Brood & Wraps Recepten

Glutenvrije lunchwrap met tonijnsalade

Deze wrap met tonijn maakte ik ’s ochtends voor ik naar mijn werk ging. Binnen vijf minuten was ik klaar en had ik een lekkere lunch gemaakt, deze wrap is ook ideaal voor onderweg. 

Zoals jullie weten, eet ik niet iedere dag brood als lunch. Ik eet graag salades, maar sinds de nieuwe wraps van Schär te koop zijn, eet ik die ook graag als lunch. Kijk mee hoe ik in en handomdraai een wrap met huisgemaakte tonijnsalade maak.

Ingrediënten (voor 2 wraps)

 • 2 wraps van Schär (te koop bij speciaalzaken en online)
 • 60 gram tonijn in water uit blik (half blikje)
 • Half rood uitje gesnipperd
 • 4 cherrytomaatjes in vier stukken
 • Handje rucola
 • 1 eetlepel glutenvrije fritessaus/ mayonaise
 • 2 eetlepels pesto
 • Zout & peper

IMG_0008Ik zie dat ik vergeten ben de rucola op de foto te zetten.

IMG_0009Meng met een vork de tonijn met de rode ui en fritessaus en doe hierbij zout en peper naar smaak.

IMG_0011Warm de wraps op. Ik deed twee wraps tegelijk in de magnetron en dan een halve minuut op vol vermogen. Wel zo snel als je ’s ochtends haast hebt.

IMG_0013Besmeer pesto over de twee wraps. Doe hierop aan één zijde de rucola, tonijnsalade en de cherrytomaatjes.

IMG_0015Rol voorzichtig beide wraps dicht. Begin aan de kant waar je toppings liggen.

IMG_0016Snij de wrap door midden en klaar is je lunch. Ik deed aluminiumfolie om de wraps om ze bij elkaar te houden en er voor te zorgen dat ze niet uit elkaar vallen. Daarna deed ik ze in een bakje.

work wrapIk nam mijn wraps mee naar mijn werk en deed ze daar in de koelkast. ’s Middags haalde ik ze er uit en waren ze nog steeds lekker zacht en niet droog. Ik zou deze wrap gerust meenemen als ik een dagje weg ga en mijn lunch niet in de koelkast kan doen, ik weet zeker dat ze dan nog steeds lekker zijn.

Heb jij de wraps van Schär al geproefd? En hoe beleg jij ze?

 

16 Comments Add New Comment

 1. Astrid says:

  Och, dit lijkt mij zo lekker. Morgen gelijk even naar Ravenstein in Baarn toe om die wraps te halen.
  Dank je wel voor het delen!

  Groet,
  Astrid

 2. karyn says:

  Mmmm ze zien er geweldig uit Harmke bedankt voor t delen, altijd fijn als je een lunch van tevoren kan maken dat nog nog lekker is als je later wilt eten! Gelijk maar even een vraagje erboven op ;-) weet jij misschien waar ik kinder recepten kan vinden? Want deze wraps zijn super lekker voor ons maar ja mijn dochter Danique lust weer geen vis.
  Groetjes weer…..

 3. Miss Glutenvrij says:

  Misschien weet Mirjam van ikbenglutenvrij.nl kinder recepten. Of vraag het eens op Het forum.

 4. Emmelou says:

  Ik heb ze weleens geproefd maar maak ze tegenwoordig toch liever zelf!
  Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.
  En een stuk voordeliger :-)

  Altijd leuk om te lezen wat iemand anders eet,
  neem vooral ook eens een kijkje op ons nieuwe blog! we horen graag je mening!

 5. Mirjam says:

  Kinderrecepten voor wraps?
  Mijn dochters zijn gek op zalm. Roomkaas met zalm?
  Of een simpele kipsalade.
  Of als pizza, met tomatensaus, salami en geraspte kaas.
  Of met chocopasta (en banaan).

 6. Emmelou says:

  200 gram boekweitmeel
  400 mililiter lauw water
  flinke snuf zout

  En kruiden naar smaak, verder eigenlijk gewoon als pannenkoekjes!

  Goddelijk met huisgemaakte hummus en rucola

 7. Mirjam says:

  Smaakt toch anders dan een wrap, vind ik.
  Maar is zeker een idee om pannekoekjes eens hartig te beleggen als lunch!

 8. Emmelou says:

  Omdat er geen ei inzit zijn het wel echt wraps,
  ook lekker met Mexicaanse bonenvulling en dan nog heel even in de oven met een beetje kaas erover. Ik heb ze vele malen liever dan de kant en klare, vooral vanwege de onnodige en ongezonde ingrediënten die er vaak inzitten. Jammer is dat!

 9. Astrid says:

  Nou ik heb het gemaakt hoor. Jeetje, dat was smullen. Dit recept is voor herhaling vatbaar! Dank je wel!
  Groetjes, Astrid

 10. Marinka says:

  Ik heb er gelijk 2 klaar gemaakt. Het was heerlijk, maar volgende keer eet ik er maar 1 voor de lunch. 2 wraps is echt veel te veel :-)

 11. Carola says:

  Leuke blog heb je! Ik ben hier met toeval beland, omdat ik bezig ben met mijn Profielwerkstuk en het onderwerp Glutenallergie/coeliakie is. Momenteel zijn we bezig met een kookboek speciaal voor mensen die geen gluten mogen. De recepten op je blog zijn erg leuk en ze zijn erg inspirerend :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *