Review E-book: A Gluten-Free Dinner Party + Winactie!

Gluten-free-cover-largeDE WINACTIE IS AFGELOPEN! Samantha van The Happy Coeliac liet me weten dat haar nieuwe e-book ‘A Gluten-free Dinner Party’ recent is uitgebracht. Ik mocht ‘m inkijken en ben enthousiast. Ook mag ik een exemplaar weggeven!

In de reeks ‘Culinary Quandaries’  is een nieuw boek uitgekomen: ‘A Gluten-Free Dinner Party’. Samantha Stein van The Happy Coeliac schreef tien van de negentien recepten voor dit boek.

In 2011 werd bij Samantha coeliakie geconstateerd en toen startte zij ook haar blog The Happy Coeliac. Op deze manier legde ze haar avonturen in het glutenvrije koken en bakken online vast. Haar passie voor eten groeide en in 2012 nam ze ontslag om fulltime te schrijven over haar glutenvrije leven. In 2012 publiceerde zij haar eerste boek, ‘Gluten-free Baking at Christmas’ en in 2013 was ze de publiekslieveling van de Food You Can People Choice Awards in de ‘Best Free From Food Blogger’ categorie. Naast het bloggen reviewt Samantha glutenvrije producten voor de iPhone app, ‘Can I Eat It?’ Ze woont in Nederland met haar partner en kat.

Samantha over haar boek: ‘Tijdens het bedenken van de recepten voor dit boek, kwam mijn inspiratie uit de gedachte wat ik zou willen eten wanneer ik naar een etentje ga. Ik ben klaar met de kale uitgeklede maaltijden die ik krijg voorgeschoteld. Dus maakte ik recepten die spannend en speciaal zijn. De makkelijkste manier om glutenvrij te koken is om voor iedereen hetzelfde te maken. Door mijn recepten laat ik zien dat dat glutenvrij echt niet alleen maar saai en smaakloos is. Je gasten zullen niet eens merken dat ze glutenvrij eten, tenzij je het ze vertelt.”

Mijn reactie
Wauw, wat een mooi vormgegeven e-book. Er staan mooie foto’s in en de opmaak is duidelijk.  Stap voor stap wordt met foto’s én video’s uitgelegd hoe je een gerecht maakt. Er staat precies in wat je aan producten nodig hebt. En een (voor mij) onbekend woord: ‘Harissa’ (hoort bij tajine gerecht) wordt zelfs doorgelinkt naar Wikipedia. De maten staan in cups, maar ook in grammen aangegeven, wat ik persoonlijk heel fijn vind. De volgende gerechten uit het boek zien er uit om op te (vr)eten en wil ik graag maken.

IMG_3135Risottoballetjes.

IMG_3376Tajine.

IMG_3588Tiramisu

Neem een kijkje
A Gluten-Free Dinner Party is in het Engels geschreven. Persoonlijk maakt mij dit niets uit. Ik maak wel vaker recepten die in het Engels geschreven zijn. Lang leven Google Translate, maar meestal is alles wel duidelijk. Dit boek is heel duidelijk en ontzettend mooi en echt een aanrader voor als je een glutenvrij etentje wilt geven zonder een te kale maaltijd te hoeven serveren.

Een preview van het e-book vind je hier: KLIK (Je kunt het boek online bekijken, op de iPad en op Kindle.)

Waar te koop
‘A Gluten-Free Dinner Party’ is voor £4.99 te koop bij Eruditions.
www.eruditions.co.uk

Winactie
Ik mag een exemplaar van A Gluten-Free Dinner Party weggeven!

De voorwaarden:

 • Laat een reactie achter onder dit artikel (dus niet op Facebook) met wie jij graag ‘A Gluten-Free Dinner Party’  wilt houden en waarom.
 • Vergeet niet je juiste emailadres in te vullen (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik jou kan mailen als je hebt gewonnen.
 • De winactie loopt tot 22 juni 0.00 uur.

Ook leuk om te lezen

38 Comments

 1. Met 4 vriendinnen. Al jaren eten wij elke week een avond met z’n vijven. Sinds een half jaar moet ik glutenvrij eten en ik merk dat het voor hen heel lastig is om te bedenken wat ze moeten koken. Op zo’n avond is het toch vaak nieuwe recepten uitproberen, maar nu moet ineens alles glutenvrij. Dit kookboek kan ons alle 5 nieuwe inspiratie geven :)

 2. Anne Duijn

  Met mijn baby bytes vriendinnen. Er zijn er enkele die een kindje hebben met een glutenallergie. Wij wisselen nu regelmatig recepten uit dus wij zouden met zo’n gluten vrij diner party heerlijk nieuwe ideeën op kunne doen en tegelijkertijd zalig kunnen eten want ook een van de mama’s mag zelf geen gluten.

 3. Wat een leuke winactie! Ik zou graag deze recepten maken. Ik zou graag een Glutenfree Dinner Party willen houden met mijn Dabar team van komende zomer. Naast alle andere activiteiten die we dan doen / organiseren, moeten we natuurlijk ook twee weken lang met elkaar eten, en ik wil heel graag laten zien dat glutenvrij eten ook heel lekker kan zijn, en dat het echt geen kale, uitgeklede maaltijd hoeft te zijn!

 4. Ik zou graag A gluten – free dinner party willen houden met mijn vriend. Anderhalf jaar terug is er coeliakie bij mij geconstateerd en hij steunt mij er volledig in (in het begin vond ik het nogal lastig/zwaar).

 5. Ina van ede

  Hoi , sinds een half jaar heb ik de diagnose coeliakie en leer nog elke dag , er is een wereld voor me opengegaan qua eten en ontdekken . Eet vaak met vriendinnen en zou het geweldig vinden om een geweldige glutenvrije maaltijd te maken voor ze .

 6. Het lijkt me een mooi boek. Ik wil hem graag winnen zodat mijn msn en ik nog 1 x met zijn 2en kunnen smullen. Voordat de baby er is.

 7. Wat een superwinactie! Sinds vorig jaar weet ik dat ik een zeldzame gevaarlijke autoimmuunziekte heb. Omdat ik denk dat voeding impact heeft op mijn weerstand, ben ik gaan onderzoeken wat voor mij werkt. Sinds ik glutenvrij eet merk ik pas hoeveel last ik had…en nu niet meer heb! Ik ben best groen als het om glutenvrij koken gaat (nu een half jaar) dus zou dit boek voor mij echt en uitkomst zijn!

 8. Maud Habeta

  Voor mijm lieve vader. Eeens in het zonnetje zetten. Hij verdient dit gewoon!!

 9. Wat een gaaf boek!
  Ik zou een diner party willen geven voor mijn schoonfamilie. Die zijn altijd van de luxe restaurants en exclusieve gerechten. Hoewel ze echt wel hun best doen vinden ze mijn glutenvrije eten toch best heel lastig. Met de diner party zou ik ze willen laten zien dat glutenvrij eten heel smakelijk en ook heus niet altijd lastig en moeilijk is.
  Ik ga duimen!

 10. Gerjanne Smit

  Hoi Harmke,
  Wat een leuk boek, ik zou een ‘dinner party’ houden voor mijn buurvrouw en moeder. Mijn buurvrouw heeft coeliaki en ik denk dat mijn moeder een glutenintollerantie heeft, net als ik.
  Ik houd van koken, en ben nu het glutenvrije koken aan het ontdekken.
  In ieder geval weer een gave actie!
  Groetjes Gerjanne

 11. Mijn vriend en ik zijn operazanger en operazangeres van beroep. Ikzelf heb coeliakie. Voor ons werk moeten we weleens naar het buitenland om daar te zingen. Nu is dat weer het geval. Mijn vriend is twee maanden weg om in de Staatsoper in München te zingen. Als hij thuiskomt zou ik heel erg graag een heerlijk glutenvrij verrassingsdiner voor ons samen koken, waaraan niet zo duidelijk is dat het om glutenvrij voedsel gaat. Verder wil ik je bedanken voor je geweldige blog, ik kijk er altijd op en heb er heel veel aan!!
  Groetjes, Tamar

 12. Ik zou een glutenfree dinnerparty met mijn schoonouders willen houden. Sinds mijn diagnose een jaar geleden hebben we er nauwelijks daar gegeten niet omdat ze niet willen maar omdat ze het moeilijk begrijpen hoe en wat en hoe ze goed glutenvrij kunnen koken. Bovendien heeft mijn schoonvader het idee dat glutenvrij niet lekker is.
  Dus ik zou graag dat boek willen winnen om daar verandering in te willen krijgen

 13. José Janssen

  Heerlijk allemaal.
  Ook ik heb laatst vaar vrienden een glutenvrij buffet gemaakt, dan zou dit boek handig geweest zijn.

 14. Ik zou graag een gluten-free dinner party houden met mijn beste vrienden. Eentje van heb heeft coeliakie waardoor het vaak een gepuzzel is om gezellige avondjes glutenvrij te krijgen zonder dat ze daar voor moet ‘inboeten’, vele restaurantbezoekjes zijn immers voor haar vaak al heel beperkt. Sinds kort moet ik omwille van mijn ziekte ook glutenvrij eten waardoor dit zeker van pas kan komen! Ik hou ontzettend veel van koken en nieuwe dingen uitproberen en merk dat glutenvrij koken bij mij een beperking oplegt aan dat plezier.

 15. Ellen Postma

  Hallo Harmke,
  Sinds enige weken eet mijn dochter van 10 jaar glutenvrij. En hoera…ze heeft geen buikpijn meer en voelt zich 200 % beter!! Van haar chiropraktor kregen we de tip van het boek: Against all grain, van Danielle Walker (misschien ook een goede tip voor anderen hier) Maar nu lees ik jou boekentip met recepten voor een diner party. Een welkome aanvulling in onze zoektocht naar glutenvrij eten! Dank voor je tip! En natuurlijk zouden we het boek graag winnen!

 16. Graag met mijn 3 kinderen, ik vind het elke dag weer een uitdaging om iets gezonds-glutenvrij te koken voor ons 4. De variatie dat vind ik lastig.
  Mijn kinderen staan gelukkig wel open voor nieuwe dingen.
  Ook zou ik de naaste mensen in mijn omgeving willen laten zien, dat glutenvrij koken best te doen is…..zodat we ook bij een ander een keer met een gerust hart kunnen blijven eten.

 17. Ik zou graag met mijn vrienden een glutenfree dinner party willen houden en dan aan het einde vertellen dat alles glutenvrij was. De blik op hun gezichten zou ik heerlijk vinden!

 18. Ik zou t boek graag winnen zodat mijn familie en vooral mijn zoons dan iets kunnen maken dat ik ook lan eten. Ze proberen t wel eens maar meestal moet ik t over nemen omdat ze t niet meer weten. Dus zou een welkome verassing zijn als ik t boek zou winnen.

 19. Sandra Lokkerbol

  Ik zou graag een glutenvrij diner willen hebben met mijn vriendin Lilian,die gelukkig ook mijn buurvrouw is. Tijdens onze vele kletspraatjes over de schutting, bleek dat we dezelfde symptomen hebben, die van ons allebei door gluten komen. We zijn dus druk aan het experimenteren en recepten uitwisselen. Zo’n e-book zou nu dus zó van pas komen… Lekker in de tuin een glutenvrij etentje om te vieren dat het zoveel beter met ons allebei gaat sinds we geen gluten meer eten….

 20. Hoi MissGlutenvrij,
  Als persoonlijke kok (en vriend!) van mijn lieve vriendin Linda die sinds enige tijd gluten vrij moet eten wegens een auto-immuunziekte zou ik het bijzonder fijn vinden om meer inspiratie te kunnen opdoen als het gaat om nieuwe glutenvrije gerechten.

  Het prachtige kookboek A Gluten-Free Dinner Party zou hierbij een fijne en welkome aanvulling op kunnen zijn!

 21. Amber Stryckmans

  Ik zou graag een Gluten-Free Dinner party houden met mijn ouders en grootouders en dan zéker met mijn grootmoeder! We lijden allebei aan coeliakie en we vinden het heerlijk om samen lekker gezellig glutenvrij te koken of te bakken. Door dit boek zouden we nog meer gezellige momentjes in de keuken kunnen beleven!

 22. Voor mijn gezin en familie. Onlangs heb ik met mijn verjaardag alle gebak glutenvrij gemaakt, en niemand had het in de gaten. Nu zou ik ook graag een diner willen samenstellen waarbij ik niet 2 keer hetzelfde hoef te koken+ glutenvol en glutenvrij. Het zou zoveel makkelijker zijn

 23. marianne van looijengoed

  We weten nog maar een paar maanden dat onze dochter coeliakie heeft, zoals een ieder weet een flinke omschakeling. De dagelijkse maaltijden lijken aardig onder controle, maar die keer dat we wat anders willen….ik heb er nog geen “kaas van gegeten” en ben ook nog niet zover dat ik allerlei creatieve ideeen tot werkelijkheid kan omtoveren. Dit boek lijkt mij de uitkomst om nu alvast eens wat lekker nieuwe dingen aan onze dochter voor te kunnen zetten en ik hoop dat het me inspireert om zelf nieuwe glutenvrije maaltijden te gaan bedenken.

 24. marina brussee

  Ik wil heel graag voor mijn zoon Tom (9) een dinerparty houden. Hij heeft er erg veel moeite mee dat hij de gewone lekkere dingen niet mag. Ik ben geen keukenprinses, dus hoog tijd om dingen uit te proberen waarvan al vaststaat dat t lekker is.

 25. Ik zou een gluten free dinner party willen organiseren voor mijn hele familie en zeker voor mijn opa en oma. Zo hoor ik er een keer bij en kunnen we allemaal van het zelfde lekkere eten genieten. Ook kan ik ze op deze manier laten zien dat het ook anders kan en niet dat ik ‘niks’ mag eten.

 26. Ik hou graag een glutenfree dinner party met mijn dochtertje Tara (3jr). Ze is net als haar glutenvrije mama een echte lekkerbek. Maar is in restaurants vaak veroordeeld tot een salade, omdat dat het enige glutenvrije gerecht op de kaart is. En salades eet ze niet!!! Ik zou haar daarom graag verrassen met een glutenvrij 3 gangendiner just for the glutenfree girls in da house!

 27. Voor onze dertigste huwelijksverjaardag zodat we samen met de vier kinderen gezellig eens hetzelfde kunnen eten
  Fijne actie
  Groetjes

 28. Fem vanhaecke

  Een tête à tête met de dochter! Wij eten beiden sinds drie jaar glutenvrij…

 29. Graag zou ik “A Gluten-Free Dinner Party” houden met mijn kleindochter, haar zusje en haar ouders. Zij is sinds deze week op een glutenvrij dieet na de diagnose coeliakie. Ze is 5 jaar en het lijkt me leuk om haar te laten zien dat glutenvrij betekent dat ze net als haar zusje van 3 jaar, die een koemelk- en eiwitvrij dieet heeft, ook lekkere dingen kan eten.

 30. Jacqueline

  Ik zou graag het boek winnen omdat ik graag aan mijn ouders wil laten zien dat ik wel lekker (glutenvrij) kan koken als student. ;)

 31. Ik speur me suf op internet en in de boekhandels naar gluten vrije recepten. Ik word zo futloos en moe van gerechten met gluten en heb daarom mijn dieet aangepast. het is op dit moment echter wel heel eentonig.

 32. Zou heel erg welkom zijn….zeker om de onwetende mens hierover wegwijs te kunnen maken. Ik (jullie waarschijnlijk ook) krijg zo vaak “de deksel op mijn neus” Mijn spontaniteit is echt zoek, etiketten lezen, uitleggen, discussie……heb daar geen zin in. Waarom is het niet gewoon……gewoon.
  Nee ik ben niet zielig, ja ik mag best veel, maar ik heb wel een glutenallergie. Lieve medewinnaars, ik gun het boek jullie allen…..inclusief mijzelf.

 33. Met mijn zusje! Er is vorige week coeliakie bij haar geconstateerd en dit zal haar flink de goede weg op helpen en er een positieve draai aan geven!

 34. Renee Kies

  Wat een leuk boek lijkt me dit. Lijkt me heel praktisch!
  Ik krijg vandaag officieel te horen dat ik Coeliakie heb (bloedtest gaf veel antistoffen en vandaag dan uitslag biopsie maar arts was al zo goed als zeker).
  Ik zou graag met mijn familie een dineetje geven! Mijn zus komt ver een week terug na 6 maanden Zuid-Korea! Net nu we beginnen met GV…
  Ik heb nog geen benul van hoe ik het moet gaan aanpakken allemaal (probeer wel veel te lezen maar blijft toch anders dan het te doen) en ik denk dat dit boek mij een idee kan geven over hoe GV te koken. Ik zie er eerlijk gezegd best tegenop. Ik heb echt een beetje het idee dat al het lekkers geschrapt moet worden, dus dit is dan een beetje een hart onder de riem.

  Even ook gelijk een vraagje: Eet jij wel producten die onder de norm vallen en dus officieel glutenvrij worden genoemd hoewel ze nog wel gluten bevatten of kunnen bevatten?

  • Miss Glutenvrij

   Wat spannend dat je nu glutenvrij moet gaan leven. Er is echt heel veel lekker eten dat glutenvrij is, echt waar, dus maak je daar niet druk om. Het vraagt alleen wat creativiteit.

   Ik eet af en toe producten onder de norm. Luister vooral goed naar je lichaam hoe je er op reageert.

 35. Met mijn zusje. Zij heeft PDS en heeft hier heel veel last van, maar vindt het moeilijk zo te koken dat ze pijnloos door het leven gaat. Het zit helaas wat in de familie, mijn (helaas veel te jong overleden) moeder had coeliakie, dus we zijn wel wat gewend. Het lijkt me leuk er een keer een waar feestmaal van te maken! Vanuit het verleden staat glutenvrij eten gelijk aan: niet lekker! Dus ik ben erg benieuwd :-)

 36. johanna diertens

  Mijn zus weet sinds kort dat ze gluten allergie heeft en baalt dat ze veel lekkers niet meer mag.
  Ik zou dit boek voor haar willen winnen zodat ze kan zien hoe veel lekkere dingen ze toch nog wel mag hebben. En we gezellig samen kunnen koken en eten

Comments are closed.