Eetdagboek juli

eetdagboekBij de zomer hoort summerfood. Lekker fris eten,  veel salades en smoothies. Kijk mee naar mijn eetdagboek van juli.

Genieten jullie ook zo van het buiten eten? Als kind al wilde ik zodra de zon scheen buiten eten, ik word daar echt gelukkig van. Ik maakte afgelopen maand lekker veel salades, smoothies en ik ontdekte Tosti World in Zwolle.

1Mijn blender stond de afgelopen maand aardig vaak aan. Ik maakte namelijk veel smoothies.

IMG_4827Mango smoothie.

IMG_4864Blueberry smoothies.

IMG_4832Lekker lunchen bij vriendin Daphne in haar tuin. Ik nam carpaccio en rucola mee en glutenvrije boterhammen. Theetje erbij en we hadden samen een heerlijke lunch.

IMG_4834Jammie enchilada’s met de wraps van Schär. Buitenkant was beetje donker die liet ik dus maar staan.

IMG_4842Lunchen met de salade ‘Ei van Columbus’ van de groenteboer in de Passage in Veenendaal. Bij de salades staat duidelijk aangegeven welke glutenvrij zijn. Super handig.

IMG_4845Summerfood! Frisse salade: check, fruit: check, de heerlijke glutenvrij afbakbroodjes van Semper: check.

IMG_4855Samen met mijn zusje Esther ging ik naar Ikea. Ze hadden witte chocolademouse (I LOVE IT!), maar die mocht ik helaas niet hebben. Dus nam ik een punt van de amandeltaart, die is sowieso glutenvrij.

IMG_4863Lekkere pittige nasi met saté saus, ik houd ervan.

IMG_4871Pizza met geitenkaas, spinazie en rode ui. De bodem is van Semper, mijn favoriete merk voor pizzabodems.

IMG_4970Dit is echt mijn ‘Ik heb geen idee wat ik moet eten, dus maak ik maar weer dit maaltijd’, haha. Krieltjes, hamburger en salade. De salade maakte ik met rucola, mozzarella, cherrytomaatjes, geroosterde pijnboompitjes en pesto.

IMG_4977Dit is een raw reep van Nak’d. Zat in de Kika box, maar ook in de BoxBites. Best lekker en gezond :).

IMG_4980Spinazie pasta! Soms maak ik ‘m met diepvriesspinazie nu met verse spinazie. Dit is nog steeds een favoriet gerecht van mijn vriend en mij.

IMG_4988Pasta pesto salade. Ik maak ‘m vaak als lunch, maar tegenwoordig ook als avondmaaltijd. Mijn vriend wilde ‘m eerst niet eten omdat er kip in zat (lustte ie wonderbaarlijk genoeg niet), maar inmiddels is ie kip gaan waarderen en kunnen we de maaltijd lekker samen eten.

IMG_5025Glutenvrije bagel van Bagels & Beans in Apeldoorn. Ik had me voorgenomen een andere te nemen dan die met creamcheese en avocado, maar dit is toch mijn favoriet dus nam ik ‘m weer :).

IMG_5038Vriendin Enid had beertjeschips in huis. En kijk rechtsonder: gluten-free!

IMG_5056Van Paula Onink van Gebaksjuwelier.nl kreeg ik twee kaartjes voor Boergonische Sferen in Woudenberg, een dorp heel dicht bij mijn woonplaats Veenendaal. We kregen daar een rondleiding door de koeienstallen, waar we kalfjes konden aaien. Super lief! Daarna liepen we over de markt en kwam ik De Boergondiers tegen. Daar at ik heerlijke kip met gegrilde groenten en tzatziki. Alles glutenvrij en voor mij werd de bakplaat grondig schoongemaakt.

IMG_5057Jammie! Lekker eten van De Boergondiers.

IMG_5061Verjaardag van mijn vriend zijn zwager. Wijn en (gezonde) hapjes. Alles glutenvrij.

IMG_5076Anneke, de vriendin van mijn vader maakte een glutenvrije appeltaart. Lekker!

tostiSamen met Anneke shopte ik in Zwolle. Daar ontdekte ik Tosti World. Zij hebben glutenvrij brood in huis dus kunnen glutenvrije tosti’s maken. Ze maken alles voor je schoon en bakken dan de glutenvrije tosti. Ik nam één met zalm en roomkaas.

IMG_5110

IMG_5290Twee weken later was ik weer in Zwolle en ging ik wéér naar Tosti World. Helaas voelde ik me erna niet zo lekker, beetje last van m’n buik en zo’n mehh gevoel. Ben bang dat er kruisbesmetting heeft plaatsgevonden. Een tip die ik kreeg via Instagram: Blijf er bij staan als ze je tosti maken dan kan je alles in de gaten houden. Dat ga ik voortaan doen. Dit keer nam ik een tosti met zalm en brie, jammie!

 

IMG_5196BBQ-food! De salade met sperziebonen maakte ik voor het eerst en was erg lekker. Rechtboven zie je Gelaarsde Kat, dit is een soort kaas dip. Erg lekker en glutenvrij. Lees ook mijn artikel met BBQ-tips.

IMG_5219BBQ spiesjes bij mijn schoonzusje.

IMG_5240Een heerlijke snelle maaltijd: de wrap met coleslaw. Ik ben echt fan van de wraps van Schär ze zijn zo lekker en goed op te rollen.

IMG_5252Samen met vriendin Idwer at ik bij 3 zussen in Veenendaal Ik nam een glutenvrij broodje met geitenkaas.

IMG_5260O wat is dit lekker! Krentenbrood van Allergento met roomboter. Je kunt nog steeds bestellen bij Allergento. Op je eerste bestelling krijg je 25% korting als je de code ‘Miss Glutenvrij’ gebruikt. Lees hier mijn review.

IMG_5263Jammie een saucijzenbroodje, die had ik al lang niet meer op. Ook van Allergento.

IMG_5273Pasta ovenschotel. Klik hier voor het recept.

IMG_5281Zalm een dag gemarineerd in sojasaus met honing, gegrild en daarna besprenkeld met geroosterde zwarte sesamzaadjes. Lekker met aardappelschijfjes en salade met aardbeien.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn eetdagboek.

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

4 Comments

  1. Heel erg leuk om te zien weer. :D Leuk dat je dit maandelijks doet.

  2. Ik krijg – als het goed is/gaat – dinsdag de bestelling van Allergento, dan kan ik het krentenbrood proberen.

  3. Ziet er allemaal super goed uit! Kun je het recept van de pizza met geitenkaas plaatsen? En het recept van de pittige nasi? Tganks alvast!

Comments are closed.