Review: Glutenvrije porridge van Kelkin

porridgePorridge, voordat mijn moeder dit product voor mij meenam uit Ierland, had ik er nog nooit van gehoord. Het is een typische Engelse pap waarmee je naar hartenlust kunt variëren. 

De porridge die ik at is van het merk Kelkin en natuurlijk glutenvrij. Het bevat rijst- en gierst vlokken en ik vind het een ideaal ontbijt. Ik dacht voordat ik het product proefde dat porridge een soort Ierse havermout was, maar zoals je aan de ingrediënten ziet, is dit niet waar. De smaak is ook anders. Net als met havermout maak je porridge met (lactosevrije) melk of water.

Foto 22-10-14 18 31 30

Foto 22-10-14 18 31 45

Foto 22-10-14 18 31 37

Foto 26-10-14 08 20 09Ik maak het graag in een pannetje op het vuur met amandelmelk of gewone melk. De smaak is dan romiger en voller dan met water, daar houd ik van.

Foto 26-10-14 08 25 52Porridge is zachter en romiger in mijn mond dan havermout. Het heeft een volle smaak, echt pap-achtig en de perfecte basis voor je ontbijt. Wat mij opvalt aan porridge is dat het me een paar uur lang een vol gevoel geeft, net als met havermout. Maar porridge geeft me een minder zwaar gevoel op de maag en ik heb het idee dat mijn darmen het makkelijker verteren.

Inmiddels is mijn pak porridge op en daar baal ik van. Ik houd van afwisseling in mijn eetpatroon en porridge als ontbijt paste daar heel goed bij. De afgelopen maanden maakte ik met porridge verschillende combinaties die ik graag aan jullie laat zien.

IMG_6486Een van mijn favoriete combi’s: Met honing, lijnzaad, blauwe bessen en geroosterde amandelen.

IMG_4101Met honing, lijnzaad en moerbeibessen.

Foto 21-10-14 09 44 51Met honing, plakjes appel en kaneel.

Waar te koop?
Dat weet ik helaas niet. Graag zou ik een nieuw pak kopen, maar ik weet niet waar. Ik zie op de site van Kelkin dat de verpakking inmiddels is veranderd. Als iemand weet waar dit product te koop is, laat het me alsjeblieft weten. Een goede vervanger vind ik ook prima.

Over welk glutenvrij product uit het buitenland ben jij enthousiast, maar kun je in eigen land niet vinden?

Ook leuk om te lezen

11 Comments

 1. Ik vind de multigrain porridge van Consenza erg lekker. Licht verteerbaar en geeft je veel energie. Ik koop het altijd bij de AH.

 2. Hoi Harmke
  Ik gebruik ook wel BAMBIX ‘mijn eerste papje’:-) = puur rijstebloem.
  Lekker, makkelijk en goedkoop bij de babyafdeling in de supermarkt.
  Ingrediënten; Rijstebloem en vitamine B1

  groet Janna

 3. En als je zelf rijstvlokken en gierstvlokken koopt? Daar 50 gram van mengen, melk erbij en koken maar.

 4. Ziet er lekker uit! Helaas weet ik niet waar je het kan kopen, hopelijk vind je snel een verkooppunt :)

 5. Hallo,

  Ik had gierst- en rijstvlokken van de Halm in huis. ‘k Heb vandaag de pap gekookt met rijstmelk. (had nl. geen amandelmelk meer in huis)Mmm, ik vond het erg lekker. Ik weet natuurlijk niet hoe die porridge smaakt, maar ik vond de smaak van de pap in ieder geval zachter dan havermoutpap.
  In combinatie met die bosbessen en het amandelschaafsel vond ik het echt smullen!

  • Miss Glutenvrij

   Klinkt goed! Ga ik eens naar kijken. Dank je voor de tip.

 6. Pingback: Eetdagboek: November 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

 7. Pingback: Eetdagboek: Oktober 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.