Vers glutenvrij Genius brood bij Albert Heijn

Zijn jullie net als ik direct naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn gesjeesd om te checken of het Genius brood daar echt vers in de schappen lag? Vers glutenvrij brood dat ook nog een super lekker en zacht is, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is écht zo. 

Vorige week kwam Albert Heijn met een officieel persbericht dat zij vers glutenvrij verkopen van het merk Genius. (Je lees het hier.) Ik woon in Veenendaal waar twee Albert Heijn vestigingen zijn, één in het centrum (Corridor) en één in West (Winkelcentrum De Ellekoot). In beide filialen ben ik geweest en ik vond er het Genius brood. Hoera!

Ik ben dol op brood met krenten dus ik kocht direct het vruchtenbrood, oh wat was dit lekker. Zo zacht, zo smaakvol. Na een week lagen er nog een paar sneetjes. Ze waren nog redelijk zacht, maar inmiddels wel oud. Logisch, want ze lagen er al een week. Ik heb ze getoast en besmeert met roomboter, jammie ook dit smaakte erg goed. Je kunt het brood dus prima een week bewaren.

foto 2 (1)Op mijn werk rond 11.00 uur: Twee sneetjes Genius vruchtenbrood besmeert met boter, kopje thee erbij en genieten maar.

Ik nam het brood mee naar mijn werk, ideaal als lunch, maar ik vond het vooral lekker als tussendoortje om 11.00 uur.

Omdat Genius vers wordt verkocht, kocht ik niet meteen het hele assortiment. Sommige producten kende ik al, maar de muffins en het witbrood koop ik bij mijn volgende bezoek aan Albert Heijn. En dan gewoon lekker vers. Ik doe niks in de diepvries, maar fiets graag even naar het centrum voor een vers glutenvrij halfje wit. Hoe leuk klinkt dat.

Genius is favoriet

Begin juli had ik contact met de Manager Brood van het hoofdkantoor van Albert Heijn. Hij had mijn review van afgelopen januari over het Genius gelezen en wilde hier graag eens over praten. Albert Heijn had onderzoek gedaan en intern met glutenvrije collega’s gesproken en Genius prijkte als één van de favorieten bovenaan het glutenvrije broodlijstje.

Wauw, dacht ik. Albert Heijn is bezig met Genius, het brood dat ook ik ontzettend lekker vind en zelfs ‘goddelijk’ noemde. En ze zijn dus benieuwd naar mijn mening, wat ik ook ontzettend leuk vind. We hadden een leuk gesprek en ik gaf nogmaals aan waarom ik Genius brood zo lekker vind:

 • Het is zacht
 • Enorm veerkrachtig
 • Luchtig
 • Zachte, dunne korst
 • Smaakt naar glutenvol brood
 • Heeft een ‘normaal’ formaat
 • Is perfect om mee te nemen (kan tegen een stootje)
 • Kruimelt niet
 • Makkelijk door te snijden
 • Vult goed
 • Lang houdbaar
 • Enz. enz,

Het enige jammere aan Genius brood was dat het in Nederland alleen bevroren verkocht werd. De vraag die de Manager Brood mij stelde: ‘Dus het liefst zou je vers Genius brood willen kunnen kopen.’ JA, dat wil ik.

Het assortiment

En nu verkoopt Albert Heijn dus vers brood van Genius. Het gaat om de volgende producten van Genius Gluten Free die sinds 25 augustus in de winkels van Albert Heijn liggen.

001162550_001_229576_708Genius Wit, half  350 gram
Witbrood van Genius is glutenvrij en tarwevrij.
Prijs: €2,89

001162552_001_229577_708

 

Genius Bruin, half 350 gram
Bruinbrood van Genius is glutenvrij en tarwevrij.
Prijs: €2,89

001162554_001_229578_708Genius Meerzaden, half 560 gram
Driezadenbrood van Genius is een glutenvrij en tarwevrij brood, dat wordt gebakken met maanzaad, lijnzaad en zonnebloempitten.
Prijs €3,89

001162556_001_229579_708Genius Vruchtenbrood, half 400 gram
Glutenvrij en tarwevrij vruchtenbrood van Genius is bereid rozijnen, bessen, krenten en kruiden waaronder een vleugje kaneel.
Prijs: €2,99

