10 unieke glutenvrije broden WinkelGlutenvrij.nl

brood winkelglutenvrijWebwinkel WinkelGlutenvrij.nl ontwikkelde 10 verschillende unieke glutenvrije broden die lekker én gezond zijn. Vanaf nu vind je ze in hun assortiment. Lees er alles over in dit artikel. 

De Consumentenbond ontdekte in april dit jaar dat de meeste glutenvrije broden veel te veel zout bevatten. Het doel van WinkelGlutenvrij.nl was dan ook om een serie glutenvrije broden te ontwikkelen die niet alleen goed van smaak zijn, maar ook gezond. Daarom worden de broden gebakken met een zoutvervanger en hebben ze een zeer laag zoutgehalte. Verder zijn de broden vrij van kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers en genetisch gemanipuleerde grondstoffen.

De broden bevatten bevatten natuurlijk geen gluten, maar daarnaast zit er ook geen lactose in. Bovendien worden ze gebakken zonder mais, guargom, tarwezetmeel en soja. De broden zijn 600 of 750 gram (dat is meer gewicht dan gangbare glutenvrije broden) en zijn erg voordelig geprijsd, als je kijkt naar hoeveel je krijgt voor wat je betaalt.

Het gaat om de volgende 10 smaken:

 • Aardappelbrood
 • Bio goudkorst
 • Boerenbrood
 • Meergranen boerenbrood
 • Uienbrood
 • Bananenbrood
 • Boekweitbrood
 • Landbrood
 • Rozijnenbrood
 • Zonnebloembrood

Ik proefde de smaken Rozijnenbrood, Landbrood en Bio goudkorst.

Wat me meteen opviel, is dat de broden vrij ‘zwaar’ zijn. Een stevige boterham dus. De sneeën zijn iets kleiner dan een glutenvolle boterham en lijkt qua formaat op andere glutenvrije boterhammen.

Rozijnenbrood, 600 gram

IMG_0017

IMG_0018

IMG_0033
IMG_0034Dubbele verpakking
Zoals je kunt zien, is het brood dubbel verpakt, dit geldt voor alle drie de broden die ik proefde. De buitenste laag is van dik plastic en om het brood zit nog extra doorzichtig folie gewikkeld. Dit is erg handig, want het houdt de sneeën bij elkaar.

IMG_0035

IMG_0037

IMG_0041Ik proefde het rozijnenbrood met een laag roomboter. De korst van dit brood is qua dikte goed, er zitten veel rozijnen in, daar houd ik van. Er wordt gelukkig niet zuinig mee gedaan, je próeft de rozijnen. Dit brood heeft veel smaak en is in combinatie met roomboter erg lekker. Er zitten geen gaten in het brood, wat je wel vaak ziet bij glutenvrij rozijnenbrood. Dit vind ik een groot voordeel. De boterham vult goed en is qua smaak zoals ik verwacht hoe een lekker rozijnenbrood hoort te zijn.

Landbrood, 750 gram

IMG_0020

IMG_0022

IMG_0052

IMG_0056

IMG_0058Het Landbrood heeft een zachte korst en een vrij neutrale smaak. Met jam vond ik deze boterham erg lekker en hij at makkelijk weg. De structuur is vrij stevig en heeft wel wat weg van het Yam brood. De boterham is vrij compact, stevig en geeft een vol gevoel.

Bio goudkorst, 600 gram

IMG_0023

IMG_0024

IMG_0047

IMG_0049Ook Bio goudkorst heeft net als Landbrood een vrij neutrale smaak. Ik vind dit persoonlijk erg fijn. Zo kun je het brood goed combineren met verschillende soorten beleg. Ik at Bio goudkorst met kaas, wat een goede combi is. Het brood heeft ook een zachte korst en lijkt qua smaak op het Vital brood van Schär. De structuur lijkt net als Landbrood op dat van Yam. De boterham is vrij compact en stevig en geeft een vol gevoel.

IMG_0029

Weinig zout
Dit logo staat op de verpakking: ‘weinig zout, heerlijk van smaak’. Ik moet zeggen dat ik hier niets van merk. Alle drie de broden waren vol van smaak en ik miste het zout niet. Ik vind dit persoonlijk echt een voordeel aan dit brood, hoe minder zout hoe beter!

Brood vult goed
Doordat de broden vrij stevig zijn, geven ze mij een vol gevoel. Na een paar uur heb ik nog steeds geen trek. Dit vind ik erg belangrijk, je kunt prima een paar uur op deze boterhammen teren.

Houdbaarheid
De broden zijn vrij lang houdbaar, dit komt omdat ze zuurstofarm zijn verpakt. Je kunt de broden ook goed invriezen, dan kan je ze nog langer bewaren.

Bestel de broden online bij Winkelglutenvrij.nl
Klik op onderstaande link om de broden te bestellen, ze worden dan in een stevige verpakking bij je thuisbezorgd.

>>BRODEN WINKELGLUTENVRIJ.NL<<

Nu drie broden voor maar €10!
De broden kosten per stuk tussen de €5,55 en €5,95. Maar als je nu drie broden tegelijk besteld, betaal je maar €10,

>>GA NAAR DE ACTIE: 3 BRODEN VOOR MAAR €10,-<<

Heb jij de broden van Winkelglutenvrij.nl al geproefd?

Dit is een gesponsord artikel.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

 1. Goed om te zien dat er weer een nieuwe speler op de markt is. Hoe meer aanbod hoe meer keus en gaat de kwaliteit ook meer omhoog.

  Maar de opmerking dat ze goedkoop geprijst zijn deel ik niet. Reken de bedragen maar eens door naar een kilo prijs en vergelijk dit met het huidige aanbod.

Geef een reactie