Recept: Appel chips

Foto 19-11-14 12 26 46Zin in chips, maar komen de calorieën en het vet die daar in zitten je wat minder uit? Maak dan deze gezonde variant van chips: appel chips. Vetvrij, laag in calorieën, uiteraard glutenvrij, maar wel heerlijk smaakvol.

Het liefst eet ik iedere dag chips, ik vind het gewoon heel erg lekker. Tsja… Maar het is helaas niet echt gezond. Dus maakte ik een gezonde glutenvrije variant; appelchips. Je heb er bijna niks voor nodig alleen wat geduld.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • Kaneel

IMG_0044

IMG_0047Verwarm de oven voor op 120 graden. Schil de appels en haal de klokhuizen er uit met een appelboor.

IMG_0054Snij de appels in zo dun mogelijke plakjes en verdeel deze over twee met bakpapier bedekte bakplaten. Bestrooi de appels met kaneel en zet de bakplaten in de oven. Bak de appels zo’n 100 minuten tot de plakjes knapperig zijn.

Foto 19-11-14 12 25 42En klaar is je appel chips. Heerlijk healty, weinig calorieën en ze geven mij door hun smaak een echt herfstig gevoel. Eet smakelijk.

Bewaartip: Je kunt de chips ongeveer een week goed bewaren in een afgesloten bakje.

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. Dit is zóóóó lekker! En dan die heerlijke geur in huis. Bij mij halen ze de volgende dag trouwens niet eens… ;)

  2. lijkt me super lekker, maar klopt het wel dat ze 100 minuten in een oven van 120 graden moeten? Typefoutje misschien? 10 minuten lijkt me waarschijnlijker. Ik ga het zeker uitproberen! Thx weer

  3. Pingback: Eetdagboek: November 2014 | Miss Glutenvrij

Geef een reactie