Vegetarische spaghetti met roerbakspinazie

Ik ben dol op de combinatie pasta en spinazie. Dus maakte ik met spaghetti, verse bladspinazie, Parmezaanse kaas en amandelen deze heerlijke glutenvrije vegetarische maaltijd.

Minimaal één keer per week maak ik een vegetarische maaltijd, meestal wel vaker. Met de glutenvrije spaghetti van Schär maakte ik een heerlijk vers gerecht dat ik graag met jullie deel en niet moeilijk te maken is. Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram spaghetti van Schär
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 800 gram bladspinazie
  • 2 theelepels selderijzout en peper
  • 4 eetlepels garneeramandelen
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
  1. Kook in een pan met kokend water en zout de spaghetti gaar.
  2. Verhit intussen in een grote wok de olie.  Fruit zo’n 2 minuten zachtjes de ui en knoflook. Voeg een derde deel van de spinazie toe en roerbak tot deze is geslonken. Dit nog twee keer herhalen. Breng de spinazie op smaak met twee theelepels selderijzout
  3. Voeg amandelen toe en verwarm mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper
  4. Giet de spaghetti af en mengen dit met de geroerbakte spinazie
  5. Verdeel het gerecht over vier grote kommen en doe hier de geraspte Parmezaanse kaas overheen. Eet smakelijk.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Comments are closed.