Eetdagboek: September 2014

De zomer is officieel voorbij! Afgelopen maand heb ik nog een aantal keer buiten kunnen eten en daar heerlijk van genoten. Kijk mee naar mijn eetdagboek van september.

Afgelopen maand at ik voor het eerst in mijn leven borrelnootjes. Ook maakte ik een stedentrip naar Boedapest, Hongarije. Het complete verslag en mijn tips over Boedapest vind je hier. Helaas werd ik in deze prachtige stad ook heel ziek van gluten, ik schreef er een blog over. De vraag ‘wat gebeurt er met je als je gluten binnenkrijg?’, beantwoord ik uitgebreid. Als je het verhaal nog niet gelezen hebt, je vindt ‘m hier.

IMG_6030De glutenvrije borrelnootjes van Lidl. Ik wist dat ze bestonden, maar had ze nog niet gegeten of gekocht. Afgelopen maand kocht ik ze voor het eerst. Ik vind ze heel erg lekker. Mijn vriend vindt dit ook, zelfs nog lekkerder dan tijgernootjes, zegt ie. Ik heb de Bacon en Provençaalse variant ook geprobeerd, maar die vind ik minder lekker. Helaas gaan mijn darmen er toch niet zo goed op, niet door gluten, maar door smaakversterkers denk ik.

IMG_6058Griekse yoghurt met honing en walnoten blijft één van mijn favoriete ontbijtjes. Deze creamy Griekse yoghurt komt van Lidl, ik vind ‘m minder lekker dan die van Aldi. Die is zo lekker stevig en romig.

IMG_6088Eten bij mijn favoriete kiprestaurant Juffrouw Tok in Ede. Check hun nieuwe kaart mét glutenvrij logo, YES! Ik bestelde als voorgerecht een maiskolf en als hoofdgerecht kip piri piri. De frietjes van Juffrouw Tok vind ik super lekker, hun mayo (die standaard glutenvrij) is trouwens ook. Als toetje nam ik nog chocolademousse en toen kon ik rollend naar huis ;).

IMG_6115Ik eet bijna nooit gewoon kaas, wel vaak gesmolten, maar zo een plak op brood eigenlijk niet. Een uitzondering maak ik voor komijnenkaas, die vind ik echt heel lekker.

IMG_6122Gezonde snack: mozarellabolletjes, cherrytomaatjes en basilicumblaadjes.

IMG_6128Met een witte bol van Genius die ik kocht  bij Albert Heijn maakte ik deze hamburger. Op het broodje deed ik: Franse mosterd, ketchup, gebakken ui, een glutenvrije hamburger en plakken augurk. Jammie! Dit is zeker een blijvertje.

IMG_6147Lunchen op het werk met pasta.

IMG_6158Ik maakte weer granola, het recept vind je hier. Granola als ontbijt bevalt me heel goed, ik wil nu graag andere varianten maken. Als jullie tips hebben voor recepten?

IMG_6167

IMG_6169Pannenkoek met ragout. Dit is jeugdsentiment voor mij. Mijn moeder maakte dit altijd voor me. Ik maakte zelf de glutenvrije pannenkoeken volgens eigen recept. De ragout maakte ik ook zelf en was heel goed gelukt en heerlijk smaakvol. Het recept hiervoor wil ik binnenkort online zetten.

IMG_6196Mijn vriend Mees nam me mee uit eten naar Grand Café De Markt in Veenendaal. Als voorgerecht nam ik een geitenkaassalade, ik vond ‘m wat droog dus vroeg ik honing eroverheen.

IMG_6199Als hoofdgerecht nam ik zalm gemaakt in een Green Egg (een soort barbecue). Dit was echt heel lekker. Ook zaten er een soort aardappelpartjes bij die echt goddelijk waren.

IMG_6203Tonijnsalade eten op het werk. We bestellen als ik maandagavond moet werken altijd bij Brasserie Bij Slik in Veenendaal.

IMG_6205Saaie lunch bij gebrek aan beter in huis. Twee crackers van Peak’s met kaas (op een cracker prima te doen) en een huzarenslaatje van AH.

IMG_6224Deze glutenvrije salades van Johma zag ik ineens liggen bij Albert Heijn. Heeft één van jullie ze al geproefd? Ik ken ze nog niet. Ik vind ze best prijzig voor zo’n klein bakje, dan neem ik liever de aardappelsalade met yoghurt van Johma die is een stuk voordeliger.

IMG_6225Glutenvrij sinterklaas snoepgoed ook bij Albert Heijn. Ik kocht de speculaasbrokken. Ik vond ze wel lekker, maar niet super. Ik eet liever met spijs er in of zo’n pop :).

IMG_6241Deze foto wil ik jullie niet onthouden. Mijn vriend Mees die een enorm bord opgebakken andijvie stamppot naar binnen werkt. Hihi. Mijn stiefvader is kok en geeft hem altijd onwijs veel eten. Ik vraag me altijd af waar ie het laat ;).

IMG_6345In Boedapest improviseerde ik dit ontbijt op mijn hotelkamer. Granola nam ik van huis mee en yoghurt kocht ik in de supermarkt.

IMG_6346Goddelijke glutenvrije pizza van Etna in Boedapest!

IMG_6414Mijn favoriete koffie is cappuccino, dit kopje kreeg ik in Boedapest. Ik word altijd heel blij van de vormpjes die ze in de melk maken. Check het blaadje en het hartje. In Boedapest krijg je standaard bubbelwater bij de koffie.

IMG_6425

IMG_6426Joehoe McDonald´s in Boedapest. Super geregeld. Lieve behulpzame medewerkers, de allergenen achterop de placemat en ze hebben glutenvrije kaassticks! Happy me!

IMG_6452M’n lieve hondje Wollie met de glutenvrije Chocolate Chip Cookies van Gullón uit Boedapest. Ze heeft er geen één gekregen hoor ;). Weet iemand waar ik Gullón in Nederland kan kopen?

IMG_6455Leftover lunch. Homemade aardappelsalade en crackers van Peak’s met kipfilet en cherrytomaatjes.

IMG_6473Het is weer tijd voor boerenkool! Ik vind de mini rookworstjes van Unox echt leuk en lekker.

IMG_6477Ik maakte voor het eerst dit jaar weer pepernoten. Ik kan pepernoten niet kopen, ik vind het zo’n verspilling van m’n geld en m’n eigen verse vind ik nog lekkerder ook. Dan maar even balletjes draaien. Mijn super simpele recept staat op mijn site en vind je hier.

IMG_6486Ik maakte weer eens een ontbijt met de glutenvrije porridge die mijn moeder voor mij meenam uit Ierland.

IMG_6506Een van mijn favoriete tosti’s: die met mosterd en kipfilet. Klik hier voor het recept.

foto (3)Na heerlijk gevaren te hebben door de grachten van Amsterdam tijd voor friet! Vlaamse friet met glutenvrije saus op de Limburg van Stirumstraat naast het Westerpark. Ze maken de friet zelf en die is echt heel lekker. Zeker een aanrader als je in de buurt van het Westerpark bent.

IMG_6574Lunchen met het Meesterbakker brood van Schär. Twee boterhammen met kipfilet met avocado en twee met pepercervelaat.

IMG_6578Eten op het werk: broodje roombrie.

IMG_6584Twee keer per jaar heb ik afdelingsoverleg op mijn werk. Na afloop krijgen we altijd eten gemaakt door een cateraar die heerlijk kan koken. Voor mij waren er twee soorten glutenvrije pasta met diverse salades. Het was echt super lekker en wat over was, heb ik mee naar huis genomen. Ik heb echt een hekel aan eten weggooien.

Zo, dat was ‘m weer voor deze maand. Ik hoop dat jullie mijn eetdagboek leuk vonden en ik wens jullie allemaal een fijne nieuwe maand toe.

Liefs Harmke

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Wat een heerlijke ideeën heb ik weer bij jou hier opgedaan. Super bedankt voor het delen meis. X

  2. Volgens mij zijn de zijn de cocktail borrelnootjes niet glutenvrij. Ik heb vandaag 3 verschillende zakken gehaald bij de Lidl, maar op de cocktail verpakking stond tarwe als ingredient. Zijn de ingredienten verandert?

  3. in alle broden zitten toch gluten ? sommige staat inderdaad gluten vrij maar dat is niet zo
    want het meel komt uit de zelfde fabriek alleen het percentage is veel lager

Geef een reactie