Fotoverslag Miss Glutenvrij High Tea

Wat was het fantastisch, de Miss Glutenvrij High Tea. Samen met 30 MissGlutenvrij.nl bezoekers genoot ik van een heerlijke glutenvrije high tea bij Tearoom JE Theetafel in Veenendaal. Kijk mee naar de foto’s van deze super gezellige en smaakvolle middag.

Zaterdag 23 augustus was het zo ver: De Miss Glutenvrij High Tea. Alle 30 plaatsen waren vervuld en ik had er onwijs veel zin in. Mijn lieve bezoekers ontmoeten en met hen genieten van een volledig verzorgde glutenvrije high tea. Mijn lieve vriendin Daphne van Ladyveroda.nl was mijn PA voor een dag  en heeft me super bij gestaan. De credits voor de foto’s gaan ook naar haar.

IMG_6512De goodiebags! 60 tasjes in totaal. Hier komt nog een aparte video over op mijn website.

IMG_6516Goodiebags inladen en wegbrengen naar JE Theetafel.

IMG_6517JE Theetafel, de tearoom waar ik de Miss Glutenvrij High Tea hield.

IMG_6520

IMG_6521

IMG_6523Goodiebags uitgeladen.

IMG_6526

IMG_6527

IMG_6534Daphne, mijn vriendin en PA voor een dag, maar in het dagelijks leven onderneemster en schoonheidsspecialiste deed mijn make-up. I’m ready!

IMG_6537Jeehj! Toen ik ‘s middags terugkwam stond dit bord buiten, super leuk.

IMG_6540De theekopjes stonden klaar. Iedereen kreeg bij binnenkomst een glutenvrije nougat.

IMG_6542Jorina en Elien, de dames van JE Theetafel hadden de tafels gezellig gedekt. Ook stonden er speciaal voor mijn high tea verse bloemen :).

IMG_6543

IMG_6554

IMG_6563Buiten stond ik jullie op te wachten. Ik was een klein beetje zenuwachtig, maar had er super veel zin in.

IMG_6564Langzaamaan druppelde iedereen binnen. Sommigen kwamen alleen anderen samen met familie of een vriendin. Vanuit alle windstreken kwamen jullie. Sommigen op de fiets omdat ze net als ik in Veenendaal wonen, anderen uit Arnhem, Eindhoven, Zoetermeer, Noord Holland en zelfs helemaal vanuit Zuid Limburg. Een enorm gemixt gezelschap.

IMG_6566

IMG_6567

IMG_6568

IMG_6569Na mijn welkomsbabbel startten we met een kippensoep. Voor degenen die vegetarisch zijn, was een ander soepje.

IMG_6591

IMG_6617Daarna kregen we huisgemaakte scones naar Zuid-Afrikaans recept van Jorina (op foto). Deze mochten we zelf besmeren met jam en cream. De scones waren heerlijk, lekker zacht, absoluut niet droog en zoet.

IMG_6635Voor mij was de high tea een grote stoelendans. Ik wilde graag met jullie allemaal even kletsen en volgens mij is dat gelukt. Sommigen waren pas een paar dagen glutenvrij anderen net als ik al járen. Ik vond het erg leuk om met jullie te praten. Ook hoorde ik onderling hele leuke gesprekken en werden er tips en recepten uitgewisseld. Ik zag blije gezichten, zag verlekkerde monden van al het lekkers en er werd gelachen en genoten.

IMG_6647Na de scones was het buffet geopend. We werden verwend met zoete en hartige hapjes. Hier zie je chocolade- en appeltaart.

IMG_6654

IMG_6658Een heerlijk bladerdeeghapje met geitenkaas en tomaat.

IMG_6667Een super lekker kippenpasteitje.

IMG_6669

IMG_6670

IMG_6672Wauw, hulde voor Jorina en Elien. Ze maakten een heerlijk glutenvrij buffet en hadden ook gedacht aan degenen die lactosevrij of vegetarisch zijn. Mijn persoonlijke favorieten: kippenpasteitje, hartige muffin met spek en de appeltaart.

IMG_6676Jammie!

IMG_6684

IMG_6692

IMG_6702

IMG_6712Happy me! Missie geslaagd. Wat was het fantastisch.

Ik heb super genoten van mijn high tea. Voor mij was het een dikke 10. Jullie waren allemaal zo leuk en lief. Ik heb zoveel complimenten gekregen over mijn site, ik zat helemaal te glunderen. En wat was het eten lekker, complimenten voor Jorina en Elien van JE Theetafel. Ook vond ik het super leuk om de goodiebags aan jullie mee te geven. Hier komt een aparte video over waarin ik laat zien wat er in zit.

Recepten
Ik kreeg een aantal keer de vraag of de recepten van de hapjes ook gedeeld worden. Houd hiervoor de website van JE Theetafel in de gaten, want Jorina en Elien beloofden me dat een aantal recepten online komen. www.jetheetafel.nl

Glutenvrij high tea-en
Doordat vanuit het hele land bezoekers naar mijn high tea kwamen, zag ik hoeveel animo er is voor een volledig glutenvrij high tea. Ik kreeg dan ook de vraag of ik de high tea nog een keer ga houden en dan het liefst dichter in de buurt; het Noorden, Brabant, enz . Het antwoord hier op is; (voorlopig) nee. Ik heb onwijs genoten van deze high tea, maar het is voor mij niet te doen om zo iets te organiseren ver vanaf mijn woonplaats Veenendaal. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben. Wel wil ik bij deze andere tearooms oproepen een glutenvrije high tea te verzorgen. Ik hoop dat mijn uitverkochte high tea en dit verslag bewijs zijn dat er vraag naar is.

Kon je niet bij deze high tea zijn of wil je nog een keer? JE Theetafel zit op Zandstraat 47 in Veenendaal.

Nogmaals bedankt voor jullie komst, ik hoop dat jullie net zo hebben genoten als ik.

Liefs Harmke

Ook leuk om te lezen

17 Comments

 1. Hoi Harmke, wat een leuk verslag! En alles ziet er zo lekker uit…

  Je oproep voor meer lunchrooms die high tea´s verzorgen: Bij de Gebaksjuwelier in Culemborg worden regelmatig high tea´s gehouden, alles is altijd glutenvrij. Op verzoek wordt er ook rekening gehouden met lactosevrij.

  Succes!

  Groetjes, Paula

 2. Hoi Harmke en alle lekkerbekjes,

  Wat zag t er allemaal fantastisch mooi en lekker uit, complimenten voor jullie,

  Helaas jammer idd dat Noord-Brabant e.o er voorlopig niet in zit maar zeker begrijpelijk dus laten we hopen dat er in deze regio’s ooit in de toekomst ook zoiets opgezet kan worden ;-)

  Iedereen een heel fijn weekend,
  lieve groetjes uit Breda

  Karyn

 3. Oh, wat leuk dat het zo geslaagd was! Ik wilde ook komen maar kon niet ivm vakantie… Hoop dat je misschien toch nog een keer zoiets organiseert bij jou in de buurt. :)

 4. Esther Heikamp

  Het was een fantastische middag. Harmke, Super dank voor je stralende inzet! De dames van JE theetafel natuurlijk ook erg bedankt. Heb zorgeloos van de heerlijke hapjes en gezelligheid kunnen genieten.
  Fijn weekend allemaal!
  Esther

 5. Wat leuk om het verslag te lezsn! Ik kon er helaas niet bij zijn, maar ben pas wel bij Je Theetafel wezen high tea-en! Erg leuk en het was denk ik een dag voor jou om heel trots op te zijn!

 6. Amber Stryckmans

  Als het niet zo ver was , had ik ook zeker gekomen! Maar 2 uur rijden vind ik een beetje te lang voor een high tea :( ( vanuit België)

  • Miss Glutenvrij

   Hopelijk wordt er binnenkort een high tea in België georganiseerd. Heb ik geen collega blogger in België ;).

 7. Pingback: Eetdagboek: Mei 2015 | Miss Glutenvrij

 8. Pingback: Eetdagboek: Augustus 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

 9. Pingback: Eetdagboek: April 2016 - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie