Eetdagboek juni

juniWoah! Afgelopen maand heb ik zoveel foodfoto’s gemaakt. Als ik zo terugkijk, heb ik extreem lekker gegeten. Kijk meer naar mijn eetdagboek van juni.

Aan het begin van de maand ging ik op vakantie naar Salou, Spanje. (Lees mijn verslag met glutenvrije ervaringen hier.) Ik bezocht pretpark Walibi waar ik tot mijn verrassing lekker glutenvrij kon eten, ik liet Carte Blance glutenvrij voor me koken bij Bar Spek in Amsterdam, ging heerlijk uit bij Poppe in Zwolle en ik bezocht Landal Sluftervallei op Texel waar ze een glutenvrije menukaart hebben. (Klik hier voor het verslag.)

IMG_4119Met dit lekkere weer is het heerlijk om te picknicken. Ik maakte daarom deze lekkere sandwich met salami. Klik hier voor het recept.

IMG_4125Voor we op vakantie gingen, barbecueden we gezellig met mijn zusje en haar vriend.

IMG_4349Het is inmiddels bijna traditie; zodra we thuiskomen van vakantie maak ik stamppot rauwe andijvie. Mijn vriend Mees en ik hebben na dat vakantie-eten altijd zo’n zin in Hollandse pot.

IMG_4389Deze glutenvrije en #vinkjeproof salade maakte Albron voor me.

IMG_4415Gezellig met vriendin Enid lunchen op ons balkon. We maakten broodje met brie en honing. Ik eet hier mijn favoriete afbakbroodjes van Semper.

IMG_4441Bij mijn bezoek aan Walibi wegens een personeelsuitje kreeg ik dit gebakje. Echt super lekker en top dat Walibi dit voor mij in huis had.

IMG_4449’s Middags lunchte ik in Wab restaurant en kreeg ik deze lekkere glutenvrije puntjes.

IMG_4465Met schoonzus en haar vriend gingen we picknicken bij een meertje bij ons in de buurt. Ik had thuis kaiserbroodjes van Schär voor mezelf afgebakken.

IMG_4472Op maandag 9 juni wilde ik De Glutenvrije Winkel in Amsterdam bezoeken. Helaas was ie gesloten, ik had niet naar de openingstijden gekeken. Gelukkig was ik voor iets anders in Amsterdam.

IMG_4474Namelijk om te eten bij Bar Spek. Samen met een vriend liet ik Carte Blance voor me koken. De nieuwe kok was een bekende van hem, het hele menu was voor ons een verrassing.

IMG_4482Ik heb dingen gegeten die ik nog nooit op had. Linksboven: Oesters. Rechtsboven: Gamba’s in een zeer smaakvolle bouillon met whiskey. Rechtsonder: Zeebaars met citroen polenta op peper spinazie met een gefrituurd salie blaadje. Rechtsonder: Artisjokken, ham, mozzarella en heerlijke rode ui dat was geweekt in een badje van azijn. Ik heb echt gesmuld, wat was dit bijzonder. Ik vond het leuk totaal verrast te worden en in de toekomst wil ik vaker Carte Blance voor me laten koken.

IMG_4491Lunchen met salade.

IMG_4492Heb je mijn review over Lovechock ROCKS al gelezen?

IMG_4500Salade mee naar m’n werk met spinazie geitenkaas en aardbei.

IMG_4504Heerlijk gebakje gehad toen ik op bezoek was bij Allergento.

IMG_4510De krentenbollen van Allergento vind ik echt goddelijk!

IMG_4512More salades! En nu een smoothie erbij. Een heerlijke gezonde maaltijd.

IMG_4525De vriendin van mijn vader was jarig en bij de koffie kreeg ik een Zwollenaartje. Een lekker zoet gebakje.

IMG_4622’s Avonds gingen we uit eten bij restaurant Poppe in Zwolle. De vrouw van de chef is glutenvrij dus ik zat daar met een gerust hart. Ik kreeg direct lekker glutenvrij brood en boter apart voor mij. Ik bestelde een rib eye met een sausje van spek en ui, oh wat was dit lekker, de aardappeltjes, frietjes en salade smaakten ook erg goed en het dessert was echt goddelijk! Na het diner klapte ik bijna uit elkaar, ik zat zo vol, maar wat was het lekker. Echt een aanrader dit restaurant.

IMG_4650Smoothie time met superfoods bij Bagels & Beans.

IMG_4653Glutenvrije bagel met roomkaas en avocado. Ik neem bijna altijd deze bagel, die is zo lekker. Ik heb me voorgenomen de volgende keer andere beleg te kiezen.

IMG_4662Homemade risotto.

IMG_4664Samen met mijn zusje Esther at ik schepijs bij Tamminga in Veenendaal. Hier hebben ze veel glutenvrije smaken, waaronder witte chocola, die is zo lekker!

IMG_4671Lunchen met een broodje met kipfilet, avocado en tomaatjes. En weer een smoothie.

IMG_4675Lasagne <3.

IMG_4797Op de terugweg vanaf Texel bezocht ik de McDonald’s in Zaandam en at ik een glutenvrije Quarter Pounder.

IMG_4807Ontbijten met Rosies, koffie en een vers sinaasappelsapje.

IMG_4814Ik maakte na een flinke tijd weer gezonde haverkoeken.

IMG_4817Wat doe je met oud brood? Juist een tosti maken. Ik maakte een tosti met geitenkaas, honing en walnoten.

Wil je altijd als eerste mijn eetfoto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

 

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. Dank je wel voor dit leuke verslag. Super hoe je het toch elke keer weer doet.
    Voor mij ben je echt een voorbeeld. Ik haal ontzettend veel recepten van jouw site af.
    Nogmaals ontzettend bedankt!
    Groetjes, Astrid

  2. jessica

    Heb je ergens op je site het recept van de stamppot staan? Ziet er heerlijk uit!

    • Miss Glutenvrij

      Ja die is ook heerlijk! Zal ‘m binnenkort een keer posten. Is een heel makkelijk recept :).

  3. Ik heb de glutenvrije bagel bij bagel&beans geprobeerd, maar ik vond het een licht zoete smaak hebben helaas

Geef een reactie