Miss Glutenvrij Tips #9

MG tips 3Iedere keer word ik weer blij van de leuke en interessante mailtjes en Facebookberichten die ik van jullie ontvang. Graag deel ik deze keer zeven berichten in ‘Miss Glutenvrij tips’ omdat ik denk dat jullie er ook iets aan hebben.

Glutenvrij brood van de bakker
Sien: In Helmond zit in de stad een bakkerij, genaamd Bakkerij Morsink. Zij maken op bestelling elke zaterdag, dinsdag en donderdag glutenvrij brood. Het is heel schoon, want ze hebben die avond daarvoor uitgebreide schoonmaak. Ze bakken het voordat ze de andere broden maken. Het is verrukkelijk, een brood kost €4 per stuk.”
www.bakkerijmorssink.nl

Veel keus en secuur
Esther: Hallo Harmke, restaurant Buitengewoon in Oss, heeft een grote keuze uit glutenvrije menu’s. Ze zijn erg secuur.
buitengewoon-oss.nl

Zelfgemaakte glutenvrije pasta
Daniëlle: Bij restaurant de Smederij in Enkhuizen wordt zelfgemaakte (ja echt) glutenvrije pasta, vers brood en ijs gemaakt en daarnaast wordt het gehele menu op het dieet aangepast. Glutenintolerantie wordt als uitdaging gezien. Onbezorgd gesmuld hier, wat een feest!
www.restaurantdesmederij.nl

Glutenvrije bamischijf
Robbin: “Laatst bestond de winkel waar ik glutenvrij eten koop één jaar. Er stonden toen een aantal tentjes om nieuwe producten te promoten. Hier heb ik voor het eerst in mijn leven een bamischijf gegeten. En lekker dat ie was! Het was een smaakvolle krokante bamischijf. Ik heb meteen twee dozen gekocht! Het bedrijf heet ‘vafoods’ en verkoopt o.a. glutenvrije kroketten, bitterballen en bamischijven. Ik raad aan om snel een keer hun producten te proeven.”

Glutenvrije high tea
Roxanne: “Voor het eerst in mijn leven wilde ik een high tea doen voor mijn moeder haar verjaardag. Via internet kwam ik bij Ma Brown’s restaurant in Haarlem terecht. Zij gaven aan een complete high tea te serveren waarvan ieder hapje, sandwich, taartje homemade is. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, FAN-TAS-TISCH! Vers glutenvrij brood, muffins, scones, taart, cake en ga maar door. Ze wisten er alles van en ik heb nog NOOIT zo lekker gegeten. De service was zo vriendelijk en in een rustgevende sfeer. Ik wil dit zo graag delen met iedereen die coeliakie heeft en wil je vragen ook deze tip mee te nemen op jou blog.”
www.mabrownsrestaurant.nl

Hele menu glutenvrij
Ageeth: “Ik wil je graag op de hoogte brengen van het mooie restaurant in Giesbeek. L’Amibiance de Provence, ‘t Olde Schop. De kok is de eigenaar en heeft een dochter die glutenvrij is. Hij heeft zich op deze problematiek gestort en kan nu het hele menu van het restaurant glutenvrij serveren. Zelfs de high tea. Ik denk er over mijn feestje in september daar te houden.
www.oldeschop.nl

Glutenvrij aan het strand van Bloemendaal
Bianca: “Van de week gegeten bij Lido in Bloemendaal. Veel glutenvrije producten en bij mijn caesar salade kreeg ik croutons van glutenvrij brood… Echt top een aanrader.”
www.lidobloemendaal.nl

Klik hier voor de vorige Miss Glutenvrij tips.

Heb jij ook een leuke tip die je met me wilt delen? Deel ‘m via Facebook of mail me op info@missglutenvrij.nl. De foto’s die jullie meesturen vind ik super leuk te ontvangen, dus blijf ze vooral delen. Ik deel ook wekelijks via mijn Facebookaccount tips en andere glutenvrije weetjes: www.facebook.com/missglutenvrij

Voor mijn glutenvrije foodfoto’s en een kijken in mijn persoonlijke leven check mijn profiel op Instagram: instagram.com/missglutenvrij

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie