Frisse glutenvrije meergranen pastasalade

Pastasalade, ik ben er dol op. Met de glutenvrije meergranenpasta van Schär maakte ik een heerlijke frisse lunchsalade die je maag goed doet vullen. 

Met de meergranenpasta van Schär maakte ik een heerlijke salade die ik twee dagen achter elkaar at als lunch. Maar je kunt de salade natuurlijk ook prima met z’n tweeën als diner eten met eventueel een glutenvrij broodje erbij. De salade is niet moeilijk om te maken en ook de volgende dag is de pasta nog lekker zacht. En hij is ook erg handig om mee te nemen.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram glutenvrije meergranen fusilli van Schär (Pasta ai cereali)
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • Halve bol mozzarella
  • Halve komkommer
  • 120 gram cherrytomaten
  • 1 lente-uitje
  • 1 avocado
  • 1 flinke eetlepel pijnboompitten
  • 1 flinke eetlepel groene pesto
  • 1 flinke eetlepel crème fraiche
  • Handjevol basilicum blaadjes
  • Zout & peper

IMG_0017

IMG_0018Kook de pasta volgens de verpakking en rooster de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan.

IMG_0020Snijd de komkommer, cherrytomaten, avocado, mozzarella en het lente-uitje. Doet dit samen met de kipreepjes en de geroosterde pijnboompitten in een grote schaal.

IMG_0021Mix de pesto, crème fraice  en zout & peper in een kommetje. Doe dit bij de salade.

IMG_0025Giet de pasta af en spoel ‘m goed na met koud water zodat ie direct afkoelt en niet gaat plakken. Voeg de pasta toe aan de salade en mix alles goed door elkaar. En klaar is je pastasalade.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Pingback: Recept – Pastasalade | vrijvangluten

  2. Deze pasta blijft echt zacht? Ook de tweede dag? Ik heb steeds bij glutenvrije pasta dat de pasta hard wordt als ik hem meeneem naar mijn werk. Dat zou wel erg fijn zijn, ga het eens proberen.

Geef een reactie