001162558_001_229580_708Genius Puntjes, wit 320 gram
Glutenvrije, tarwevrije en zuivelvrije witte broodjes. De bolletjes zijn uitermate geschikt om een (ham)burger tussen te doen.
Prijs: €2,79

001162560_001_229581_708Genius Puntjes Meerzaden, 300 gram
Glutenvrije en tarwevrije zaadjesbroodjes
Prijs €2,89

 

Print Print

Genius Chocolademuffin, 160 gram (2 stuks)
Dubbele chocolademuffins van Genius zijn glutenvrij, tarwevrij en zuivelvrij.
Prijs: 2,49

Waar te koop

Albert Heijn is de enige supermarkt in Nederland die Genius-producten verkoopt. Je vindt de broden in ruim 850 winkels, dus ook in de kleinere filialen. Het complete assortiment is te koop bij Albert Heijn XL en online (klik). Ook enkele Albert Heijn winkels in België gaan een assortiment Genius-producten verkopen.

Genius ligt naast het glutenvolle brood op de broodafdeling. Dit is voor sommigen misschien een omschakeling, maar ik vind het geweldig. Geen verdomhoekje voor het glutenvrije brood, maar gewoon naast het glutenvolle brood, zoals het in mijn ogen hoort. De broden worden in een aparte bakkerij gebakken en vers verkocht. De zakken zijn goed afgesloten, je hoeft je dus absoluut niet druk te maken over kruisbesmetting.

Lekker genieten dus van dit fijne aanbod verse glutenvrije brood, broodjes en muffins van Genius. Gewoon bij Albert Heijn ;).

Hebben jullie het verse Genius brood van Albert Heijn al geprobeerd? Wat vind je er van en welke is je favoriet?

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

43 Comments

 1. Hai Harmke,
  Ook ik ben zeker gelijk naar ah gevlogen wat n opluchting en blij waren we voor Danique, eindelijk vers brood en lekker zacht en smaakvol brood.

  Toen ik t de eerste x kocht vorige week had ik niet op de strip gekeken hoelang het nog goed bleef en wat bleek? Het was nog maar goed tot de dag van aankoop, ah gebeld en voorgelegd ik mocht gelijk langs komen en n nwe kiezen maar helaas alle briden waren maar goed tot op dezelfde dag van aankoop, ik kreeg mijn geld terug en op maandag kwam er n nwe bestelling, weer terug en ja hoor veel soorten brood maar helaas weer heel beperkt houdbaar, geen probleem dan maar de vriezer in en t fruitbrood is ook overheerlijk.De zachte broodjes hadden ze helaas niet. Wij zijn in ieder geval blij met t brood dat ze verkopen.

  Succes allemaal en lekker genieten

  Groetjes
  Karyn

 2. Ik dacht al dat dit stukje gesponsord was ;-), maar desalniettemin het is lekker brood en erg makkelijk dat het nu bij de AH verkrijgbaar is. Ik heb het ook gekocht, maar wel thuis in de vriezer gedaan. Volgende keer hoeft dat dus niet.

 3. Mijn dochters vinden het verse witte brood van Genius heerlijk. Het bruin is ook goed maar minder lekker. Bij onze AH waren alle broden al voor 35% korting omdat ze nog maar een dag houdbaar waren. Ik hoop dat ze broden wel in het assortiment houden maar het wordt dus nog niet zo goed verkocht. Ik heb gelijk meerdere borden gekocht en in de vriezer gedaan. Als je ze er dan uit haalt zijn weer net zo vers.
  Deze week het vruchtenbrood en de witte bolletjes uitproberen.
  Mijn oudste dochter zit in de tweede van het voortgezet onderwijs en die is nu heel blij dat ze haar brood nu niet meer hoeft op te warmen maar gelijk met de andere meiden kan gaan eten. Wat een heerlijkheid!!

 4. Het is eigenlijk wel grappig dat mensen klagen over dat Genius niet zo lang houdbaar is. Als je gewoon glutenvol brood koopt bij de bakker is dit ook niet weken houdbaar, tenzij je het na aankoop gelijk in de vriezer koopt.

  Helaas hebben beide AH vestigingen bij mij in de buurt het al niet meer in de schappen. Jammer.

 5. Superrrrrrrrr!! ben echt zo blij!! voorheen kocht ik het vaak ingevroren wat ik ook al echt lekker vond. En nu vers Wauw eindelijk..

  I LOVE ALBERT HEIN

 6. Ik heb helaas dezelfde ervaring als karyn: het brood was maar goed tot de dag van aankoop. Heb het ingevroren maar het is dan natuurlijk geen ‘vers’ brood meer. Beetje jammer.

 7. Ine Rullens

  Assortiment niet in alle A.H. aanwezig, erg jammer.
  Het driezadebrood heb ik geprobeerd en het was erg lekker.
  Fijn een keertje niet zelf bakken!

 8. Wauw! ik wist helemaal niet dat het al sinds 25 augustus werd verkocht. ik ben student en de dichstbijzijnde supermarkt is de jumbo dus kom weinig bij de Albert Heijn. Mijn zus kwam met het verhaal dat er vers glutenrvij brood bij de albert Heijn te koop was. Ik vind het werkelijkwaar geweldig!

  Eindelijk!! ik ga zo naar de supermarkt en ga een heerlijk vers broodje aanschaffen. ik ben dolgelukkig.

 9. Ik heb vorige week voor het eerst de chocolademuffins geproefd. Verrukkelijk!

 10. Ik ben het helemaal met Wendy eens. Er worden soms wel heel veel eisen aan de glutenvrije producten gesteld. Daarbij blijft het vreemd dat niemand naar de daadwerkelijke prijzen van de producten kijkt. Onthoudt asjeblieft, bereken of vergelijk ieder product op prijs per kg en niet op product.

  Met de introductie van Genius is er weer een fantastisch stap gezet in meer glutenvrij op de markt. Maar ik hoor niemand over de prijs en voedingswaarden. Als je dit omrekent betaal je gewoon €8.26 voor een kg brood!

  Als je dan naar de ingredienten kijkt vraag ik me af hoeveel boterhammen jullie eten voordat je vol zit. Er zitten vrijwel geen voedingswaarden in en alleen maar zetmelen.

  Ik bak mijn eigen recept met toevoegingen die ik zelf kan sturen. Dan heb ik een brood waar ik ook echt vol van wordt. In het weekend smokkelijk ik wel eens en koop een voedzaambrood zoals de yam lichtmeerzaden.

  Heb de genius geprobeerd maar het is net als vroeger (voordat ik glutenvrij moest eten) bij de mac donalds. Een half uur later heb je weer honger.

  Gr,

  Ronald

 11. Hoi Harmke,

  Weet je welke ingrediënten er nog meer in deze broden zitten? Of waar kan ik dat op internet vinden?

  Ik ga het in ieder geval doorgeven aan mijn zus, haar zoontje heeft ook coeliakie.

  Zelf heb ik verschillende allergieën, dus behalve het glutenvrije verhaal moet ik ook nog rekening houden met de andere ingrediënten.

  Groetjes,
  Gerda

  • Miss Glutenvrij

   Dat weet ik zo niet, je zou eens bij albert heijn de verpakking kunnen bekijken dan weet je het.

 12. Ik had het bruine Genius brood via Albert besteld.
  Kreeg het geleverd op de 18e einde dag en het was maar houdbaar tot de 19e…
  Maar vooruit: op de 19e toch maar eens proberen. Wat een tegenvaller!
  Brood van de bakker is na aanschaf ook niet een hele week houdbaar, maar dat is na 2 dagen nog wel eetbaar. Het Geniusbrood wat ik had ontvangen, was kurkdroog, hol van binnen (dus sneetjes met een gat) en echt niet lekker!
  Doe mij maar ‘gewoon’ het glutenvrije brood van de bakker!
  Al wil ik nog wel een keer de fruit-variant proberen, want ik mis toch wel mijn sneetje krentenbrood in het weekend, sinds ik geen gluten meer mag.

 13. Ja, daar kunnen ze in België van leren!
  I love Albertheijn!

  Groetjes uit België :)

 14. Ook al kocht ik het brood voor onze “glutenvrije” dochter, ook wij vonden het erg lekker.zó lekker dat we het in onze vriezer gaan bewaren zodat we niet mis grijpen. Wat een fantastisch produkt !!

 15. Ronald, ik kan me voorstellen dat dit voor velenen probleem kan zijn maar, zoals voor ons ouders, kunnen we direct ook een beoodje meenemen als onze dochter ons bezoekt of bewarn in de vriezer zodat we niet misgrijpen..zoals vandaag. Ik bak zelf geen brood dus is deze keuze écht Genius…..

 16. Marije de Jong

  Hi, ik ben inderdaad meteen naar de AH gerend en ben helemaal happy!! Wat een feest! Tosti’s, geroosterd brood, broodje mee voor de lunch ipv salade …. super bedankt voor de tip! Groetjes, Marije

 17. Helaas is het Genius brood al een paar weken bijna bij geen een Albert Heijn meer te vinden.

 18. Als ik dit brood koop, doe ik het inderdaad meteen in de vriezer. Dan heb je geen probleem met bewaren. Helaas heb ik vaak dat er een luchtbel net onder de korst aan de bovenkant zit, waardoor de bovenste korstjes eraf vallen.. En het is nog steeds niet zo lekker als ‘normaal’ brood, maar het gaat de goede kant op!

 19. Ik geniet van dit brood! Heerlijk eindelijk weer eens lekker brood eten dat niet onder doet aan glutenbevattend brood. Het vruchtenbrood is bij favoriet en omdat ik op het werk mijn brood pas smeer scheelt dat direct beleg meenemen :). Beetje roomboter erop en smullen maar. De driezaden had ik als eerste ontdekt, een kleiner AH filiaal wat ook alleen deze soort verkoopt. Maar de smaak is goed maar voelt alsof er zand in zit. De zachte bolletjes zijn ideaal om mee te nemen op een dagje uit.

  Echt smullen!

 20. Bij mijn AH had ik dat ook maar nadat ik dat gemeld had kreeg ik een nieuw brood de week erop.

 21. Genius meerzaden brood heeft bij mij de voorkeur.
  De witte vind ik wat droger en valt sneller uit elkaar idem was mijn ervaring met de bollen.
  De muffins zijn wel echt goddelijk.
  Ik mag zelf geen gluten maar ook geen koemelk waardoor er weinig overblijft aan ‘fast food’ dus een uitkomst wat mij betreft!

 22. Sinds het bij ons in de AH ligt eet ik alleen dit brood nog maar! Zelf stop ik het altijd in de vriezer, en wanneer ik het nodig heb haal ik er een paar sneetjes uit zo blijft het vers tot de laatste kruimel ;-).
  Meerzaden is mij favoriet

 23. Pingback: Update: Mijn zelfgebakken brood | Miss Glutenvrij

 24. L.D. Jansen

  Beste Nicole,
  Je schrijft over glutenvrij brood van de
  bakker. Dan heb je geen Coeliakie!
  Heb ooit 1 keer dat brood gekocht en ben
  2 dagen ziek geweest. Bij de bakker krijg
  je kruisbesmetting, hoe schoon ze het ook
  proberen. Bovendien was het bij mijn bakker
  niet verpakt, dus helemaal fout.
  Degenen die klagen over welk glutenvrij brood dan ook, moeten zich realiseren dat het niet anders is, of inderdaad zelf bakken.
  Heb je eenmaal Coeliakie, door arts geconstateerd, dan heb je geen keus! De rest van je leven zul je glutenvrij (dus tarwe vrij) moeten eten. De hype “glutenvrij” slaat
  niet op de aandoening Coeliakie!
  Er bestaat een stichting die over alle soorten, onderzoeken, enz. gaat en ook verhalen van mensen die jarenlang getobd hebben met klachten.
  Ik heb al heel veel producten geprobeerd o.a. brood en het Genius brood is wel het lekkerst. Vers gewoon in de koelkast gaat
  langer mee dan een paar dagen. Wil je een voorraad dan direct in de freezer, hetgeen
  niets aan de smaak afdoet.

 25. Hi Harmke,

  Dank voor je tip: ik ben direct naar AH gegaan en heb wat broden gekocht. Ik ben hier super blij mee omdat ik nu eindelijk iets heb gevonden wat makkelijk mee te nemen is voor onderweg. En het smaakt nog goed ook!

 26. Ik heb gisteren voor het eerst dit brood ontdekt. Natuurlijk eerst verrast dat het brood zo veerkrachtig was toch gekocht. Ik was wel heel erg sceptisch over de smaak. Maar wowwww wat een smaaksensatie tov ander afgekoeld glutenvrij brood!!!! Ik ben hier zoooo happy mee! Hoop zo dat AH dit brood in de schappen houdt!! En in de schappen lag genoeg nog zeker 4 houdbaar brood!!! Ik ben zo happy van dit brood!! Love you AH!! Oh en dit is absoluut geen gesponsord bericht!!!

 27. Zou iemand mij kunnen vertellen of dit brood nog steeds in het assortiment is bij de AH? Wij komen zelf uit Den Haag en wij kennen dit brood nog niet?

  Dank voor jullie reacties alvast

 28. Brrrrrr vond dit brood ook heerlijk.
  Helaas vaak nog maar weinig dagen tot uiterste dag van verkoop. Dus meteen de vriezer in. Tot ik een snee had laten ontdooien had belegd en er achter kwam dat hij al vol schimmel zat. Sorry maar was meteen genezen. Ligt bij ons vaak al tegen verkoopdatum.

 29. Ik heb vorige week het meerzadenbrood uitgeprobeerd. Was blij toen het eindelijk op was! Het is veel te zacht, totaal niet voedzaam en het smaakt nergens naar. Een slappe hap lucht.
  Ik verlang zo naar een stevige, smaakvolle, voedzame boterham met knapperige korst…. Ik weet pas 10 maanden dat ik coeliakie heb en ben nog steeds op zoek naar echt lekker brood dat niet al te veel kruimelt. Genius is het niet voor mij (het vruchtenbrood vond ik wel ok), evenals de meeste andere kant-en-klaar broden. Ik blijf dus maar doorgaan met bakexperimenten tot ik het zelf gevonden heb….
  Overigens vind (vond) ik de meeste gangbare glutenvolle broden uit de supermarkt ook niet lekker ;-) Ieder z’n smaak….

  • Hoi Daan,

   Ik vind Genius brood ook niet te eten en koop sinds kort YAM brood. Dit brood is te koop bij Jumbo en naar mijn mening echt een stevige, smaakvolle en voedzame boterham zoals jij het beschrijft.

   Groetjes Sylvia

 30. ook na invriezen is het brood super lekker ook de iets donker bruine versie nu voor het eerst gekocht hopen dat het gaat helpen het is in ieder geval super lekker en gluten vrij eten wordt zo een stuk gemakkelijker en lekker :)

 31. Pingback: Ask Miss Glutenvrij #11 - MissGlutenvrij.nl

 32. vera Ahrens

  ja, het is super lekker. Alleen……sinds kort niet meer te bestellen bij A.H. in de Hilversumse Meent! Tenminste, het meergranen brood niet. Ze zeggen dat dat niet meer bij hun geleverd wordt. Ze weten niet waarom. Aan de manager gevraagd en die geeft ook als antwoord: wordt niet meer geleverd. De rest wel! Vreemd. Ik weet niet wie ik nu nog kan benaderen. Zaandam, het hoofdkantoor??

 33. Mirjam Boxen

  Hoi Miss Glutenvrij,

  Sinds vorige week moet onze dochter van 5 jaar glutenvrij eten. Ik had gehoord van het Genius-brood, maar helaas heb ik al vier keer achter het net gevist bij AH Jodenbreestraat in Amsterdam. Volgens de medewerker die ik sprak, heeft ze steeds vaker klanten die Genius-brood willen, maar dat niet kunnen kopen. Zelfs op de leveringsdag iser einde dag al geen bruin brood meer beschikbaar. Mocht je nog een lijntje hebben naar AH, wil je wellicht eens een balletje opgooien…? Ik zal AH ook rechtstreeks proberen te benaderen.

  Dank en groet,
  Mirjam Boxen

 34. Het lekkerste brood vind ik yam brood, en dan de donkerste.
  Eerst woonde ik in Leeuwarden en daar verkocht de Jumbo het. Ben verhuisd naar Heerhugowaard en na lang zoeken haal ik het nu bij de Deka Markt. Verder was er geen winkel die het verkocht. Zit ook jodium in wat vaak een te kort wordt als je de colliakie hebt.

 35. Francé Jacobs-Veld

  Sinds kort moet ik glutenvrij eten dus vandaag dolenthousiast naar de AH voor Geniusbrood. Maar wat bleek:word iedere dag besteld maar, maar af en toe geleverd. Jammer AH er zijn zoveel mensen die glutenvrij moeten eten.

  • Miss Glutenvrij

   Ligt eraan welke AH. In sommigen ligt het wel standaard.

 36. m. wilmink

  Ook gekocht, helaas erg droog. Vruchtenbrood was wel redelijk.

Comments are closed.