‘t Stoepje glutenvrij

IMG_0015Bakkerij ‘t Stoepje verkoopt sinds kort glutenvrije producten. Ik proefde hun glutenvrije broodjes en muffins en vertel graag wat ik er van vind.

Waarschijnlijk wist je het al: Bakkerij ‘t Stoepje verkoopt sinds kort glutenvrije producten en dat gewoon bij jou op de markt. Ik proefde de broodjes, bolletjes en muffins en ben erg enthousiast.

IMG_0012Zoals je kunt zien, zijn alle producten in plastic verpakt. Er kan dus absoluut geen gluten bij in de buurt komen. De grote broden zijn per stuk verpakt, de muffins ook en de kleinere bolletje per twee. Op het plastic zit een groene sticker met daarop de  ingrediënten en voedingswaarden.

IMG_0025Samen met mijn moeder en stiefvader at ik de glutenvrije Stoepje producten. Ik vind het altijd prettig om te horen wat iemand die niet glutenvrij eet van een glutenvrij product vindt. Zij kunnen dit goed vergelijken en aangeven of de kwaliteit in de buurt komt van een ‘normaal glutenvol product’. We maakten er een soort mini-high tea van.

pain naturelPain Naturel – 200 gram
Dit brood is prima, lekker basic en smaakt goed. Pas op met te harde roomboter er op smeren (zoals mijn stiefpa deed), dan maak je het brood kapot, de korst is lekker zacht. Lekker met salade of flink wat beleg.
Prijs: €2,75

IMG_0016Pain Provence – 200 gram
Beleg dit brood niet te dik, want dan valt de heerlijke smaak van Italiaanse kruiden weg. Lekker met bijvoorbeeld tomaat en wat zout en peper of een (olijven)tapenade. De structuur is erg goed en niet droog. Je verwacht bij dit brood iets speciaals en dat krijg je ook. De structuur en smaak zijn heel goed.
Prijs: €2,75

IMG_0027Mooie sneeën luchtig brood. Links Provence, rechts Naturel.

IMG_0018Boule Naturel – 60 gram (2 stuks)
Dit bolletje heeft qua smaak wat weg van stokbrood. Een prima wit bolletje met een zachte korst.
Prijs: €2,50

IMG_0017Boule Olijven – 60 gram (2 stuks)
Hier en daar zit een olijf, maar alle drie proefden we niet echt een olijfsmaak. We dachten zelfs eerst dat het rozijnen waren. Deze bol lijkt veel op de naturel versie, maar dan met af en toe een verdwaalde olijf. Een niet heel bijzonder broodje in mijn (en mijn moeders en stievaders) ogen.
Prijs: €2,50

IMG_0020Boule Noten Rozijnen – 60 gram (2 stuks)
We waren het hier unaniem over eens: dit bolletje is uitzonderlijk lekker. Echt een broodje met smaak, dat geen beleg nodig heeft, alleen een beetje boter. Deze bol laat zich goed besmeren ook met (harde) boter. De korst is lekker zacht, echt een smaakvol broodje. (Denk niet aan een krentenbol bij dit broodje, dat is het niet, het is meer een notenbroodje.)
Prijs: €2,50

Opwarmen
Op de verpakkingen van de broodjes staat als tip dat je ze drie minuten kan opwarmen in een op 200 graden voorverwarmde oven. Dit is niet per se nodig, het brood smaakt zo ook prima en is niet droog.

IMG_0023Muffin Chocolade – 80 gram
Mijn stiefvader was blij verrast over deze muffin: ‘Zelfs een kruimeltje is al lekker, hier zit tenminste chocoladesmaak aan. Echt heel lekker.’ De chocola zit volgens hem ook goed verdeeld door de muffin. Ik vind ‘m zelf ook erg lekker, vooral de stukjes chocola door de muffin zijn heerlijk. Je proeft de ambachtelijkheid aan dit product. Ook mijn moeder was te spreken: ‘Heerlijk lekker, een hele goede muffin.’
Prijs: €2,00

IMG_0024Muffin Appel – 80 gram
Mijn moeder en stiefpa vonden deze muffin wat droog. Persoonlijk vind ik dat niet, ik vind ‘m lekker zacht en qua smaak op appelcake lijken. Alle drie vinden we dat er ook door de muffin meer appelstukjes hadden gemogen, dus niet alleen zoveel bovenop.
Prijs: €2,00

Deze muffins zijn een super traktatie om in huis te hebben voor  glutenvrij bezoek. Als iemand voor mij zo’n muffin in huis heeft gehaald, word ik erg blij.

IMG_0029Alles op, we hebben heerlijk gesmuld!

Mijn mening
De producten van ‘t Stoepje zijn echt goed. De structuur is prima, de korst is zacht, de smaak is goed. Dit zijn echt lekkere glutenvrije producten. Ik vind het ontzettend gaaf dat ‘t Stoepje glutenvrije producten verkoopt. Ik vind het vooral ideaal om aan familie en vrienden door te geven, zo kunnen zij ook eens iets lekker glutenvrij’s voor mij halen. En gewoon op de markt om de hoek. Ik zal niet snel iedere week bij ‘t Stoepje mijn glutenvrije producten inslaan, maar als ik op zaterdag in het dorp loop en zin heb in wat lekkers, kan ik zo’n heerlijke muffin scoren. Ook vind ik het Provence brood ideaal voor bij de barbecue of gourmet. Dit zou ik dan voor iedereen kopen, geen gedoe met glutenvrij brood en aparte bakjes met kruidenboter. Ditzelfde geldt voor het noten-rozijnenbrood. Lekker als hapje op een verjaardag of voor bij de tapas.

