Win: Proeverij glutenvrije kroket Valuas

Valuaskroket logoWINACTIE IS AFGELOPENIk heb een hele leuk smaakvolle winactie! Een van jullie mag samen met een introducee de nieuwe glutenvrije kroket van sterrenrestaurant Valuas in Venlo gaan proeven. Lees snel verder om te lezen hoe je mee kan doen.

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo ontwikkelde een glutenvrije rundvleeskroket die  is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De glutenvrije kroket is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie die sinds 2004 bestaat en die inmiddels 17 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Rijst en mais als glutenvrije vervanger
Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van hotel-restaurant-brasserie Valuas en de Valuas Kroketterie: “Van onze gasten en klanten voor wie we in de Kroketterie custom made kroketten en bitterballen ontwikkelen kregen we steeds vaker de vraag naar een glutenvrije kroket. De glutenvrije Valuaskroket bevat een ragout op basis van mais en rijst, waarin 36% puur rundvlees zit en is voorzien van een korst van rijst. De kroket weegt 80 gram en heeft een stevig mondgevoel en een verbeterde en krokantere korst door het gebruik van rijst als paneermiddel. De glutenvrije kroket smaakt hartig en pittig en is lekker smeuïg door de volle bouillon die we erin verwerken”, aldus Eric Swaghoven.

Gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Om de kans op vermenging met gluten te voorkomen wordt de glutenvrije kroket in de Valuas Kroketterie geproduceerd op een moment waarop er geen andere producten worden gemaakt. Tijdens de bereiding worden testen uitgevoerd op de aanwezigheid van glutensporen. De glutenvrije Valuaskroket is door de NCV gecertificeerd onder nummer NL-034-001.

Waar te koop?
De glutenvrije Valuaskroket is – evenals andere producten uit de Kroketterie – verkrijgbaar bij hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo en bij een aantal (meest Limburgse) Valuaskroket-verkooppunten. Meer informatie en een overzicht van de verkooppunten vind je op website: www.valuaskroket.nl

Winactie
Een van jullie mag samen met een introducee de nieuwe glutenvrije kroket van sterrenrestaurant Valuas in Venlo gaan proeven! De winnaar krijgt een gastvrij Limburgs onthaal en de glutenvrije kroket proeverij, waarbij Valuas het niet alleen bij de kroket zal laten, maar het tot een glutenvrij gerechtje zal upgraden.

Je mag de datum zelf bepalen, enige voorwaarde is dat je minimaal drie dagen vooraf belt of mailt met Valuas om te vragen of het schikt. Zo kan extra goed worden gezorgd voor een gastvrij glutenvrij onthaal. Als er nog andere allergenenproblemen spelen dan kan je die ook doorgeven. Tijdstip zou bijvoorbeeld lunchtijd of borreltijd kunnen zijn, maar dat mag je in overleg met Valuas zelf bepalen. Let op: Valuas is van 26 juli tot en met 17 augustus gesloten wegens vakantie.

De voorwaarden:

 • Als je wint, ontvang ik binnen een week na de proeverij een verslag hoe je de kroket vond en het ontvangst van Valuas hebt ervaren. Dit verslag ga ik gebruiken op mijn website.
 • Ook ontvang ik foto’s van jou tijdens de proeverij en van de proeverij, dit ter illustratie voor het verslag dat je aanlevert.
 • De proeverij is bij Valuas in Venlo, houd hier rekening mee qua reistijd. In reiskosten wordt niet voorzien.
 • Als je wint mag je zelf weten wie je meeneemt naar de proeverij. Allebei krijgen jullie een gerecht gemaakt door Valuas.
 • Laat een reactie achter waarom jij graag de glutenvrije kroket van Valuas wilt proeven.
 • Vergeet niet je juiste emailadres in te vullen (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik jou kan mailen als je hebt gewonnen.
 • De winactie loopt tot 1 augustus 0.00 uur.

Ook leuk om te lezen

29 Comments

 1. Frederique

  Als verrassing wil ik deze kroket heel graag aan Sara (11 jaar) laten proeven. Zij is gek op kroketten. En dat samen met haar oma, die ook wel graag een kroketje lust. Wij wonen in Zuid Holland, oma in Zuid Limburg. Dab lijkt me Venlo een heerlijk plek om samen van kroketten te smullen.
  Dus ben benieuwd of zij jou verslag mogen uitbrengen?
  Groetjes Frederique

 2. Anique van Luijken

  Ik zou het heel leuk vinden als mijn dochter Annika (10jaar) samen met haar vader. Beide glutenvrij van een heerlijk kroketje kunnen genieten. Annika’s zusje Roosa is gek op bitterballen en bij Annika loopt het water in de mond als Roosa deze eet. Helaas hebben we nog geen lekkere gv kroketten gevonden. Mogen ze deze proeven!!!!!

 3. Patricia Timmerman

  Ik zou dit graag willen winnen omdat ik al jaren geen lekkere kroket heb gehad en ik mis het enorm !

  Mijn man eet altijd een lekker kroketje met mosterd en ik zit erbij te kijken.
  Tevens zijn we bijna 12,5 jaar getrouwd dus dan kunnen we het zo vieren.

 4. Marlies Orriens

  Ik eet al heel lang glutenvrij en het lijkt me erg lekker, ook vind ik het erg leuk en lekker iets nieuws te proberen.(Helaas eten we bijna nooit glutenvrije kroketten)

  Marlies, 9 jaar, uit Hengelo. (Mailadres van mijn moeder)

 5. Hey Harmke,
  Heel erg graag zou ik deze proeverij willen winnen en er een verslag over schrijven!!
  Ik eet nu dik 6 jaar glutenvrij en er is in die tijd geen 1 kroket geweest die ik lekker vond…
  22 jaar lang heb ik gewoon alles kunnen eten en ik hou me denk ik onbewust heel erg vast aan de smaken die ik gewend ben. Hopelijk smaakt deze kroket zo lekker, dat ik eindelijk weer eens een lekker kroketje bij m’n friet kan eten.
  Aangezien ik een auto heb maakt de reistijd en afstand niets uit.
  Ik weet nog niet zo goed met wie ik dit kroketje zou willen gaan eten, aangezien ik de enige in m’n familie en omgeving ben met coeliakie.
  Liefs, Kristel

 6. Hey Harmke,

  Yes een nieuwe glutenvrije tip en dit keer zelfs verkrijgbaar in de stad waar ik ben opgegroeid! Ik ben (ongeacht of ik de wedstrijd win) blij! Valuas made my day! Ik ga altijd met plezier het hele land door om nieuwe glutenvrije restaurants te ontdekken, maar wat zou het fijn zijn als deze kroket eens spontaan naar mijn kant zou vliegen en ik als Limburger verslag mag uitbrengen van deze Limburgse glutenvrije specialiteit ;-)

  Groetjes,
  Rosalie

 7. Als twee glutenvrije zusjes hebben wij samen gewerkt in een friettent waar wij zelf gluten kroketten maakten. Wij hebben er onze pure ambacht en passie ingegooid terwijl wij de klanten in de rij zagen staan. Zij konden niet wachten om van onze kroketten te mogen smullen en genieten. Helaas hebben wij beide nog nooit deze smaak mogen ervaren.
  Wij zijn erg benieuwd hoe zoiets nou smaakt! Knapperig? Smeuïg?
  En daarom zouden wij samen ,als twee glutenvrije zusjes, mee willen doen met de proeverij glutenvrije kroket!

  Groetjes
  Loulou&Roxy

  En uiteraard krijg je een gedetailleerd verslag over onze ervaring! :)

 8. Hai, wat een leuke wedstrijd ! Ik zou graag onze dochter Sabrina (12 jaar) samen met haar vader de glutenvrije kroket laten proeven. Ze hebben een vader-dochter uitje wel verdiend. Sabrina heeft zo goed haar best gedaan op school dat ze van de Havo-brugklas naar 2 atheneum gaat. We zijn hartstikke trots. Bovendien kan Sabrina heel erg leuk schrijven. Ze is daar erg serieus in, dus voldoende foto’s en tekst.

 9. Hoi!
  Sinds 3 sept vorig jaar heb ik een gv dieet en sindsdien geen kroketten meer gegeten. Soms heb ik er echt wel zin in! Dit lijkt me een leuke kans :)
  Groetjes van Marleen

 10. O yes yes yes! Wie wil dat nou niet? Als ik iets mis zijn het wel lekkere kroketten! I would be à very very very happy camper;-) Tevens top verrassing voor de liefste echtgenoot en papa van de hele wereld! Daar moet toch een kroketje op gegeten worden;-)

 11. Kari. van 't Hoff

  Ik wil graag voor mijn zoon Stephan meedoen. Hij is bijna 12 en sinds ruim 2 jaar glutenvrij. Hij heeft lang kunnen genieten van gewoon eten en was altijd al een kritische lekkerbek. Vaak mag hij wel ergens een frietje maar meestal zonder snack. Een echte goede kroket zal hij zeker kunnen waarderen. Wij wonen in de buurt van Amsterdam maar een weekendje Limburg zien we wel zitten. Groetjes Stephan en Karin

 12. Wow, wat een goede reden om mijn nichtje in Venlo te gaan bezoeken. Dat doe ik niet zo vaak vanuit Amersfoort. Samen met haar deze kroket proeven lijkt me echt bijzonder.Ze is heel kritisch. Ze mag gewoon alles eten, is dus niet glutenvrij, en stuurt me vaak heerlijk glutenvrije recepten die ze voor me uitprobeert. Ik stel haar mening erg op prijs. Dus: 2 vliegen in 1 klap? Logeren bij mijn nichtje en een (hopelijk) lekkere kroket proeven. En uiteraard laat ik je dan weten hoe de kroket smaakte. Velo: ik kom eraan!!!! (hoop ik).

 13. Ik kan mijn bericht niet aanpassen, maar er staat een foutje in. Het moet natuurlijk zijn……Venlo: ik kom eraan.

 14. Wat mis ik de kroket sinds ik weet dat ik glutengevoelig ben en dus glutenvrij eet!!! Mijn schoonzusje eet ook glutenvrij en samen met haar zou ik graag deze proeverij willen winnen!
  Groetjes Linda

 15. Jacqueline

  Ik zou graag naar deze proeverij gaan, omdat het eindelijk eens in de buurt is. Ik woon in Limburg en er wordt bijna nooit iets glutenvrijs georganiseerd! :)

 16. Kaya wijn

  Ik zou heel graag de glutenvrije kroket gaan proeven, omdat ik al heel lang geen kroket meer heb gegeten of geproefd het lijk me heel lekker!

 17. Ik heb al van allerlei glutenvrije kroketten geproefd maar niet eentje tipt er aan de gewone glutenvolle kroket. Daarom ben ik erg benieuwd hoe de Valuas kroket smaakt.

  Ik hoop dat ik deze prijs win want door het bestaan van het restaurant Valuas ben ik 24 jaar geleden geboren. Mijn ouders hebben elkaar hier namelijk leren kennen. Mijn vader was daar souschef en mijn moeder leerling. Het lijkt me dus heel speciaal om bij Valuas glutenvrij te eten zodat ik zie waar hun liefde is gaan bloeien.

 18. Annerieke

  OMG…een glutenvrije kroket, wat heb ik daar een ONTZETTENDE zin in!!! :-)

 19. Raven-Puts

  Graag zou ik ook kans willen maken op de proeverij. Heb vanaf mijn 4e een gluten allergie en nog nooit een kroket in zijn geheel geproefd. Hopelijk kunnen jullie mij blij maken maar gun het iedereen die een gv dieet moet volgen ;)

 20. Ik wil de kroket aan mijn dochter Danique van 7 laten proeven omdat ze al heel veel smaken heeft moeten inleveren sinds ze Coeliaki heeft. Kroketjes waren één van haar favorieten en er is nog geen kroket gevonden die ze lekker vind. Dus bij deze zou ik haar willen verrassen met een nwe smaak!! En dan kan Danique er vást wel iets over vertellen :-) groetjes Karyn

 21. Xenia Feuler

  Ik zou het zo graag willen proeven want toen ik 7 jaar geleden een glutenvrije kroket proefde, heb ik besloten dat kroketten niet meer voor mij weggelegd zijn. En het is natuurlijk ideaal dat ik maar een half uurtje hoef te rijden om in Venlo te zijn.

 22. Ik zou graag met mijn dochter,die coeliakie heeft,een kroketje willen gaan eten.Ze heeft nog nooit een glutenvrije kroket gehad,dus dat is echt nieuw voor haar.
  Groetjes Tonny

 23. Oei, een lekkere kroket, en dan op een lekker broodje, met mayo en curry, dat is eigenlijk het enige waarover ik wel eens droom sinds ik glutenvrij eet …..

 24. Hoi,
  Ik heb al sinds mijn geboorte (19 jaar) coeliakie. Ik zou heel graag een glutenvrije proeverij meemaken. Het lijkt me een hele leuke ervaring, omdat dit niet vaak kan wanneer je een glutenvrij dieet volgt. Ik vindt het heel leuk om nieuwe dingen te bakken en uit te proberen en ben daarom heel benieuwd naar deze kroket!
  Het lijkt me een hele gave ervaring :)
  Top dat je deze winactie doet!

  Groetjes Amber

 25. Hoi Harmke, Na 14 jaar eetstoornis er achter komen dat ik coeliakie heb! ik wil wel eten, maar kon niet!! heb ik steeds gezegd. en dat bleek dus waarheid! Nu mezelf en anderen laten zien dat ik KAN genieten van eten!

 26. Dat zou echt super zijn. Ik ben een echte levensgenieter en lekker eten hoort daar zeker bij. Lekkere kroketten is echt een gemis!!! Nu maak ik zelf bitterballen en kroketten in allerlei verschillende variaties. Denk maar aan variatie met kip, geconfijte eend, kaas, paddenstoelen enz…Als deze kroket echt lekker is wil ik deze zeker proeven en testen!!!
  Hierover verslag doen vind ik helemaal te gek. Over eten schrijven vind ik super leuk.
  Ook lijkt het mij super om dit samen met de liefste man te mogen doen. Samen weer eens een kroket te kunnen eten. Een leuke verassing zal dat zijn., zeker omdat hij altijd zorgt voor mij als mijn SLE ook actief is.

  Groetjes joanne

 27. Anita H.

  Ik eet niet per se glutenvrij. Wel gezond en puur. Gewone kroketten eet ik vrijwel nooit (hoewel ik ze wel lekker vind). Deze variant wil ik graag proberen. Ik woon in Zuid-Limburg. Te doen dus qua reizen.

 28. Amber Stryckmans

  Hoi Harmke! Uiteraard zou ik graag net als alle anderen hier de glutenvrije kroket willen proeven! Mijn grootmoeder en ik moeten allebei glutenvrij eten en ik zou haar graag verrassen met deze proeverij aangezien er in België bijna geen mogelijkheden zijn om dit te doen. Je zou ons er echt superblij mee maken, want samen proberen we steeds nieuwe dingen te ontdekken om ons glutenvrije leven wat makkelijker te laten verlopen! Veel groetjes, Amber :)

 29. Esther van Amersfoort

  OHHH… ik zou heel graag willen winnen, natuurlijk om hem zelf te proeven maar ook zodat ik mijn neefje van 4 kan meenemen. Zijn moeder is alleenstaand en heeft niet veel geld voor allergie vrije producten. Laatst at hij bijvoorbeeld bij mij voor het eerst een glutenvrije frikandel en kip nuggets, nou hij was zooooooo blij, zooooo mooi om te zien. En zeg nou zelf, ik heb wel zin in een lekkere glutenvrije kroket…

Comments are closed.