Heerlijke glutenvrije poffertjes

Maak met dit eenvoudige recept heerlijke glutenvrije poffertjes. Lekker met roomboter en poedersuiker. 

Vroeger maakte mijn moeder wel eens glutenvrije poffertjes voor me, maar volgens mij had ik dit nog nooit zelf gedaan. De hoogste tijd dus. En wat zijn ze lekker.

Ingrediënten (zo’n 75 stuks)

  • 250 gram Schär mix C
  • 250 ml lauwe melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • Snufje zout

Werkwijze glutenvrije poffertjes

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit met een mixer tot het beslag klontvrij is. Komt je melk direct uit de koelkast, verhit deze dan 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
  2. Verhit een poffertjespan/ijzer tot ie flink heet is. Ik gebruikte hiervoor mijn Snack ’n Clean van Tefal, die heeft boven en onder platen waardoor je de poffertjes niet hoeft om te keren. Kon ik die platen ook een keer proberen :D! (Helaas kan dit apparaat niet aanbevelen omdat ie al een aantal keer kapot is gegaan, maar voor poffertjes is ie heel handig.)
  3. Besmeer de kuiltjes met (room)boter en vul ze tot de helft met beslag. Ik deed mijn beslag in een spuitzak zodat ik het makkelijk kon verdelen. Je kunt het beslag ook in een speciale spuitfles doen.
  4. Laat de poffertjes aan beide kanten goudbruin worden.
  5. Moet je de poffertjes wel omdraaien doe dit dan voorzichtig met een vork.

IMG_0001

IMG_0002
IMG_0006
Serveer met (room)boter en poedersuiker.
  1. Dankjewel! Ik had nog wat Mix C en ben meteen aan de slag gegaan. We hebben ze net opgegeten – met twee peuters-, heerlijk. Glunderende koppies. Goed idee voor de zaterdag.

  2. Miss Glutenvrij

    Wat leuk om te lezen! Lekker genieten samen.

  3. Mmmmm dat is erg lang geleden dat ik dit heb gegeten.

  4. Ik heb je net per ongeluk gevonden. Wil eens poffertjes maken voor beide dochters die nog nooit poffertjes hebben gegeten……..
    Ziet er eenvoudig uit dus ga aan de slag met je recept. Ik laat je weten als het een succes wordt. Ga je nu volgen op instagram
    ;-)

  5. Miss Glutenvrij

    Ben heel benieuwd. Hoop dat je dochters smullen!

  6. Zien er heerlijk uit. Ga ze zeker binnenkort maken.

  7. Ik heb ze gemaakt en waren heel erg lekker.

  8. Miss Glutenvrij

    Wat fijn!

  9. Ohhh, ik kan wel blijven reagerren! Alles ziet Nu zal ik even stoppen en gewoon lezen, haha. Daarom in een keer nu: alles ziet er zo lekekr uit!!<3

  10. Miss Glutenvrij

    Haha leuk al je reacties :). Veel leesplezier.

  11. jacqueline

    Bedoel je in het poffertjes recept gewoon stroop wat je ook op je pannekoeken doet?

  12. Miss Glutenvrij

    Ja die bedoel ik.

  13. Eindelijk ook eens een keer poffertjes bakken voor onze dochter. Ze zijn heerlijk maar ik mis wellicht de gist waardoor ze nu niet zo luchtig zijn of doe ik iets verkeerd??

  14. Miss Glutenvrij

    De bakpoeder maakt ze luchtig. Er hoeft inderdaad geen gist in.

  15. Ans Oostveen

    Echt heerlijke poffertjes! Ik heb de glutenvrije pannenkoekenmix van AH ervoor gebruikt en iedereen was enthousiast.

  16. Danielle Puts

    wil vandaag de poffertjes gaan maken maar bedoel je met keukenstroop de schenkstroop of de gewone appelstroop?

  17. Miss Glutenvrij

    Schenkstroop, dus die je ook op pannenkoeken doet.

  18. Ziet er heerlijk uit, ik heb alleen geen poffertjespan. Misschien een keer proberen in een koekenpan, worden ze waarschijnlijk alleen erg plat.

  19. Ik het nog niet uitgeprobeerd maar ik denkbdat het wel goed gaat lukken en ik denk ook dat het lekker wordt eet smakelijk

  20. de poffertjes zijn verrukkelijk ik heb ze net zelf gemaakt en je merkt bijna geen verschil

  21. Miss Glutenvrij

    Heerlijk he!

Geef een reactie