Prijs kwaliteit
De prijs kwaliteit verhouding vind ik redelijk tot goed. Glutenvrij is nou eenmaal duurder dan glutenvol. De glutenvrije producten zijn in een aparte glutenvrije bakkerij gemaakt en zijn per stuk (of twee stuks) verpakt, ‘t Stoepje sluit sluit kruisbesmetting dus volledig uit. Een per stuk verpakte muffin voor €2,00 vind ik prima en het Italiaanse brood en de Noten Rozijnen bol zijn echt iets speciaals, daar wil ik deze prijs wel voor betalen. ‘t Stoepje levert kwaliteit, neemt glutenvrij serieus en vraagt niet de hoofdprijs.

stoepjeKlik voor meer informatie en de ingrediënten van alle glutenvrije Stoepje producten op bovenstaande plaatje.

Direct te koop
De marktkramen in mijn woonplaats Veenendaal (zaterdag Centrum en vrijdag Bruïneplein) nemen iedere week glutenvrije producten mee voor de verkoop. De marktkoopman van de markt gaf aan dat hij graag de glutenvrije producten aanbiedt zodat men het direct mee kan nemen. Vooral oma’s waar glutenvrije (klein)kinderen op bezoek komen zijn razend enthousiast, zij hebben dan echt iets lekker in huis.

Bestellen
Niet elke marktkoopman neemt glutenvrije producten mee. Bij sommigen moet je van tevoren bestellen, dit kan aan de kraam, telefonisch: 08000222627 of online door hier te klikken.

Veelgestelde vragen
Klik hier voor alle veelgestelde vragen over de glutenvrije producten van ‘t Stoepje.

Wat vind jij van de glutenvrije producten van ‘t Stoepje?

 

Ook leuk om te lezen

13 Comments

 1. ik vond de muffins en de rozijnen bolletjes ook lekker, en de olijven bolletjes doen het goed bij een kop soep.

 2. renalda

  Ik heb alles geprobeerd behalve de olijven want daar houd ik niet van.
  Mijn mening fantastisch. Vaak ga ik 1x per week of om de week en doe ik de broodjes in de vriezer, dit gaat ook heel goed.

 3. Hoi, ik vroeg me af hoe groot die broden van 200 gram ongeveer zijn, stel dat je er boterhammen van zou snijden hoeveel zou je er dan uithalen? Heeft iemand hier ervaring mee?

 4. Leuke review, ik ben echter wel nieuwschierig naar de ingredienten. Ik heb namelijk geen glutenalergie maar ik kan niet tegen tarwe, zodra ik tarwe eet krijg ik last van mijn darmen en hevige buikpijn. Er zijn veel producten op de markt die glutenvrij zijn maar waar wel tarwe in zit… daar zijn alleen de gluten eruit gehaald. Hoe zit dat met deze producten?

  • Miss Glutenvrij

   Onderaan het artikel kan je op de folder klikken dan zie je precies de ingrediënten.

 5. Dank je wel, het plaatje is echter gelinkt naar het plaatje zelf maar ik heb op de site van ‘t stoepje de folder kunnen bekijken.

  • Miss Glutenvrij

   De link werkt nu wel. Gelukkig heb je het al kunnen vinden.

 6. Monique

  ik vond het naturel brood ook erg lekker, maar helaas voor ons is het te duur. we moeten rondkomen van minder dan de bijstand en om dan voor 2 van de 3 personen glutenvrij te moeten kopen is al kostbaar, maar zo helemaal. Jammer, want het is lekkerder (vooral luchtiger) dan ons zelfgebakken brood.

 7. Lisette

  Ook ik vind de smaak prima. Jammer alleen dat in een aantal van de producten smaakversterkers zitten.

 8. Ik wil toch graag even iets kwijt over jou reviews. Ik lees ze altijd met veel plezier en heb al veel dingen van je geleerd en overgenomen,maar toch heb ik kleine opmerking.

  Als je het hebt over prijs ben ik het niet echt eens met je uitspraken. Ik heb even een paar reviews bekeken

  In het bovenstaande review en die van Schar meesterbakker gaf jij aan dat je de prijs kwaliteit goed vond. Schar gaf meer waar voor je geld dan bv Yam. Over de broodjes van het stoepje zeg je dat ze redelijk tot goed geprijsd zijn, je betaald niet de hoofdprijs.

  Over Yam en Genius zeg je dat het goede producten zijn maar behoorlijk duur. Maar als je dit gaat vergelijken kom je tot een hele andere conclusie.

  Pain Naturel van het Stoepje – 200 gram €2,75
  Schar Meesterbakker – 350 gram €4,00
  Genius – 560 gram €4,75
  Yam – 600 gram €4,25

  Als je dit omrekent naar 100 gram

  Pain Naturel van het Stoepje – 200 gram €1,37
  Schar Meesterbakker – 350 gram €1.14
  Genius – 560 gram €0.85
  Yam – 600 gram €0.71

  Dan komen de twee ‘’dure’’ broden volgens jou (Genius en Yam) er een stuk beter uit als de ‘’goedkope’’ (Stoepje en Schar)

  Persoonlijk zou ik het fijn vinden als je een product bespreekt de prijs ook ‘’eerlijk’’ tegenover zijn concurrenten wegzet.

  Met vriendelijke groeten,

  Johan

  • Miss Glutenvrij

   Hi Johan, zo had ik het nog niet bekeken. Heb nooit zo de berekening gemaakt. T is meer m’n gevoel erover, maar dat klopt dus niet helemaal zie ik nu. Het is ook niet zo dat ik alles tegelijk test en dan een berekening maak, er zit elke keer een tijd tussen. Maar dank je voor het opmerken. Ik zal er op letten. Fijn als lezers meedenken.

 9. Pingback: Nieuwe glutenvrije producten Bakkerij ’t Stoepje + kortings- en winactie! – MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie