Go Retro: Margrethe beslagkom is 60 jaar

margretheKeukenartikelen moeten voornamelijk functioneel zijn. Maar als ze er daarnaast gezellig of catchy uitzien, dan kan ik daar heel blij van worden. Een voorbeeld hiervan is de Margrethe beslagkom van Rosti Mepal. Om het 60-jarige bestaan van deze enorm functionele beslagkom te vieren is ie uitgebracht in drie coole retrokleuren.

De snijplanken van Rosti Mepal zijn de enige die ik nog gebruik. Mijn andere snijplanken ben ik allang vergeten. Ik ben dol op de producten van Rosti Mepal. Ze zijn functioneel, stevig, hebben een lange levensduur en zien er daarnaast super strak uit. De Margrethe beslagkom past ook in dit rijtje. Niet voor niks gaat deze kom al 60! jaar mee. Margrethe is een waar stijlicoon geworden in onze keukens, maar ook in die van onze moeders en grootmoeders.

De beslagkom is ontworpen in Denemarken en vernoemd naar de huidige Koningin Margrethe II. In 1954 werd de beslagkom in drie maten in Denemarken en andere Europese landen op de markt gebracht. Inmiddels heeft Margrethe er broertjes en zusjes bij gekregen in allerlei verschillende maten van 150 ml tot 5 liter. Ook zijn er allerhande hulptools zoals een (spat)deksel, garde en deegschraper ontwikkelt om de beslagkom nog beter tot zijn recht te laten komen.

IMG_0010

IMG_0014Go retro
Om te vieren dat de Margrethe beslagkom 60 jaar bestaat, is ie nu uitgebracht in drie gave retrokleuren: geel, groen en blauw. Ik ben super blij met mijn gele 3 liter Margrethe en heb ‘m al fijn in gebruik. Hij is super stevig, kan tegen warmte (tot 70 graden) en een stootje, gaat in de vaatwasser en staat dankzij de rubberen anti-slip ring als een huis op mijn aanrecht. Daarnaast vind ik het een plaatje om naar te kijken.

IMG_0027

margrethe beslagkommen in retrokleuren blue, green en yellow_aWaar te koop?
De 3 liter Margrethe beslagkom in retro kleur (geel, blauw of groen) kost €11,99 en is te koop in de Rosti Mepal Shop: www.rostimepalshop.nl

Welke retro kleur Margrethe beslagkom vind jij het leukst?

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie