Eetdagboek: November 2014

De decembermaand is aangebroken. De maand van de feestdagen en het vele eten. In dit artikel kijken we nog even terug op november. Ik laat je de foto’s zien die afgelopen maand maakte van mijn glutenvrije eten.

Nu ik zo kijk naar mijn eetdagboek, zie ik dat ik veel glutenvrij brood heb gegeten. Ik ben zo blij met het enorme aanbod aan lekker glutenvrij dat er vandaag de dag is. Ik geniet daar echt van. Vroeger was glutenvrij brood een drama. Je moest het eigenlijk altijd zelf maken en wat er te koop was, was extreem droog en bijna niet weg te krijgen. Hulde dus aan het glutenvrije brood dat er nu is! Kijk mee naar mijn eetdagboek van afgelopen maand.

Foto 02-11-14 11 26 16Zoals ik al schreef, brood dus haha. Lekker met kaas en ei, die combinatie vind ik tegenwoordig erg lekker, roombrie met honing en sesamzaadjes en Farmersalade van Johma, die vind ik heerlijk. Ook lekker op een toastje.

Foto 03-11-14 08 55 55Ontbijten met Griekse yoghurt, honing en walnoten.

Foto 03-11-14 12 27 46Hier eet ik het brood van Genius, de meerzaden. Met weer Farmersalade en zalm met mosterd dille dressing van Hela.

Foto 06-11-14 20 22 53Nasi! I love it. Ik haal tegenwoordig glutenvrije boemboe bij Xenos, die is lekker pittig en smaakvol. Casave chips komt van Aldi die lekker en glutenvrij. Satésaus is kant-en-klaar van AH eigen merk.

Foto 08-11-14 19 25 33

Foto 20-11-14 18 34 27Hebben jullie de romige ovenschotel met brood, prei en tomaat al gemaakt? Perfect om oud glutenvrij brood nog te gebruiken. Ik maakte ‘m afgelopen maand twee keer, zo lekker vind ik ‘m.

Foto 09-11-14 15 07 36

Foto 09-11-14 15 07 16Bij de Hakhorst in Leusden hebben ze heerlijke glutenvrije pannenkoeken. Ik bestelde de Ballie speciaal, met geitenkaas, spek, walnoten, rucola en honing. Jammie!

Foto 10-11-14 20 57 54Tony’s <3. Deze variant is erg lekker. Ik krijg vaak de vraag of Tony’s wel glutenvrij is omdat op de verpakking staat ‘kan sporen van gluten bevatten’. Ik mailde in februari met Tony’s, dit schreven zij toen:

Hi Harmke,

Onze chocolade (op onze limited met koek en chilipeper na) is in principe glutenvrij :) Omdat in de fabriek waar het geproduceerd wordt ook producten met gluten worden gemaakt, hebben we besloten om ‘kan gluten bevatten’ op onze wikkel te vermelden. Dit omdat er hierdoor een kleine kans op sporen van gluten in de chocolade bestaat. We doen er echter alles aan om dit te voorkomen.

 Met vriendelijke chocogroet,

Foto 11-11-14 13 21 05Broodje roombrie. Zo vind ik ‘m het allerlekkerst :).

Foto 11-11-14 18 17 16Vegetarische tagliatelle met courgette en broccoli. De tagliatelle komt van Peak’s Free From en vind ik erg lekker.

Foto 11-11-14 20 06 36Yes, Tony’s heeft ook chocomel. Extra genieten.

Foto 12-11-14 09 01 03De suikervrije ontbijtkoek vind ik super lekker. Ik blijf ‘m maken. Hij is zo lekker zacht en smaakvol en ideaal om mee te nemen naar werk of lekker bij de koffie of thee.

Foto 15-11-14 13 03 39Heerlijke sandwich met zalm. Gemaakt met het fijne Meesterbakker brood.

Foto 15-11-14 16 27 36Sanwiches! Allemaal gemaakt met Meesterbakker brood van Schär. Met zalm en salami. Ik maakte ze voor mijn nicht en mij.

Foto 17-11-14 13 16 33Brownies zonder suiker, meel en boter. Voor mij blijven ze een hit! Ik maakte ze samen met mijn nicht die bij mij logeerde.

Foto 17-11-14 16 25 23Iedere maandag eet ik op het werk omdat we dan avondopenstelling hebben. Ik bestelde zalm met knoflook, het glutenvrije broodje (waarvan weet ik niet) dat ik erbij kreeg was erg lekker.

Foto 19-11-14 08 10 01Weten jullie nog dat ik schreef over de glutenvrije Porridge van Kelkin waar ik naar op zoek was? Ik heb nu een vervanger gevonden. Rijstvlokken van De Halm. Proeven bijna hetzelfde. Ik bereid ze ook hetzelfde.

Foto 19-11-14 12 26 46Appelchips! Terwijl ik dit typ ben ik weer een nieuwe lading aan het maken. Het hele huis ruikt er naar. Je vind het recept hier.

Foto 19-11-14 14 04 59Ik maakte weer eens banaanpannenkoekjes als lunch.


Foto 21-11-14 07 27 41Ik bestelde weer een keer de heerlijke granola van Bakery on Main.

Foto 22-11-14 11 10 12Kijk hoe goed. Bij Delifrance bestelde ik een luxe cappuccino met slagroom. In plaats van een koekje kreeg ik een chocolaatje omdat ik aangaf glutenvrij te zijn. Ook kreek ik chocosnippers in plaats van iets chruncy wat eigenlijk erbij hoorde.

Foto 22-11-14 13 55 29Met mijn moeder en stiefpa at ik bij 3zussen in Veenendaal. Ik bestelde de mozzarella salade.

Foto 25-11-14 13 15 54Vlees en vis op brood. Salami en huisgemaakte tonijnsalade.

Foto 25-11-14 15 47 31Mani! Lekkere nootjes. De oranje is mijn favoriet en die van jullie?

Foto 26-11-14 10 22 31Rozijnen met een smaakje. Super uitvinding!

Foto 27-11-14 12 59 04Voor mijn werk ging ik een dag naar cursus. Van tevoren had ik aangegeven dat ik glutenvrij ben. Er lag netjes verpakt glutenvrij brood klaar. Helaas wel van die droge plakken. De salades, beleg en drinken waren wel lekker.

Foto 27-11-14 19 17 21Een vriendin van me nam deze lekkere glutenvrije chocoballetjes mee. Gemaakt met dadels. Echt super lekker. Het recept krijg ik nog van haar.

Foto 28-11-14 20 55 47Oehoe, Tony’s. Deze vond ik ietsje minder. Ik houd normaal heel erg van hazelnoten, maar bij Tony’s vind ik de rode lekkerder.

Foto 29-11-14 19 39 38Samen met mijn lieve vriendin Enid en haar vriend ging ik uit eten bij Catalunya in Apeldoorn. Glutenvrij is daar perfect geregeld. Zelfs heerlijk glutenvrij brood met goddelijke aioli. We gingen rollend naar huis, haha. Ik zat propvol. O ja, de sangria is ook heerlijk ;).

Foto 30-11-14 17 34 09

 

Ik heb ovenfriet weer ontdekt. Normaal maak ik krieltjes en die bak ik in olie en boter, maar dit is net zo lekker en magerder omdat het uit de oven komt. Daarbij maakte ik mijn lievelings spinazie salade met geitenkaas.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden mijn eetdagboek van november te bekijken. Gaan jullie nog leuke dingen doen met kerst? Ik houd het rustig, want ik ga aan het einde van dit jaar naar Berlijn! Samen met mijn zusje Esther bezoek ik een paar dagen deze stad. Ik heb er super zin in. We zijn ook in Berlijn met oud en nieuw. Mijn verjaardag, 31 december zal ik daar vieren. Leuke vooruitzichten. Wat zijn jullie decemberplannen?

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Heel veel plezier in Berlijn! Vergeet vooral niet naar de Jute Backerei te gaan (Schonhauser Allee 52) dat is een must.

Geef een reactie