Eetdagboek: Oktober 2014

En ook oktober is alweer voorbij.  Het is officieel herfst en daar horen ook stevigere maaltijden bij. Kijk mee naar mijn eetdagboek van afgelopen maand.

Mijn nieuwste of eigenlijk nieuw leven ingeblazen verslaving is: pepernoten. Ja, ik weet dat ze eigenlijk kruidnoten heten, maar zo kan en wil ik ze niet noemen, voor mij zijn het al mijn leven lang al pepernoten dus ik blijf ze lekker zo noemen :). Binnenkort hier meer over op mijn site. Ik maakte winterse gerechten als erwtensoep en goulash en ik ben weer in to de ovenschotels. Ook bracht ik een bezoek aan pretpark Phantasialand in Duitsland waar ze prima weten wat glutenfrei is.

IMG_6607Aviko verkoopt van die zakken in het diepvriesvak met vlees, groente en aardappels erin, een aantal daarvan zijn glutenvrij. Wordt ook keurig aangegeven met het woord ‘glutenvrij’. Dit is geloof ik de Duitse variant. Ik vind ze niet zo, maar voor een snelle maaltijd zijn ze prima. Lekker makkelijk.

IMG_6668Een ‘ik kijk wat er in mijn koelkast ligt en maak daar een ovenschotel mee’- maaltijd. Hier zit pasta in, paprika, ontbijtspek, cherrytomaatjes, veel kruiden en heel veel kaas. Hij was best lekker.

IMG_6672Lunchen met huisgemaakte tonijnsalade op de glutenvrije boterhammen van Meesterbakker Schär.

IMG_6674Dit broodje met verse vijgen en geitenkaas at ik op mijn werk en was de inspiratie voor het broodje hieronder.

IMG_6994Het recept vind je hier.

IMG_6685Een omelet met kaas en ontbijtspek. Dit vind ik heerlijk als ik geen brood in huis heb of er geen zin in heb en snel een maaltijd wil.

IMG_6724Jummie salade met rucola, tomaat, pijnboomptjes, avocado en parmezaanse kaas.

IMG_6728Oh wat was dit lekker. Het recept komt uit een van de laatste Aller Hande’s. Een omelet uit de oven met bloemkool en tomaatjes. Hij viel hier goed in de smaak.

IMG_6740Just a simple lunch: kipfilet, avocado en cherryomaatjes.

IMG_6760Avondmaaltijd met spinazie en krieltjes. Ik eet eigenlijk nooit gewoon gekookte aardappels, het zijn altijd krieltjes, schijfjes, blokjes etc. of de aardappels zijn gestampt door een stamppot.

IMG_6769Bij mijn zusje Magriet ging ik gezellig lunchen, we maakten tosti’s met brie en tonijnsalade. Het brood is van Meesterbakker Schär, dat kocht Magriet bij Albert Heijn. Super handig dat familie/ vrienden tegenwoordig zo makkelijk glutenvrij brood in huis kunnen halen.

IMG_6806Weer een geslaagd recept uit Aller Hande. Witlof met ham en kaas op mosterdpuree. Ik heb ‘m inmiddels al drie keer gemaakt. Heel makkelijk, maar zo smaakvol.

IMG_6814Toen ik in de buurt van Leiderdorp was, mocht een bezoekje aan de McDonald’s met glutenvrij broodje niet ontbreken. Ik koos (weer) voor Quarter Pounder, die vind ik het lekkerst. Voor meer info over het glutenvrije broodje van McDonald’s klik hier.

IMG_6825Deze boerenjongens sorbet at ik toen we met mijn vader uit eten gingen in Raalte. De rest van het eten vond ik helaas niet zo, maar dit toetje wel.

IMG_6833In oktober mochten we nog een aantal keer genieten van het mooie weer, tijd voor een Swirl dus. Als toppings nam ik aardbei, kers, meloen en witte chocolade.

IMG_6837Ik maakte weer eens bloemkoolpizza.

IMG_6843Bij Lidl kocht ik deze glutenvrije Pringles. Lekker snaaien op de bank

IMG_6866Ik maakte weer eens goulash. Mooi he al die kleuren groente zo bij elkaar, ik kan daar echt van genieten als ik aan het koken ben.

IMG_6868Goulash is ready! Het was heerlijk. Mijn vriend en zijn zwager aten mee en die waren ook erg enthousiast, ze vonden het gerecht wel erg heet, haha. Mijn reactie: rustiger eten en blazen ;).

IMG_6880Hutspot! Hier mag je me echt wakker voor maken, dit vind ik zó lekker. Deze keer met speklapjes en natuurlijk spekjes erdoor, zonder vind ik het niet echt.

IMG_6885Lunchen aan m’n bureau op het werk. Ik kocht glutenvrije speculaashagel bij Lidl. Ik vind ‘m niet super, ik heb liever gewone pure hagelslag. De rode mijtertjes vind ik wel lekker: witte chocola.

IMG_6900Weer een snelle maaltijd voordat we naar puppycursus gingen met ons hondje Wollie.

IMG_6914Ik bezocht pretpark Phantasialand in Duitsland. Daar at ik een glutenvrije braatworst met frietjes. De mayonaise was niet glutenvrij, de curry wel. Bij alle eetcorners ligt een lijst welke producten glutenvrij zijn, even vragen dus als je er bent. Van een bezoekster van mijn website hoorde ik dat ze er zelfs glutenvrije broodjes hebben voor bij de hamburger. Die heb ik zelf niet gezien of gegeten, maar ik deel de tip graag met jullie.

IMG_6942Na een lange dag in het pretpark en een lange rit naar huis hadden mijn vriend Mees en ik zin om te snacken. We reden naar ‘t Pakhuis aan randje Veenendaal voor een glutenvrije bamischijf en bitterballen. Vooral die laatsten zijn god-de-lijk… Zelfs mijn vriend die normaal geen snacks met ‘vulling’ eet, vind ze erg lekker.

IMG_6959Pannenkoeken volgens eigen recept. Gewoon met glutenvrij meel en dus niet met een pak mix. Klik hier voor mijn recept.

IMG_6981Ontbijten met appel kaneel porridge.

IMG_7012Mijn lunchpakket voor een dag werken. Ik eet echt de hele dag door, ongeveer om de 2 à 3 uur. Mijn bloedsuiker daalt vrij snel en dan word ik gaar en chagrijnig.

IMG_7046Vriendin Daphne van LadyVeroda.nl maakte een glutenvrij diner voor ons. Dit was het voorgerecht. Ik ben dol op gevulde eitjes.

IMG_7048Ze maakte mijn bloemkoolpizza recept en daarbij heerlijk beenham.

IMG_7052Het toetje, ook één van mijn recepten: brownie zonder bloem, suiker en boter. Het recept vind je hier. We hebben heerlijk genoten van het eten en de gezelligheid met Daphne en haar man.

IMG_7065Granola als ontbijt gaat nog niet vervelen. Het liefst ontbijt ik iedere ochtend met vers geperste sinaasappelsap.

IMG_7085Ik maakte weer eens mijn spinazie salade met geitenkaas. Nu het weer wintertijd is, doe ik ‘s middags kaarsjes aan, dat maakt het zo gezellig in huis.

IMG_7107Bruine boterhammen van Genius met geitenkaas en noten uit de oven.

IMG_7117Ik maakte weer snert. Een van mijn favoriete gerechten. Tegenwoordig doe ik er altijd karbonade in in plaats van spek, vind ik net even wat lekkerder. Ook geeft  het bot smaak aan je soep, die haal ik er natuurlijk wel weer uit ;). Binnenkort wil ik een huge pan snert maken en dan wat invriezen. Je maakt deze soep namelijk niet even snel na je werk en kant-en-klare daar pas ik voor. Niks gaat boven verse snert.

IMG_7126Ik beken eerlijk: Ik denk dat ik al aardig wat kilo’s naar binnen hebt gewerkt. Inmiddels maak ik turbo snel een bak vol van deze jongens, want oh, wat vind ik pepernoten lekker. Alles is ook altijd binnen 1 à 2 dagen op. Herkennen jullie dat?

IMG_7131Broodje brie met noten uit de oven en heel gezond: mandarijntjes. Ik moet me er echt toe zetten fruit te eten, twee stuks per dag lukt mij echt niet.

IMG_7100Deze wilde ik jullie niet onthouden. Het doet me denken aan mijn ‘Starbucks-name’ in het buitenland: Aranka/ Arunka. Verstaan ze jullie naam ook altijd verkeerd?

Ik zie dat mijn oven overuren draaide afgelopen maand. Heerlijk dat warme eten, het is immers wintertijd. Ik hoop dat  jullie hebben genoten van mijn eetdagboek van oktober. Ik wens jullie een fijne maand toe, het zal vast kouder worden, maar des te meer reden om aan de slag te gaan met winterse maaltijden.

Liefs Harmke

Merken jullie ook dat je eetgewoontes veranderen met het seizoen?

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

6 Comments

 1. Hoi Harmke,

  Dat ziet er weer lekker uit allemaal. Je laat goed zien dat je nog lekker kunt genieten van eten ondanks dat het glutenvrij is. Snert vind ik trouwens heerlijk met dit koude weer. Mijn vriend heeft laatst een hele pan snert vers gemaakt. Ik vind dat ook veel lekkerder dan uit blik.

  Ik had nog een tip voor je. Albert Heijn verkoopt nu ook gutenvrije pannenkoekenmix van eigen merk. Hij kost 1,80. Ik heb hem al 2x gebruikt. Ik vind ze erg lekker en smaken bijna net als glutenvolle (ik ben niet mijn hele leven al glutenvrij). De structuur is goed en ze vallen ook niet snel uit elkaar. Wanneer ze over zijn eet ik de volgende dag als ontbijt heerlijk met jam bijv. Ze verkopen ook broodmixen, die heb ik nog niet geprobeerd. Heb nog een mix voor meergranenbrood staan, ga ik nog maken en laat wel weten wat ik ervan vond.

  De crakcers had ik ook meegenomen van eigen merk. Vond ik ook erg lekker. Het zijn van die cream crakcers.

  Het is in ieder geval goedkoper dan de andere merken.

  Dat broodje met vijgen en geitenkaas ga ik ook een keer proberen. Ik ben dol op geitenkaas.

  Ik wens je een fijn en smaakvol weekend toe. Je hebt me weer inspiratie gegeven voor een aantal gerechten zoals de witlofovenschotel en de omeletovenschotel. Heb de allerhande hier nog ergens liggen.

  Groeten Linda.

 2. Inspirerend om te kijken! Ik eet sinds een ruime week nu glutenvrij (nog helemaal niet lang) en ik zoek wat inspiratie. Vooral voor ontbijt en lunch, want de rijstwafels komen mijn neus een beetje uit, haha :P

  • Miss Glutenvrij

   Dan ben je bij mij aan het goede adres haha ;). Check ook even de recepten en dan het kopje ontbijt. Succes. Er is gelukkig genoeg lekkers :).

Comments are closed.