Heerlijk belegde glutenvrije focaccia

IMG_0034Ik had nog nooit een focaccia gegeten. Dat werd de hoogste tijd! Ik belegde de focaccia van Schär rijkelijk met mijn favoriete ingrediënten en maakte er een lekker Italiaans broodje van.

Een flink belegd glutenvrij broodje met veel verschillende soorten beleg, ik ben er dol op. Met de focaccia van Schär maakte ik een goedvullende makkelijke avondmaaltijd.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 focaccia broodje (Schär)
  • 1 flinke eetlepel pesto
  • 1 zongedroogd tomaatje
  • 1,5 plakje parmaham
  • 1/2 bol mozzarella
  • handje pijnboompitten

IMG_0031
IMG_0024Snijd de focaccia open met een broodmes.

IMG_0025Besmeer beide zijden met pesto.

IMG_0026Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg op één kant van het broodje de pijnboompitten.

IMG_0028Doe hierop de parmaham en daarna het zongedroogd tomaatje in stukjes.

IMG_0029Leg hierop de mozzarella.

IMG_0030Leg de andere kant van het broodje bovenop. Bak het broodje 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

IMG_0032En klaar is je lunch/ diner. Ik at twee van deze broodjes als avondeten en ik zat echt stampvol! De volgende keer neem ik maar één broodje met daarbij een beetje salade. Deze focaccia is heel simpel om te maken en super smaakvol. Echt een aanrader als je zin hebt in een lekker belegd warm broodje.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie