Philadelphia & Milka de nieuwe smaken van Almondy

almondyDe Zweedse glutenvrije taartenmaker Almondy komt met twee nieuwe smaken: ‘Almond Layerd Cheesecake Lemon’ gemaakt met Philadelphia en ‘Chocolate Mousse Cake’ gemaakt met Milka. Ik proefde beide smaken voor jullie. 

Eind november ontving ik een super leuk perspakket: Een koeltas met daarin twee verschillende Almondy taarten. Almondy ken ik echt al járen. Deze bevroren taarten worden verkocht bij Ikea, verschillende supermarkten, speciaalzaken enz. De taarten van Almondy vind ik ideaal, want ze zijn glutenvrij, makkelijk verkrijgbaar en de meeste mensen vinden ze lekker. Nu heeft Almondy hun krachten gebundeld met twee geliefde Nederlandse merken: Philadelphia en Milka. Beiden maken naar mijn mening heerlijk producten en nu zijn er dus ook glutenvrije taarten in deze smaken. Ik was heel erg benieuwd en regelde een proeverij.

Almondy AB_LogotypOver Almondy
Almondy is een bakkerij in Gothenburg, Zweden die bevroren taarten verkoopt aan retailers, restaurants en cateringbedrijven. Amondy bestaat sinds 1982 en exporteert taarten naar bijna 50 verschillende landen over de hele wereld. Alle Almondy taarten zijn glutenvrij!

Voor mijn blog mocht ik de twee nieuwe taarten proeven. Het gaat om Almond Layerd Cheesecake Lemon en Chocolate Mousse Cake.  Maar taart eet je niet alleen. Dus liet ik de vriend van mijn zusje weten dat hij voor zijn verjaardag geen taart hoefde mee te nemen. Daar zou ik voor zorgen. Samen met mijn vader, zijn vriendin en mijn zusje en haar vriend hielden we de proeverij met de twee nieuwe Almondy taarten.

Foto 29-11-14 10 52 27

Philadelphia_small_serving_pieces

AL01003291-11_Philadelphia_410g_EU1Almond Layerd Cheesecake Lemon
Philadelphia kennen we allemaal van hun roomkaas. Almondy wilde samen met dit merk een verse cheesecake (kwarktaart) ontwikkelen die echt romig en smakelijk is. Ik denk dat dit uitstekend gelukt is. Mijn testpanel en ik waren het unaniem eens dat dit een heerlijke taart is. Hij proeft fris, romig en is absoluut niet droog. De citroensmaak explodeert in je mond en doet mij denken aan lemon curd. Samen met de Philadelphia roomkaas die wel wat weg lijkt te hebben van witte chocola en de bodem  van amandelen is het geheel een smakelijke combinatie. Je kunt de taart eventueel beleggen met vers (zomer)fruit, maar zo is ie ook erg lekker. Normaal kies ik niet snel voor een product met citroensmaak, maar deze wil ik zeker vaker kopen.

Milka_serving

AL01003246-11_Milka_400g_EU1Chocolate Mousse Cake
De chocoladeliefhebbers (yours truly) zijn door Almondy niet vergeten. Deze taart is rijkelijk belegd met chocoladeroom en mousse, op de taart zitten chocolade stukjes van Milka. De samenwerking met deze chocolademaker is een succes. Na een hap vult je mond zich met een chocolade explosie.  De vulling is zacht en mousse-achtig. Je proeft duidelijk Milka, maar door de stukjes chocola in combinatie met de bodem van amandelen vond mijn zusje de taart wel wat weg hebben van het ijsje Magnum Almond. Ook noemden we de vergelijking met een chocolade bon bon vulling. Kortom: een hap chocolade genot. Ik ben fan!

Mijn mening
Ik ben heel erg enthousiast over de nieuwe Almondy taarten. De taarten zijn makkelijk te snijden en vielen bij iedereen in de smaak. Van tevoren had ik verwacht dat ik de chocolade taart het lekkerst zou vinden. En dat was ook zo. De vulling is zo zacht en romig. Ik ben dol op de structuur van mousse en het vele Milka chocola maakt alles goed. Over de citroen cheesecake was ik wat huiverig, ik was bang voor een wat chemische citroensmaak, maar oh wat zat ik er naast. Ook deze taart is heel erg lekker en romig en dat terwijl citroen niet mijn lievelingssmaak is. Toch zou ik beiden graag snel weer willen eten. Ik weet welke taarten ik haal als ik eind deze maand mijn verjaardag vier ;).

Tip: Het is belangrijk dat je de taarten goed laat ontdooien, dan komen de smaken het beste tot zijn recht. Dit gaat vrij snel, vooral als je ze uit de verpakking haalt. Je kunt de taarten na ontdooien nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

Waar te koop
De nieuwe Almondy taarten zijn sinds kort te koop bij de geselecteerde retailers. Je vindt Almondy in de vriezer. Een precieze lijst met waar Almondy allemaal te koop is kon ik helaas niet vinden, wel begreep ik via het Coeliakieforum op Facebook dat Makro ze verkoopt.

www.almondy.com

Heb jij de nieuwe smaken van Almondy al ontdekt en wat vind je er van?

Ook leuk om te lezen

15 Comments

 1. We zijn benieuwd! Ik zag ze gisteren al in de vriezer van onze AH XL, ik heb ze overigens niet gekocht ( er lag al zoveel in m’n wagen ;-) ) Maar heb nu al spijt!

 2. Dank je voor de review. Hoe zit het, voor de glutenvrije veggies, met gelatine in beide taarten? Thankx!

  • Miss Glutenvrij

   Graag gedaan. Oeh, dat weet ik niet. Check even de site van Almondy of een verpakking.

 3. Die met Lemon heb ik afgelopen zomer in Noorwegen al gehad en hij was heel erg lekker. Ben iets minder benieuwd naar de chocoladevariant, want ik ben niet zo’n fan van chocolademousse.

 4. Bij de Milka producten staat toch áltijd ‘kan sporen bevatten van gluten’?
  (Ziet er overigens heel erg lekker uit beiden!)

  • Miss Glutenvrij

   Ja dat staat er inderdaad, maar in de ingrediënten zit geen gluten. Product is dus glutenvrij.

   • als er sporen inzitten dan kan het product wel zonder zijn maar dan is het geproduceerd in een fabriek waar ook andere producten gemaakt worden is dus niet helemaal glutenvrij. Mensen met intolerantie kunnen dit dus niet eten!!!

    • Miss Glutenvrij

     Dit is niet waar. De meeste mensen met coeliakie kunnen prima onder de 20ppm gluten verdragen. Kan sporen bevatten is indekken, het zit er dus niet in qua ingrediënt, de kans op gluten is dus nihil en geeft bij de meeste mensen met glutenintolerantie geen reactie.

 5. De taart met Daim is erg lekker! Dus ongetwijfeld deze ook… ben erg benieuwd en zal ze ook zeker halen als er een gelegenheid is.

 6. Deze taartjes zijn ook al een paar jaar te koop bij Ikea. Staan bij mij standaard in de vriezer.

  • Miss Glutenvrij

   Deze twee smaken zijn nieuw Norbert. Heb je ze al geprobeerd? Echt de moeite waard.

 7. Ik eet nooit milka chocola want ik kreeg heel snel buikpijn van chocola met sporen van gluten. Maar deze taart zou ik nou weer wel eten omdat er zo duidelijk ‘gluten free’ op staat.

 8. Ik heb er gister twee gekocht in de grote supercoop in Krommenie. Wauw ik was echt vergeten hoe milka smaakte! ♥

 9. Pingback: Ik ben jarig! – MissGlutenvrij.nl

 10. Pingback: Kant-en-klare glutenvrije hapjes - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.