Review: Semper Landbroodmix

landbroodmixMet de Landbroodmix van mijn favoriete glutenvrije merk Semper maakte ik een lekker stevig brood. Lees hier mijn review.

Tijdens mijn bezoek aan de glutenvrije markt in Vianen kocht ik op aanraden van een verkoopster de Landbroodmix van Semper. De witte mix (lees er hier alles over) van dit merk is mijn favoriet, ik was dan ook erg benieuwd naar een van hun andere mixen.

IMG_0023Wat ik precies voor de mix heb betaald, weet ik niet meer. Glutenvrije webshops verkopen ‘m voor zo’n €3,50. Met de mix maak je één brood, een zakje gist zit bijgesloten.

Ingrediënten
Glutenvrij tarwezetmeel, glutenvrije havervlokken (6%), suiker, stabilisator (E412, E415, E464), glutenvrij zuurdesempoeder 2% (quinoa, rijst, zuurdesemcultuur), appel vezels, zout, rijsmiddel (E575, E500), mineralen (ijzer), vitaminen (thiamine, riboflavine, niacin, B6, foliumzuur), gedroogde gist

Ingrediënten

 • 1 verpakking  Landbroodmix
 • 350 ml warm water (40 graden Celcius)
 • 50 ml olijfolie
 • 1 zakje gist (bijgevoegd in verpakking)

IMG_0027Doe het water en olijfolie in een kom, voeg de landbroodmix en gist toe.

IMG_0028Kneed goed tot een glad deeg ontstaat. Vorm het deeg tot een ronde vorm en leg op een beklede bakplaat. Dek het brood af. Ik deed dit met huishoudfolie bestreken met olijfolie (tegen het plakken). Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.

IMG_0034Snijd met een scherp mes over dwars in het brood zodat er schuine inkepingen ontstaan. Zet het brood in een op 250 graden Celsius (hete lucht oven: 230 graden Celcius) verwarmde oven en bak 25 minuten.

IMG_0036Mijn broodje is niet zo mooi als die op de verpakking, maar ik vind ‘m erg goed gelukt! De korst vind ik vrij hard. Dit heeft de witte mix ook. Bij die mix heb ik op aanraden van een lezeres een glas water in de oven gezet. Helaas werd het brood hier wat brozer en brokkeliger van en viel het makkelijker uit elkaar. Ik zoek dus nog een goede tip voor een zachtere korst.

IMG_0039
IMG_0042

IMG_0041Mijn mening
Dit brood proeft lekker! Ik vind ‘m heel veel lijken op Lisa’s choice: Bruinbroodmix van haver. Het brood dat ik maak met de witte mix proeft heel basic, deze heeft meer smaak en inhoud, maar is ook sneller droog. Ik proef de haver die er door zit en de boterhammen geven me een vol gevoel. Dit is een lekkere stevige smaakvolle boterham. Daarnaast snijdt het brood makkelijk en valt niet uit elkaar. Als je precies doet wat er op de verpakking staat, maak je een heerlijke goedvullende glutenvrije brood.

Ken jij de Landbroodmix van Semper?

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. Korst ziet er beetje uit zoals mijn eerste poging tot glutenvrij brood bakken. Toen heb ik mij met broodmes nog enorm in de vingers gesneden om dat ik zo moest zagen.
  Is de smaak te vergelijken met havermikske?

  • Miss Glutenvrij

   Korst vond ik ook te dik. Ik vind m niet heel erg op havermikske lijken, meer op Lisa’s choice zoals ik al schreef.

 2. Op de glutenvrije markt heb je het pak bij mij gekocht tegen de actieprijs 2 voor 6,- (winkelglutenvrij.nl). Ben blij dat het brood na mijn aanbeveling ook daadwerkelijk goed in de smaak is gevallen!

 3. Je kunt ook je handen nat maken met water en eventueel het deeg met de platenspuit wat nat maken. Deze wijze gebruiken wij zelf om de vloerbroden te vormen

 4. Als je , direct nadat je het brood uit de oven haalt, de korst insmeert met vloeibare boter wordt de korst zachter. Gaat prima met een bakkwastje!

Comments are closed.