Albert Heijn verkoopt vers Genius brood

geniusIk mag het nu dan officieel vertellen: Albert Heijn verkoopt vers Genius brood, het brood dat ik al eens ‘goddelijk’ noemde. Stiekem wist ik het al een aantal weken en ik zag de foto’s en lovende berichten al voorbij komen op Facebook, maar nu is ie er: het officiële persbericht. Jeehj!

Het persbericht:

Albert Heijn  voegt vanaf 25 augustus 2014 vers gebakken Genius glutenvrije producten toe aan het assortiment. Dat assortiment glutenvrije producten van Genius bestaat uit broden, broodjes en muffins.

Daarmee is Albert Heijn de enige supermarkt in Nederland die Genius-producten verkoopt. Ook enkele Albert Heijn winkels in België gaan een assortiment Genius-producten verkopen. Genius Gluten Free, de grootste bakkerij van verschillende ‘vrij-van’-producten en marktleider in het Verenigd Koninkrijk, breidt daarmee uit naar Nederland als eerste bakkerijmerk dat verse, glutenvrije producten in de schappen van de bakkerijafdeling van een supermarkt heeft staan.

De Genius-producten vertegenwoordigen een aanzienlijke aanvulling op het glutenvrij aanbod van Albert Heijn en zullen worden verkocht op de bakkerijafdeling, voorzien van een speciaal voor de Nederlandse markt ontworpen verpakking.

De categorie glutenvrij maakt in Nederland een sterke groei door en men verwacht een  jaarlijks groeipercentage van meer dan 5% tot 2018.

Albert Heijn directeur merchandising en sourcing Vers, Marit van Egmond: “We zijn bij Albert Heijn erg blij met de producten van Genius in ons assortiment. Ze bieden onze klanten op het gebied van glutenvrij een smakelijke keus aan vers gebakken brood, broodjes en muffins. Genius heeft op het gebied van de productie van glutenvrije producten een aantoonbare staat van dienst in het Verenigd Koninkrijk, waar het nr. 1 merk is. Wij zijn blij dat we hun uitstekende verse producten exclusief kunnen aanbieden aan de Nederlandse consument.”

Genius commercieel directeur Dave Shaw: “Nederland is een van de snelstgroeiende glutenvrijmarkten in Europa en wij zien uitstekende kansen om een toenemend aantal consumenten te bereiken die overwegen over te stappen op een glutenvrij of glutenarm dieet. Albert Heijn is met deze lancering de eerste grote Nederlandse retailer die deze trend omarmt en zo veel investeert in de categorie glutenvrij. Als koploper in onze sector zijn we uiterst verheugd dat we met marktleider Albert Heijn kunnen samenwerken en de Nederlandse consument te kunnen laten profiteren van onze innovaties.”

Genius Gluten Free lanceerde op 25 augustus de volgende producten in de winkels van Albert Heijn:

 • Genius Bruin, half 350 g
 • Genius Wit, half  350 g
 • Genius Meerzaden, half 560 g
 • Genius Chocolademuffin, 160 g
 • Genius Vruchtenbrood, half 400 g
 • Genius Puntjes, wit 300 g
 • Genius Puntjes Meerzaden, 300 g

Einde persbericht.

De website van Genius: www.geniusglutenfree.com

Klik hier voor foto’s en prijzen van het Genius brood.

Super hé! Wat vinden jullie van het nieuws en ken je Genius al?

Ook leuk om te lezen

16 Comments

 1. ik kende Genius al vanuit de diepvries. Ben benieuwd of het aanslaat en in de winkel blijft.
  In mijn kleine buurt-AH hadden ze de meergranenbolletjes en meergranen brood

 2. De prijzen vallen mij ontzettend mee! Hier geen Albert Heijn in de omgeving, maar zal het zeker eens proberen. Ben erg benieuwd!

 3. YESS blij mee!!!! zo heerlijk bestel het al een tijd via internet. zou veel handiger zijn als het gewoon via de AH kan!

 4. Las net je bericht hierover. Snel in m’n middagpauze hier naar de AH geweest en voor mijn dochter heel veel brood gehaald. Ze hadden hier in Sneek veel soorten, van alles wat gehaald (maar goed dat ik zo’n grote diepvries heb). Trouwens ik werd ook heel blij van het grote glutenvrije schap met producten wat de AH nu hier heeft. Goed bezig!!

 5. Ik heb het uit de vriezer wel eens geproefd en vond het toen lekker. Helaas zit er ei in en kan mijn dochter het niet eten.

 6. Dit is zeker geweldig nieuws ik had t naar aanleiding van een eerder bericht gevonden bij de Gastronoom in Breda bij de vriesafdeling, mijn dochter vond t niet echt lekker te droog en dik maar wie weet hoe lang t in de vriezer heeft gelegen dus ben nu reuze benieuwd hoe t op de vers afdeling is. Maar echt een geweldige ontwikkeling dat supermarkten zich hier meer en meer rekening mee houden :-)

 7. Hoi Harmke,

  Bedankt voor het delen van dit bericht. AH is op de goede weg. Ik heb gister meteen gebeld naar onze AH of ze het ook verkochten en dat was zo. Ik ben gister gelijk heen gegaan, was erg benieuwd naar de muffin. Hij viel mij tegen vond hem droog en niet veel smaak hebben. Ik vind de muffins van het stoepje lekkerder. Ik heb de neergranen bollen en het meergranenbrood ook meegenomen maar nog niet geproefd.

 8. Wij zijn hier erg blij mee. Ik zag een vakkenvuller met het vruchtenbrood en heb er gelijk een meegenomen. Genieten is het!
  Ook nog voor een redelijke prijs (sommige andere producten helaas niet).

 9. Ik heb dit brood ‘ontdekt’ in de UK deze zomer, wat een goddelijk brood zoals je zelf zegt. Na even googelen kwam ik op de glutenvrijewebshop, die verkoopt het ook, maar dit brood laten bezorgen bij mijn wekelijkse boodschappen is handiger. Ik ben blij en dat ga ik Appie ook nog mailen :-)

 10. Mmmmm, heerlijk mijn tanden weer in een echt broodje zetten. Superlekker en goed betaalbaar. Een aanrader!

 11. Zitten er ook E nrs en broodverbeteraars in want die zou ik ook liever vermijden :)

 12. Pingback: Vers glutenvrij Genius brood bij Albert Heijn - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie