Ik ben terug van vakantie! (+ super ervaring op Pinkpop van lezeressen)

Lieve allemaal,

Ik ben terug van mijn vakantie naar Salou, Spanje. Wie mij op Facebook of Instagram volgt, heeft al wat van mijn fijne glutenvrije ervaringen in Spanje kunnen zien. Ik heb heerlijk genoten van het strand, een dagje scooter gereden, gevaren en ik ben naar Barcelona geweest. Ook heb ik lekker glutenvrij gegeten, maar daar later meer over, want natuurlijk komt er een verslag online waarin ik mijn glutenvrije tips en ervaringen deel. Deze zal één dezer dagen online komen.

Vandaag was ik naar een bijeenkomst van #hetvinkje, binnenkort hier meer over. Vanavond bezoek ik mijn ouders en zusje, morgen zie ik na twee maanden eindelijk één van mijn beste vriendinnen weer en zaterdag ben ik in Walibi te vinden. Het verslag is dus onderweg! Hebben jullie nog glutenvrije vragen over Spanje/ Salou? Ik hoop dat ik ze n.a.v. mijn vakantie kan beantwoorden, dit zal ik dan in mijn verslag verwerken. Laat het me weten bij de comments.

Pinkpop
Ook kreeg ik een super leuk mail van Maaike over het festival Pinkpop, dat afgelopen Pinksteren werd gehouden. Graag deel ik ‘m met jullie, want dit is volgens mij een super initiatief waar we allemaal heel blij van worden: Pinkpop ging glutenvrij!

“Hoi Harmke,

Ik volg je blog nu al een tijdje en eerst wil ik even zeggen dat ik het ongelofelijk leuk vind om je artikelen te lezen! Ik heb zelf al sinds ik 15 maanden ben coeliakie en omdat ik de laatste tijd steeds meer mensen hoor die dit dieet ook volgen, vond ik het de moeite waard om een hele goeie glutenvrije ervaring op Pinkpop even te delen, misschien dat je er iets mee kan.

Dit jaar kreeg ik als verjaardagscadeau van mijn ouders een weekendkaart voor het festival Pinkpop! Ik was hier hartstikke blij mee, maar het gaat natuurlijk gelijk in je hoofd om, hoe doen we dat met eten… Gelukkig kwam daar een bericht op de Facebookpagina van Pinkpop; dit jaar zou er een glutenvrije kraam zijn op het terrein! Blijer kon je me niet maken, ik zou ongestoord kunnen eten op het festival, geen gedoe met eten meenemen of bij elke tent vragen of iets wel glutenvrij is, er was dit jaar een glutenvrije tent :).

Daar gingen we dan, 7 juni was de eerste dag van Pinkpop. Mijn moeder en ik hadden er ongelofelijk veel zin in en vol vertrouwen en zonder extra eten gingen we op stap. Eenmaal op het festivalterrein gingen we gelijk op zoek naar de glutenvrije kraam. Die vonden we gelukkig al snel. Ook al had ik voordat we weggingen nog gegeten, ik moest natuurlijk iets van de kraam proberen, dus ik nam een worstenbroodje. Heerlijk! Zelfs aan glutenvrij bier was gedacht, en alles voor dezelfde prijs als de ‘gewone’ producten die op het festival werden verkocht.

20140607_145022
20140607_145034
Natuurlijk heb ik ook even een praatje gemaakt met de verkopers van dit glutenvrije eten. Ongelofelijk leuke mensen, dat staat voorop! Het bleek een moeder te zijn waarvan haar zoon coeliakie had en het hele gezin sprong bij om te helpen, beter kan je natuurlijk niet hebben. Als je zelf ervaring hebt, weet je het natuurlijk gewoon het beste. Ze hebben zelf een catering bedrijf www.ouisansgluten.nl  en dit was de eerste keer dat ze op een festival stonden. Een hele nieuwe ervaring lieten ze weten, maar ze vonden het wel erg leuk.

Ik ben in de drie dagen dat ik op het festival was elke dag ongeveer twee keer langs geweest en er stond gewoon altijd een rij! Zo zie je maar weer, je bent niet de enige die glutenvrij eet. Ik heb ongelofelijk van m’n eten genoten! Vooral de pizza baguette was hemels.

Ook in de frituurkramen op het terrein werd de patat in een aparte frituur gebakken. Pinkpop is voor glutenvrije mensen dus prima te doen. Ik heb genoten en ik hoop dat ze er volgend jaar weer staan en dat ik weer net zo hard kan genieten. Ik ben er het hele weekend zo super blij mee geweest dat ik het even wilde delen.”

