Broccoli burgers

IMG_0044Ik maakte broccoli burgers! Een burger gemaakt van broccoli, een echte groene burger dus. Vegetarisch,  super smaakvol en niet moeilijk om te maken.

Het recept voor broccoli burgers vond ik op Foodgloss, een kanaal op YouTube met kookvideo’s. Ik werd meteen enthousiast van dit recept. Herinneren jullie mijn bloemkoolpizza nog? Broccoli burgers zijn net zo iets, je maakt een burger van groente, broccoli dus. Hoe cool is dat?! Ik paste het recept iets aan zodat ie volledig glutenvrij is en bakte mijn eerste broccoli burger. En oh wat was ie heerlijk smaakvol…

Ingrediënten (voor 6 grote burgers)

 • 350 gram broccoliroosjes
 • 2 eieren
 • 1 flinke teen knoflook geperst (of 2 kleintjes)
 • 80 gram glutenvrije bloem
 • Klein wit uitje gesnipperd
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 1/2 eetlepel paprikapoeder
 • Zout & Peper

IMG_0023

IMG_0024Breng een pan water aan de kook en doe hierin de broccoliroosjes, kook dit zo’n 8 minuten.

IMG_0028Doe de overige ingrediënten in een kom en roer dit door elkaar.

IMG_0029Stamp de broccoli.

IMG_0030Doe de broccoli bij je prutje en roer alles goed door elkaar.

IMG_0032Verwarm een flinke scheut olie ineen koekenpan en maak met een lepel drie even grote hoopjes in de pan. Maak ze mooi rond zodat ze op burgers lijken.

IMG_0037Draai de burger om zodra ie goudbruin is. Draai ze nog een paar keer om tot je burgers helemaal gaar zijn. En smullen maar. Ik vind de burgers echt heel lekker, de knoflook, kaas en kruiden geven ‘m een heerlijke smaak, maar je proeft ook duidelijk de broccoi. Ook vullen de burgers goed, ik maakte zes burgers voor mijn vriend en mij samen. Dat was echt heel erg veel. Ik ga ze zeker nog een keer maken.

Ook leuk om te lezen

12 Comments

 1. Ziet er goed uit! Ik zag ze inderdaad ook al bij Foodgloss en bij Beautygloss.

 2. Ik vind je site en je recepten zo leuk! Ook deze burgers waren heerlijk. Ik hadden nog wat teffmeel staan. Lukte het ook mee.

 3. ik heb een uitdaging met eieren, maar ben gek op Broccoli. Wat zou ik kunnen gebruiken ipv ei?

  • Miss Glutenvrij

   Je zou wat kikkererwtenmeel met water kunnen gebruiken of wat puree van zoete aardappel. Wellicht lukt dit.

 4. Pingback: Glutenvrije kaasburgers (vegetarisch) - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.