Boekweitpannenkoeken (glutenvrij en lactosevrij)

Als ontbijt maakte ik boekweitpannenkoeken zonder gluten en lactose. Klik verder voor mijn recept en tips om deze gezonde pannenkoekjes lekker te beleggen. 

Boekweitpannenkoekjes, ik hoorde er veel goede verhalen over, maar had ze nog nooit gegeten. Ik had alle ingrediënten voor dit gerecht in huis en maakte een gluten- en lactosevrije variant. Eens een keer wat anders dan mijn andere favoriete pannenkoeken. Ik at mijn boekweitpannenkoekjes als ontbijt en de overige lekker als tussendoortje en de volgende ochtend weer als ontbijt. Ze zijn namelijk prima één à twee dagen te bewaren in de koelkast, even opwarmen en klaar is je maaltijd.

Ingrediënten (voor 10 à 12 pannenkoeken)

  • 200 gram boekweitmeel
  • 300 ml amandelmelk (Alpro)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

IMG_0007

IMG_0008Doe alle ingrediënten in een kom en mix door elkaar.

IMG_0009Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak één voor één de pannenkoekjes.

IMG_0011Ik vind boekweitpannenkoeken zonder beleg wat droog. Maar met beleg zijn ze érg lekker.

IMG_0014Bijvoorbeeld met honing en aardbeien.

foto 2Of mijn persoonlijke favoriet: met jam van het merk Chantaine met blauwe bessen en cranberry’s.

Heb jij boekweitpannenkoekjes al geproefd?

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. Ik heb gemerkt dat als je een (in dit geval denk ik theelepel met een kop erop of halve eetlepel) beetje zetmeel opgelost in water aan het beslag toevoegt, ze dan iets minder droog worden.

    Verder voegde mijn oma vroeger altijd gesmolten boter toe aan haar beslag, dat kan ook (of zonnebloemolie).
    Pannenkoeken kun je overigens ook uitstekend invriezen, daarna gewoon zachtjes opwarmen in de pan.
    Dank voor alle recepten, ik ga er binnenkort een aantal uitproberen!

  2. Pingback: 18x glutenvrij ontbijt zonder brood  - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie