Review: 3 x Schär koekjes

IMG_0018In dit artikel een review van drie verschillende koekjes van Schär. Ik proefde Wafers al cacao, Preziosi en Cereal Bisco

Schär is denk ik wel hét bekendste glutenvrije merk (in Nederland). Ik ben opgegroeid met Schär, maar ook mijn familie en vrienden (die het vaak ‘Sghar‘ noemen haha) zijn er bekend mee. Het fijne aan Schär vind ik dat het zo goed te verkrijgen is en dat hun assortiment ontzettend uitgebreid is. Ik proefde uit het enorme scala aan Schär koekjes drie heel verschillende soorten: Wafers al cacao, Preziosi en Ceral Bisco. 

IMG_0020

IMG_0023Preziosi
Dit koekje heeft echt een chocolade-/ cacaosmaak, is lekker knapperig en knisperig en dat blijft ie ook ondanks dat ik de zak open liet staan. Ze zijn niet te groot en lijken qua formaat op Choco Chip Cookies. Ik vind dit een lekker koekje bij de koffie of als snack tussendoor.

Ingrediënten: maïsmeel, aardappelzetmeel, suiker, niet-gehydrogeneerde plantaardige margarine (plantaardige oliën en vetten, water, zout, emulgator: mono-en diglyceriden van vetzuren, natuurlijk aroma), 5% pure chocolade (47% cacaomassa, suiker , cacaoboter, emulgator: sojalecithine), cacaopoeder 3%, boter, volle melkpoeder, eieren, gemodificeerd maïszetmeel, rijstzetmeel, rijsmiddelen: ammoniumbicarbonaat en natriumbicarbonaat, zout, natuurlijk aroma.

IMG_0021

IMG_0009Wafers al cacao
Jammie, wat zijn deze wafelkoekjes heerlijk knapperig. Ook zijn ze erg broos, je moet dus voorzichtig eten. Van deze koekjes kan ik blijven eten, ze doen me denken aan de smaak van chocoladepasta

Ingrediënten: suiker, ongeharde plantaardige vete, aardappelzetmeel, rijstemeel, magere cacaopoeder (6%), sojameel, emulgator: sojalecithine, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, rijsmiddel: natriumcarbonaat. Kan sporen van hazelnooten en melkeiwit 

Wafers is ook lactosevrij

IMG_0022

IMG_0010Cereal Bisco
Ik was blij verrast door de smaak van dit koekje. Het is een licht zoet knapperig biscuitje. Je proeft de meergranen en er zit een fijne bite aan. Lekker voor bij de thee. Ik deelde dit koekje uit aan mijn niet-glutenvrije vrienden en die vonden ‘m ook erg lekker. Dit is ook een fijn koekje voor onderweg, het stilt je trek en je hebt lekker wat te knabbelen.

Ingrediënten: maismeel 18%, bruine suiker, aardappelzetmeel, ongehard plantaardig vet, maïs-rijstcrispies 10% (maïsgriesmeel, rijstmeel, suiker, zout), maïsvlokken 6% (maïsgriesmeel, glucose, zout, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren), sojameel, sojazemelen 2%, kastanjevlokken 2%, gemodificeerd maïszetmeel, rijstzetmeel, rijsmiddelen: ammonium- en natriumbicarbonaat, gekarameliseerde suiker siroop, zout, natuurlijk aroma’s. 

Cereal Bisco is ook lactosevrij.

Mijn mening
Mijn favoriete koekje is toch wel Cereal Bisco, ik verwachtte een simpel biscuitje, maar dit is echt een lekker koekje. De Wafers kan ik beter maar niet te vaak in huis halen, want daar blijf ik van eten. Alle drie de koekjes zijn ook prima om neer te zetten voor niet-glutenvrij bezoek. Zo kan je met z’n allen van dezelfde koekjes genieten.

Waar te koop?
Schär is te koop in supermarkten, speciaal- en reformzaken, online en in natuurwinkels.

Ken jij deze koekjes al en welke is jouw favoriet?

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Hoi Harmke,
    In België is Schär ook aanwezig maar deze heb ik nog niet geproefd maar klinken lekker. Persoonlijk at ik pas Disco Ciok van Schär en waren ook yummie…

  2. Die wafels zijn inderdaad ontzettend lekker! Je hebt ze ook met Vanille- en Hazelnootsmaak, ook die zijn heel erg lekker!

  3. Pingback: Filmpje: Goodiebag Miss Glutenvrij High Tea | Miss Glutenvrij

Comments are closed.