Eetdagboek: Augustus 2014

Mijn eet-hoogtepunt van deze maand was toch wel de glutenvrij pizza bij pizzeria Costa Viola in Groningen, die proefde net zo als in Milaan, super lekker! Lees verder voor mijn eetdagboek van augustus.

Augustus viel me tegen qua weer. Zoals jullie weten, ben ik dol op buiten eten, maar dit zat er maar weinig in. Maar als ik zo terugkijk, heb ik weer heerlijk gesmuld. Vooral in Groningen heb ik genoten van het fijne glutenvrije aanbod van deze stad.

IMG_5319Hier drink ik verse muntthee nadat ik met mijn vriend Mees sushi heb gegeten bij Nakoyashi in Veenendaal. Na flink veel eten, drink ik graag muntthee, daar wordt m’n maag weer rustiger van. Ik kocht voor maar €0,40 een flinke bos (voor wel 10+ glazen) verse munt bij een klein Marokkaans supermarktje op de Zandstraat in Veenendaal. Munt koop ik dus nooit meer in de supermarkt, jeeh wat een verschil in prijs.

IMG_5384Entrecote salade op het werk. Nog steeds werk ik elke maandagavond en dan bestellen we lekkere verse salades.

IMG_5406Ik logeerde een weekend bij mijn nicht in Groningen (stad). Daar at ik dit fantastisch glutenvrije brood bij pizzeria Costa Viola. Wat was dit lekker. Ik bleef er van eten. best zonde, want ik had ook nog een pizza besteld.

IMG_5407Dit is ‘m: de pizza van Costa Viola. Sanne schreef ooit een artikel voor Miss Glutenvrij over de fijne glutenvrije adressen in Groningen (klik). Costa Viola is daar één van en man man, wat heb ik gesmuld. De bodem is dun en lekker knapperig, hij deed me aan de pizza denken die ik at in Milaan. Ander hoogtepuntje: ik kreeg een doggybag. Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik een pizza in een pizzadoos mee naar huis kreeg. Ik heb het moment even bewust in me opgenomen toen ik met de doos in mij handen naar mijn nicht haar huis liep. Leuk hé: ben je 25 jaar en geniet je van zoiets kleins als een pizzadoos, het hoort bij mijn leven lang al coeliakie hebben.

IMG_5410Glutenvrije pizza’s en pasta’s! Ik wil terug…

IMG_5428Brunchen bij Het Concerthuis, ook in Groningen. Dit heet de Brakke Brunch en je kunt zoveel eten van het buffet als je wilt. Alle salades zijn glutenvrij, en dat zijn er veel.

IMG_5429Ik kreeg deze broodcrackers. Het ‘glutenvrije brood’ kon sporen van gluten bevatten, dus die heb ik afgeslagen.

IMG_5431Dit is een vegan amandeltaartje met mango. Ik vond ‘m erg lekker, maar ook machtig, ik kon ‘m helaas niet helemaal op.

IMG_5463Samen met mijn nicht maakte ik sushi. We kochten vis, tonijnsalade en zeewier bij Fishmarket in Groningen. Dit is ook één van de adresjes van Sanne. Mijn nicht had nog nooit sushi gemaakt, dus maakten we dit samen. Ik heb de smaak namelijk te pakken na mijn eerste keer zelf sushi maken. Het verslag hiervan lees je hier.

IMG_5464Doggybag voor mezelf. We maakten veel te veel sushi dus nam ik dit mee toen ik weer naar huis ging en at dit thuis als lunch.

IMG_5478Woah, dit is lekker! Rozijnen met een smaakje van Nakd. Hun flapjacks vind ik ook erg lekker.

IMG_5552Lekker avondeten: Glutenvrije broodje shoarma met aioli. Jammie! De broodjes zijn van Livwell en gaan eigenlijk altijd kapot bij mij, maar ze smaken goed.

IMG_5556Ontbijt met twee heerlijke krentenbollen van Allergento, koffie en een verse jus.

IMG_5611Ken je dat? Dat je iets heel erg lekker lijkt, maar het totaal niet is? Dat had ik met deze speciale koffie met witte chocola. Iedere keer probeer ik het weer, maar ik houd gewoon niet van siroop in mijn koffie, bah, veel te zoet voor me. Doe mij maar lekker bittere koffie met room of volle melk.

IMG_5634Ik maakte voor het eerst in mijn leven poffertjes. Mijn vriend is er dol op en bestelt bij elke poffertjeskraam die ie tegenkomt een portie. Ik wilde ook weer een keer poffertjes eten dus maakte ik er flink wat voor hem en mij. Mijn vriend keurde ze goed, het recept komt binnenkort online.

IMG_5637Samen met mijn vriend waren we bij een vriend van ons uitgenodigd voor een barbecue. Ik zou de salades verzorgen. Ik maakte deze caprese salade en mijn favoriete aardappelsalade van het moment.

IMG_5638Helaas kwam de regen met bakken uit de lucht en was het koud. De barbecue werd een tapas-achtige maaltijd. Ook heel gezellig.

IMG_5642Verse blauwe bessen van de markt. Om de boeren in Nederland te steunen (#VersuitNL) kocht ik mijn groente op de markt. Dit blijft één van mijn favoriete ontbijtjes: Griekse yoghurt, blauwe bessen en pecannoten.

IMG_5727Lekker avondeten. Krieltjes, kippenvleugels en meloensalade.

IMG_5741De glutenvrije kersenvlaai van Multivlaai. Twee jarige collega’s kochten ‘m voor me. Ik vond ‘m tegenvallen, de smaak van amandelen voerde de boventoon en ‘t was ‘m qua smaak niet helemaal. Jammer.

IMG_5756Food!!! Voor elke bezoeker van mijn Miss Glutenvrij High Tea had ik twee goodiebags. Het filmpje over de goodiebags bekijk je hier.

IMG_5763Oh, wat was het leuk en lekker. Lees hier het verslag van de Miss Glutenvrij High Tea.

IMG_5762High tea buffet.

IMG_5791Broodje filet American met ei, jammie!

IMG_5856Broodje met zalm en geitenkaas, ook jammie!

IMG_5866Gezonde snack: rijstwafels met een dun laagje pindakaas.

IMG_5874Tosti met kaas en curry van Hela, dat is toch wel de lekkerste glutenvrije curry vind ik.

IMG_5887Ik kocht glutenvrij vruchtenbrood van Genius bij Albert Heijn.

IMG_5905Pannenkoeken met appel, kaneel en rozijnen. Klik hier voor het recept van deze pannenkoeken.

IMG_5934Mijn oom en tante gaven een feestje omdat ze 30 jaar getrouwd zijn. Voor mij stond dit klaar. De petit fourtjes waren heerlijk. ‘s Avonds hebben we nog lekker ge-bbq’t. Een geslaagd feestje waarbij ik veel kon eten. Fijn als familie zo aan je denkt, daar ben ik echt dankbaar voor :).

IMG_5952Ik kijk hier een beetje schaapachtig, dat komt vast door het voorgevoel over deze glutenvrije pannenkoek van Pannenkoekschip in Zwolle. De locatie is erg leuk en het was erg gezellig. We vierden namelijk mijn vaders 55e verjaardag.

IMG_5949Helaas was de pannenkoek iets minder. Erg droog en weinig smaak. Gelukkig had ik ‘oma’s appeltaart’ besteld, een pannenkoek met appel, kaneel, rozijnen en slagroom. Dat maakte ‘m minder droog. Ik vermoed dat de pannenkoek met boekweitmeel is gemaakt, vandaar de kleur en dat ie droger is, maar weet dit niet zeker. Helaas is Pannenkoekschip geen aanrader qua glutenvrije pannenkoek, wel qua locatie.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn eetdagboek, ik hoop in september nog een aantal keer buiten te mogen eten.

Eten jullie ook zo graag buiten?

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. In mijn laatste blogbericht was ik ook heel enthousiast over een glutenvrije pizza die ik at in een restaurant aan het Gardameer. Groningen is ietsie dichterbij, als ik er ooit kom ga ik jouw adres zeer zeker bezoeken!

    • Miss Glutenvrij

      Wil ik ook nog graag kopen. M’n basilicum en peterselie doen t ook super. Wel even nog een plekje in m’n keuken vinden ;).

Geef een reactie