Romige ovenschotel met glutenvrij brood, prei en tomaat

Oh… dit is zo’n lekkere ovenschotel! Met onder andere prei, tomaat en glutenvrij brood, ja brood inderdaad. Je maak deze heerlijke smaakvolle maaltijd in een handomdraai en hij is ideaal als je oud brood over hebt.

Glutenvrij brood, het wordt nogal snel oud… Heb je brood over dat zo droog is als een stuk karton? Gebruik het in deze heerlijke ovenschotel. Gewoon zin in deze ovenschotel? Dan leent het Meisterbacker Classic brood van Schär zich goed.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 dikke prei, in ringen
  • 200 ml slagroom
  • 1 Meisterbacker Classic Schär (of 10 sneetjes glutenvrij (oud) brood)
  • 3 tomaten in kleine stukjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • Flink handje verse basilicum
  • Zout, peper en nootmuskaat

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en prei in een paar minuten zachtjes gaar. Roer de helft van de slagroom erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Vet een ovenschaal in. In een pak Meisterbacker Classic zitten negen sneetjes en twee dikke kapjes. Snij het dikste kapje doormidden zodat je in totaal 10 sneeën brood hebt. Leg de sneetjes brood er dakpansgewijs in, daartussen doe je steeds wat van het prei-uimengsel, tomaat, wat geraspte kaas en basilicum. Verdeel de rest van de geraspte kaas over het brood en giet tot slot de rest van de slagroom erover. Zet de ovenschotel zo’n 25 minuten in de oven.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Hoi harmke,
    Net op ah bonuskaart persoonlijke glutenvrije bonusaanbiedingen gekregen.Wel 8 ofzo. Ook Schar brood met 50%.
    Super hè?!

  2. Pingback: Eetdagboek: November 2014 | www.MissGlutenvrij.nl

  3. Lijkt me heerlijk en ik ga hem deze week maken. Droog glutenvrij brood genoeg.
    Groetjes Anneke

  4. Pingback: Eetdagboek: Februari 2017 - MissGlutenvrij.nl

  5. Pingback: Ik sta in Lieflijf - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie