The Very Inspiring Blogger Award

fotoMirjam nomineerde mij voor de ‘The Very Inspiring Blogger Award’, een prijs die bloggers elkaar onderling geven. Benieuwd wie ik nomineer? Lees snel verder. O ja, ik vertel ook nog zeven ‘nutteloze feiten’ over mezelf, dat hoort namelijk ook bij de award.

Mirjam van ikbenglutenvrij.nl nomineerde me voor de ‘The Very Inspiring Blogger Award’. Mirjam heeft een informatieve glutenvrije blog die enorm handig is voor ouders van (jonge) glutenvrije kinderen. Zo staat er een informatiebrief voor klasgenoten op waar mij wel eens naar gevraagd is. ‘Jij had toch zo’n brief geschreven?’, nee hoor dat was Mirjam en ik verwijs mijn lezers graag naar je door.

Mirjam schreef het volgende over me: Als vierde en laatste nomineer ik Miss Glutenvrij Harmke. Ik bewonder haar manier van schrijven, het inspelen op haar lezers. Haar professionele website (ondanks dat het voor haar ook een hobby is) en de reclame-achtige foto’s die zij van zichzelf (laat) maken. Ik vind dit inspirerend, omdat het niet mijn manier is. Het laat mij denken over mijn manier. Ik vind het ook bijzonder, omdat de Harmke die ik een aantal keer ontmoet heb (bij de Bloggers High-tea en op de glutenvrije markt), kwetsbaarder over komt dan op haar site.

Haar reviews vind ik fijn om te lezen: Zonder het product af te vallen, weet ze duidelijk te maken wat ze er van vindt. (Zoals bij de review van BoxBites alleen haar favorieten noemen). Door haar bekendheid, kan ze regelmatig kortingen of winacties bedingen. Maar bovenal spat de levenslust en het levensgenieten van het scherm. Ondanks (of juist dankzij) haar coeliakie.

Dank je wel voor je lieve woorden Mirjam en bedankt voor je nominatie. Ik voel me vereerd en vind het leuk dat ik je weet te inspireren als blogger. Ik herken mezelf zeker in wat Mirjam schrijft. Ik vind het leuk te lezen dat ik levenslustig en als een levensgenieter over kom, want dat ben ik ook echt, ik houd van het leven en vooral heel veel van eten. Glutenvrij eten wel te verstaan.

Schrijven is een grote passie voor me (ik deed niet voor niets de opleiding Journalistiek). Door artikelen te tikken en verhalen te creëren voel ik me prettig en gelukkig. In woorden weet ik me heel goed uit te drukken, in het echte leven ben ik zoals Mirjam schrijft wat kwetsbaarder, dat vind ik niet erg, maar daarom past schrijven juist zo goed bij me :). Mijn blog is mijn plekje op het internet waar ik mijn artikelen deel en hoop anderen te inspireren en positiviteit mee te geven over het glutenvrij (moeten) leven.

Zeven facts over mij die je altijd al hebt willen weten
De bedoeling is dat je bij de nominatie zeven ‘nutteloze feiten’ over jezelf vertelt. Houd je vast, daar komen ze:

foto (1)Mijn hondje Wollie voor het eerst in de grote rieten mand voorop mijn fiets. De klep had ik vast gemaakt zodat ie niet op haar zou vallen en Wollie zelf zat ook goed vast :).

1. Ik ben ooit tweede geworden bij een langzaam-fiets-wedstrijd op de basisschool. Mijn ouders maakten altijd grappen hoe enorm langzaam ik fietste. Op mijn basisschool werd een wedstrijd georganiseerd waarbij je zo langzaam mogelijk moest fietsen en als laatste over de finish moest komen, natuurlijk zonder dat je voeten de grond raken. Ik werd tweede, de winnaar had flink geoefend, ik niet. Langzaam fietsen was een natuurlijke eigenschap van me. Inmiddels fiets ik aardig door, dan ben ik er lekker snel. Ik fiets tegenwoordig rond op een crèmekleurige Batavus Diva met grote mand voorop.

2. Ik heb geen geduld om mijn vingernagels te lakken. Daarom zit er bijna nooit een kleurtje op terwijl ik het wel heel leuk vind staan en ideale nagels heb om te lakken (ik heb vrij grote nagelbedden). Op mijn teennagels zit (behalve in de strenge wintermaanden dan hebben ze even vrij) wel altijd een kleurtje. Het liefst een beetje gekke zoals mintgroen, babyblauw of fluor-roze.

3. Vroeger wilde ik advocaat worden. De reden weet ik niet eens meer precies, volgens mij omdat ik vond dat ik wel een goede babbel had en het lekker verdiende. Ik ben zelfs samen met mijn moeder bij de open dag van de opleiding HBO Rechten in Utrecht geweest. Dat was niks voor mij. Na mijn havo wist ik maar niet wat ik wilde worden dus koos ik voor een zakelijke en sociale opleiding: Personeel & Arbeid. Dat hield ik tien weken vol. Ik kwam jankend thuis, dit wilde ik écht niet. Gelukkig kon ik doorstromen naar de Journalistiek opleiding, want daar lag eigenlijk mijn hart. Ik heb met heel veel plezier vier jaar deze opleiding gevolgd en in 2010 mijn diploma behaald.

IMG_2945Hier proef ik walvisvlees. Ik bezocht tijdens mijn mediareis naar IJsland een walvisvleesverwerkingsbedrijf

4. Ik lust geen rode kool. Deze groente is één van de weinige dingen die ik weiger te eten. Ook eet ik geen spruiten, bleh… Verder eet ik vrijwel alles, ik wil sowieso alles proberen. Zo at ik ooit rauw walvisvlees tijdens mijn rondreis in IJsland in 2009.

5. Ik vind/vond dat ik flaporen heb. Ik heb hele kleine oortjes, maar ze zijn in mijn ogen (oren ;) ) wel een beetje flapperig haha. Mijn vriend Mees zegt voor de grap om me te plagen wel eens ‘flappie’ tegen me. Ik ben tevreden met mijn uiterlijk, maar dit is al een dingetje voor me zolang ik besta. Ik laat er niks aan doen hoor, maar iedereen heeft wel wat te zeuren over zichzelf en dit is die van mij.

6. Ik slaap thuis aan de rechterkant van het bed, dit is het dichtst bij de deur naar de trap naar beneden waar het toilet is. Ik moet er ’s nachts namelijk minimaal één keer uit om te plassen. Op vakantie slaap ik het dichtst bij de deur naar de badkamer. Ik heb dus geen ‘vaste kant’ van het bed in het algemeen, maar wel slaap ik standaard het dichtst bij het toilet, haha.

7. Mijn lievelingsdier is een koala, een droom van mij is dan ook om ooit naar Australië te gaan en daar met een koala te knuffelen. Ik weet dat ze niet lief zijn en zelfs heel gemeen kunnen doen, maar toch. Ik weet dat je er mee op de foto kunt en even mag aanraken, dat is voor mij al genoeg.

Mijn nominaties
En dan nu mijn nominaties. Sommige bloggers die ik wilde nomineren, waren al genomineerd dus dat doe ik niet nog een keer. Ook bewonder ik verschillende grote professionele sites, maar daar past een artikel als deze niet op. Volgens mij zijn onderstaande voor mij inspirerende bloggers nog niet genomineerd. Bij deze nomineer ik jullie om in een blog zeven nutteloze feiten over jezelf te vertellen en andere bloggers te nomineren voor de ‘Very Inspiring Blogger Award’.

 • Nathalie van www.op-weg-naar-eerlijk-eten.nl. Ik volg je graag op Instagram. Daar ‘ontmoette’ ik je ineens. Je foto’s vind ik altijd heel inspirerend. Je werkt met verse en eerlijke producten en maakt daarmee heerlijke gezonde maaltijden. Ook maak je (volgens mij) iedere dag smoothies voor jou en je kids, iets wat ik zelf graag ook zou doen, maar niet doe. Kortom je inspireert me en daarom nomineer ik jou.
 • Samantha van The Happy Coeliac. Samantha verhuisde vanuit Londen (voor mij het glutenvrije walhalla) naar Haarlem (een veel minder glutenvrij walhalla). Als ik in Londen zou wonen, zou ik daar écht wel blijven, joehoe gluten-free all over the place (check mijn blog over Londen maar). Maar Sam is heel gelukkig in Nederland en wil niet terug, vertelde ze. Ik ontmoette haar namelijk bij de Bloggers High Tea waar ze me een door haar geschreven glutenvrij receptenboek met als thema ‘Christmas’ gaf. Ook schreef Sam een e-book. Ik vind het erg gaaf wat je doet en jij bent voor mij inspirerend. Bij deze de nominatie.

Ik hoop dat jullie je verrijkt voelen met de extra feiten die je nu over mij weet ;) en check vooral de blogs van de voor mij inspirerende bloggers.

Welk feitje over mij verbaasde jou het meest en wat is het meest nutteloze weetje over jou?

6 Comments

 1. Wat grappig! Punt 6 is voor mij hetzelfde haha! Het maakt me niet uit aan welke kant ik slaap, als het maar het dichtste bij het toilet is.
  En ik vind dat je helemaal geen flaporen hebt. Of ten minste, het is me niet opgevallen tijdens de bloggers high tea. Maar iedereen heeft denk ik wel zo’n dingetje over zichzelf haha!

 2. Hoi Harmke

  De nominatie is echt helemaal terecht je verdient wel meer voor mij en zelfs je zeven nutteloze feitjes zijn superleuk en ook ik slaap het dichts bij de toilet (toeval hoor)

  Hoop dat we nog heel lang mogen genieten van jou superblog.

  Liefs uit Breda
  Karyn

 3. Leuk om te lezen!
  Ik heb even getwijfeld of ik jou ‘kwetsbaar’ moest noemen. Het kan verkeerd over komen. Maar gelukkig zie jij het ook als iets positiefs!

  Het verbaast mij dat jij ooit advocaat wilde worden. Lijk je mij totaal het type niet voor..

  op-weg-naar-eerlijk-eten ken ik niet. Leuk om een nieuwe site te vinden!

  En de bloggers high tea, was gezellig hè? Misschien binnenkort een keer een vervolg?

 4. Zeker een geweldig idee maaaar misschien iets dichter bij Brabant?? :-)

  greetsssss weer

  ;-)

Geef een reactie