Wauw wat super fantastisch. Hier word ik zo blij van.

pinkpopMarjan deelde tijdens mijn vakantie deze foto met me via Facebook : “Gisteren was ik op Pinkpop, en was blij verrast dat er een speciale glutenvrije catering was. Het was hun eerste festival! Ik vond t geweldig en heb na heel wat jaren weer eens een frikandel gegeten ik wist nog hoe hij smaakte. Ook verkocht de kraam melkvrije producten.”

Dank je wel voor het delen Maaike en Marjan.Blijf vooral dit soort fijne nieuws met mij delen, ik deel het graag weer verder. Ik hoop dat de glutenvrije kraam op Pinkpop er volgend jaar weer staat. En laten er maar veel festivals volgen. (Mocht je deze zomer naar een festival gaan waar nog geen glutenvrije kraam staat, klik dan hier voor mijn glutenvrije festivaltips.)

Liefs Harmke

Ook leuk om te lezen

8 Comments

 1. Hi Harmke!

  Ik zag al een paar heerlijke (glutenvrije) foto’s voorbij komen op instagram, wat fijn om iets onbezorgd te kunnen eten zeg :)
  Ik ga dit jaar ook naar Spanje, Barcelona.
  Heb jij toevallig gezien of het aanbod in glutenvrij daar ook zo goed is?

  Liefs Marit!

 2. Janneke kampen

  Wat fantastisch zeg! Genieten dus! Superrr! Leuk om dit te lezen!

 3. Lotte van Rijn

  Hoi Harmke,
  Ten eerste wil ik je bedanken dat je deze blog bent begonnen. Ik lees je blog graag en leer hier heel veel van. Ik vind ook je positieve tijd heel knap! Ga graag door!Maar even een vraagje,
  Ik zag via je instagram account dat je op vakantie was geweest. Maar hoe bereidt je voor op je vakantie. En ik bedoel dan op het gebied van glutenvrije eten. Ik zou het fijn vinden als je hier mee informatie over gaf.Met lieve groet,Lotte

  • Miss Glutenvrij

   Hi Lotte, dank je wel. Typ eens vakantie in in het zoekveld op mijn site en je vindt veel tips. Ook een filmpje van 2 jaar terug hoe ik me voorbereid.

 4. wanda slaats

  Leuk om te lezen. Ook ik was op pinkpop. Ik ga al 17 jaar lang. Dit jaar echter voor het eerst met ‘dieet-voorschrift’ omdat in het voorjaar een tarwe-allergie is ontdekt bij mij. Lichte paniek, want ik wist dat je echt niets van eten mee het terrein op mocht nemen. Een mail naar de organisatie bood uitkomst: glutenvrij was dit jaar beter geregeld dan ooit tevoren op pinkpop. Ook ik heb genoten van de pastasalade, worstenbroodjes, pizza, tosti en broodjes gezond. Ik probeer zelfs in mijn woonplaats te regelen dat VA foods (die de producten ism ‘oui sans gluten’ aanbood) daar verkocht gaat worden. Dikke tien voor deze 2 bedrijven!

 5. Hoi Harmke,
  Leuk dat je Oui! sans gluten hebt ontdekt op PinkPop. Er was ook glutenvrij/Fairtrade/biologisch bier van Mongozo verkrijgbaar. Wij hebben ook veel positieve reacties ontvangen. Heb je de glutenvrije pilsner van Mongozo al eens geproefd? Ik werk o.a. voor Mongozo, mooi bedrijf met hart op de goede plaats. Ik kan evt. wel regelen dat je een pakketje krijgt toegestuurd of zo. Laat maar horen of je interesse hebt. En: keep on blogging! Groetjes, Nicoline namens Mongozo

 6. Hoi Nicoline,

  Ik heb diverse keren via e-mail een vraag gesteld aan Mongozo over het glutenvrije bier, maar ik krijg daar helaas geen enkele reactie op. Het bier wordt gemaakt van gerstemout en er lijkt geen consensus te zijn over of het bier dan echt glutenvrij is. Nu ben ik bezig met een artikel met proefnotities over diverse glutenvrije bieren (Mongozo, Daura, Mikkeler, Brunehaut, Schnitzer Brau) en ik zou in dat artikel graag wat meer helderheid over mijn vraag geven. Kun je mij met iemand van Mongozo in contact brengen die met mij de visie van het bedrijf wil delen?

  Groetjes,
  Patrick

Geef een reactie