzine bevat lood en mag lood bevatten ? En alcoholvrij bier bevat alcohol en mag alcohol bevatten ? Suikervrij met suiker ?
  Alleen zonder gluten is het vrij van gluten. Europees is ook de definitie van het woord vrij vastgelegd in het woordenboek. En dat wil toch echt zeggen zonder, dus geen gluten. Als er dan toch slechts 20ppm gluten in verwerkt is wil dit zeggen dat er wel degelijk gluten in zit. Noem het dan gluten arm i.p.v. gluten vrij. Dan weten we zeker dat er niemand ziek van zal worden.

 11. Frank van der Horst

  In de tekst van MissGluten free lezen wij ; Goody Good Stuff bevat geen:
  •Gelatine
  •Ei
  •Soja
  •Noten
  •Lactose
  •Gluten
  Geen is geen, niets, nul. In deze snoepjes zit 20ppm gluten. Dan kunnen we niet langer zeggen dat er geen gluten in zitten. Het kan een door de EU toegestaan minimum bevatten en dit kan men gluten arm noemen maar niet glutenvrij. Anders moet de definitie van het woord ”vrij” en ”geen” ook in de woordenboeken wereldwijd veranderd worden.

Comments are closed.