Hoofdgerecht Recepten

Heerlijke glutenvrije poffertjes

Maak met dit eenvoudige recept heerlijke glutenvrije poffertjes. Lekker met roomboter en poedersuiker. 

Vroeger maakte mijn moeder wel eens glutenvrije poffertjes voor me, maar volgens mij had ik dit nog nooit zelf gedaan. De hoogste tijd dus. En wat zijn ze lekker.

Ingrediënten (zo’n 75 stuks)

  • 250 gram Schär mix C
  • 250 ml lauwe melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • Snufje zout

Werkwijze glutenvrije poffertjes

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit met een mixer tot het beslag klontvrij is. Komt je melk direct uit de koelkast, verhit deze dan 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
  2. Verhit een poffertjespan/ijzer tot ie flink heet is. Ik gebruikte hiervoor mijn Snack ‘n Clean van Tefal, die heeft boven en onder platen waardoor je de poffertjes niet hoeft om te keren. Kon ik die platen ook een keer proberen :D! (Helaas kan dit apparaat niet aanbevelen omdat ie al een aantal keer kapot is gegaan, maar voor poffertjes is ie heel handig.)
  3. Besmeer de kuiltjes met (room)boter en vul ze tot de helft met beslag. Ik deed mijn beslag in een spuitzak zodat ik het makkelijk kon verdelen. Je kunt het beslag ook in een speciale spuitfles doen.
  4. Laat de poffertjes aan beide kanten goudbruin worden.
  5. Moet je de poffertjes wel omdraaien doe dit dan voorzichtig met een vork.

IMG_0001

IMG_0002
IMG_0006
Serveer met (room)boter en poedersuiker.

22 Comments Add New Comment

  1. Daan says:

    Dankjewel! Ik had nog wat Mix C en ben meteen aan de slag gegaan. We hebben ze net opgegeten – met twee peuters-, heerlijk. Glunderende koppies. Goed idee voor de zaterdag.

  2. Rene says:

    Ik heb je net per ongeluk gevonden. Wil eens poffertjes maken voor beide dochters die nog nooit poffertjes hebben gegeten……..
    Ziet er eenvoudig uit dus ga aan de slag met je recept. Ik laat je weten als het een succes wordt. Ga je nu volgen op instagram
    ;-)

  3. Sanne says:

    Ohhh, ik kan wel blijven reagerren! Alles ziet Nu zal ik even stoppen en gewoon lezen, haha. Daarom in een keer nu: alles ziet er zo lekekr uit!!<3

  4. jacqueline says:

    Bedoel je in het poffertjes recept gewoon stroop wat je ook op je pannekoeken doet?

  5. Ela says:

    Eindelijk ook eens een keer poffertjes bakken voor onze dochter. Ze zijn heerlijk maar ik mis wellicht de gist waardoor ze nu niet zo luchtig zijn of doe ik iets verkeerd??

  6. Ans Oostveen says:

    Echt heerlijke poffertjes! Ik heb de glutenvrije pannenkoekenmix van AH ervoor gebruikt en iedereen was enthousiast.

  7. Danielle Puts says:

    wil vandaag de poffertjes gaan maken maar bedoel je met keukenstroop de schenkstroop of de gewone appelstroop?

  8. Mariëtte says:

    Ziet er heerlijk uit, ik heb alleen geen poffertjespan. Misschien een keer proberen in een koekenpan, worden ze waarschijnlijk alleen erg plat.

  9. Liesa says:

    Ik het nog niet uitgeprobeerd maar ik denkbdat het wel goed gaat lukken en ik denk ook dat het lekker wordt eet smakelijk

Leave a Reply