Hoofdgerecht Recepten

Glutenvrije nasi zonder e-nummers

Ik ben dol op een flink bord nasi. Maar dan wel zonder gluten én zonder slechte e-nummers. Lees hier mijn recept.

Nasi, ik eet het graag. Vroeger bij mijn ouders aten we regelmatig nasi en ook toen ik op mezelf ging, maakte ik dit gerecht vaak. Lekker makkelijk en je kan het zo fijn invriezen (scheelt weer een keer koken). Voorheen maakte ik mijn nasi met de zakjes van Conimex, maar helaas zitten hier nu gluten in én ze bevatten slechte e-nummers. Verkeerde e-nummers probeer ik al zo’n twee jaar zo min mogelijk te eten en dat bevalt goed. Gelukkig is een heerlijke pan nasi zonder gluten en slechte e-nummers niet moeilijk te maken. Ik deel mijn recept graag met jullie.

Ingrediënten (4 à 5 personen)

 • 300 gram basmati rijst
 • 500 gram rundergehakt 
 • 150 gram spekreepjes
 • 800 gram Chinese roerbakmix
 • 1 ui
 • 1 groente bouillonblokje (Healthy Planet te koop bij Eko Plaza)
 • 3 flinke eetlepels nasi kruiden (Het Blauwe huis te koop bij Eko Plaza) geweld in water

IMG_0001

IMG_0002Gebruik een flinke wok, want je gaat een grote pan nasi maken. Bak het gehakt, doe hierbij de ui. Bak in een aparte pan even de spekreepjes en voeg die bij het gehakt.

IMG_0003Voeg hierbij de twee zakken groente. Ik ben gewend om veel groente toe te voegen aan mijn nasi. Dit maakt ‘m heerlijk smaakvol en is gezond. Je kunt ook de restjes groente die je in huis hebt gebruiken of los paprika, champignons enz. toevoegen. Ik kocht voor het gemak twee zakken voorgesneden groenten.

IMG_0004Kook de rijst volgens de verpakking. Ik eet graag basmati rijst, maar andere rijst kan natuurlijk ook.

IMG_0005Wrijf het bouillonblokje boven de pan kapot, roer dit door de groente en vlees. Vul een half kopje met water en doe hierbij drie flinke eetlepels nasikruiden. Hoe meer kruiden hoe pittiger ie wordt. De nasikruiden van Het Blauwe Huis vond ik bij Eko Plaza. Dit zijn puur kruiden zonder rommel, smaakversterkers of e-nummers, nasikruiden zoals het hoort. Kijk eens bij de natuurwinkel bij jou in de buurt voor deze fijne, gezonde kruiden. In de supermarkt heb ik helaas nog geen glutenvrije nasikruiden/ -boemboe kunnen vinden zonder e-nummers.

IMG_0010Voeg de rijst toe en mix alles goed door elkaar.

IMG_0009Het liefst eet ik bij mijn nasi casave chips, deze komen van Aldi.

IMG_0011Gebakken eitje erbij, kan niet ontbreken.

IMG_0012En satésaus natuurlijk! Dit is de heerlijke glutenvrije kant-en-klare satésaus van Albert Heijn (eigen merk). Geen zin in kant-en-klaar? Klik hier voor een recept voor glutenvrije satésaus

IMG_0013En smullen maar!

Hoe maak jij jouw nasi het liefst?

10 Comments Add New Comment

 1. jessica says:

  De nasi ziet er heerlijk uit!! Ik ga dit recept deze week nog proberen. Vraagje. Doe je de nasikruiden in het kopje met water dan mengen en dan het menfsel over de nasi en roeren?

 2. Miss Glutenvrij says:

  Thanks! Ja de kruiden doe je bij het water, even roeren met een vork en bij de groente doen.

 3. Lotte van rijn says:

  Het water loopt me in de mond, hihi. Ziet er super lekker uit. Maar hoe bewaar je zou gerecht? En bak je dit bewaarde recept dan weer op. Please let me no!

 4. Miss Glutenvrij says:

  Ik bewaar het in een plastic bakje en dan invriezen en als ik het wil eten, haal ik het ’s ochtends uit de vriezer en bak ik het ’s avonds op in wat olie.

 5. Eva says:

  Ziet er heerlijk uit! Je kan ook zelf nasikruiden samenstellen (ik deed het n.a.v. een zoutloos dieet voor mijn vriend):

  1 tl Djinten / komijn
  1 tl Ketoembar / koriander
  1 tl Djahé / gember
  1 tl Koenjit / kurkuma / geelwortel
  Scheutje ketjap (haal ik bij de natuurwinkel en zit wel zout in maar deed het daarom alleen over mijn portie)

 6. J.Ploeg says:

  Zo weer er wat bij geleerd wis niet dat Ah glutenvrije sate had.
  Maar de nasi kruiden haal je bij eko plaza waar is dat ik haal het bij hardeman v voorst maar vind die niet zo lekker eigenlijk. Voor de rest maak ik het bijna net zo klaar gr J.P

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *