Verslag glutenvrije kroket proeverij bij sterrenrestaurant Valuas

valuasIn de zomervakantie kwam op mijn site een smaakvolle winactie online. De prijs: een glutenvrije kroket proeverij bij sterrenrestaurant Valuas in Venlo. Esther van Amersfoort was de gelukkige winnares. Zij genoot samen met haar neefje die ook glutenvrij is, van de glutenvrije kroket. Lees verder voor Esthers verslag van de proeverij.

Nog even in het kort over de glutenvrije Valuas kroket: Sterrenrestaurant Valuas in Venlo ontwikkelde een glutenvrije rundvleeskroket die  is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). De kroket bevat een ragout op basis van mais en rijst, waarin 36% puur rundvlees zit en is voorzien van een korst van rijst. De kroket weegt 80 gram, bevat volle bouillon  en voor de korst wordt rijst gebruikt als paneermeel. 

‘Het is al even geleden: maar ik kreeg een e-mail van Harmke dat ik de kroketproeverij had gewonnen. Wat een feest en wat waren we enorm blij, mijn neefje en ik. Zaterdag 18 oktober was het zo ver, ons lange wachten werd enorm beloond. Het was een redelijk tijdje rijden voor ons,  namelijk zo’n twee uur heen naar Venlo en twee uur terug, maar dat was het meer dan waard.

We kwamen aan bij een super mooi gebouw, waar we hartelijk ontvangen werden door Eric, één van de eigenaren van Valuas. Dit restaurant  maakt zelf naast de glutenvrije kroket nog 16 andere varianten, waarbij ze de andere varianten binnenkort op een andere locatie gaan maken, de glutenvrije variant blijft op de eigen locatie in productie. Bij binnenkomst kregen we lekker wat te drinken en konden we even in de bar wachten. Naast dat je bij Valuas kunt lunchen en dineren kan je er ook overnachten en na deze geweldige ervaring ga ik dat zeker een keer doen.

18-10-2014 037

18-10-2014 041

We zijn lekker buiten op het terras gaan zitten, het was echt heerlijk weer. Vanaf hier hadden we een super uitzicht, zeker voor mijn 4-jarige neefje, er kwamen elke keer grote boten voorbij. We begonnen met een heerlijke amuse van tonijn. Daarna lekker glutenvrij brood, wit en bruin, waar we van genoten hebben.

18-10-2014 044

18-10-2014 045

18-10-2014 046

Maar toen begon natuurlijk het grote feest: de kroket, oh wat was er veel en wat was het lekker. Je proefde echt dat ze vers gemaakt worden, lekker met draadjesvlees erin. Naast de heerlijke kroket kregen we ook nog glutenvrije bitterballen en frietjes.Volgens mijn neefje was het helemaal luxe, want we kregen twee soorten mayonaise. Wat een geweldige ervaring en wat een geweldige dag. We hebben super genoten met z’n tweetjes. Harmke, hartstikke bedankt dat je ons hebt uitgekozen.

18-10-2014 050

18-10-2014 052

En last, but not least: we kregen kroketten mee naar huis! Super lekker. Ik raad iedereen aan om keer langs te gaan bij Valuas, naast heerlijke kroketten zijn ze super gastvrij en vriendelijk.’

18-10-2014 059

Dank je wel Esther voor je verslag en foto’s. Leuk om te lezen dat jij en je neefje zo hebben genoten! Nu ben ik zelf ook erg benieuwd geworden naar de kroket. Zodra ik in de buurt van Venlo ben, ga ik er één proeven.

Het artikel dat ik in de zomer schreef over de Valuas kroket lees je hier.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Geef een reactie