Ik was op tv bij Madri Rond De Wereld (fotoverslag + video)

Afgelopen zaterdag was ik te zien in het televisieprogramma Madri Rond De Wereld op Net 5. In dit artikel geef ik een fotoverslag van de super leuke opnamedag en kun je de aflevering terugzien waarin ik te zien ben.

Een paar weken geleden kreeg ik van glutenvrije producent Schär de vraag of ik het leuk zou vinden glutenvrije broodjes te smeren op televisie. Het zou  zijn voor het televisieprogramma Madri Rond De Wereld… Daar zei ik meteen ja op, want ik ben dol op glutenvrije broodjes én alle aandacht over het glutenvrije dieet!

Over Madri Rond De Wereld
Elke week tovert Madri haar keuken om tot een nieuwe wereldbestemming. Dan maakt zij een nieuw wereldgerecht, met producten én leuke weetjes uit het betreffende deel van de wereld. Stap voor stap vertelt en laat Madri zien hoe zij het gerecht bereidt. Daarnaast leert Madri de thuiskoks alle fijne kneepjes van het koken. Hoe snijd ik het beste een ui, wat is julienne en hoe bak je de perfecte biefstuk. Wekelijks geeft Madri tips en tricks. Ook besteedt zij aandacht aan glutenvrije producten en gerechten. De wereldbestemming van de aflevering waar ik in te zien ben is ‘Groot Brittannië’. Het glutenvrije thema van de aflevering: een Engelse High Tea.

Van tevoren werd met mij doorgenomen over welke onderwerpen ik met Madri zou praten. We zouden een informerend praatje maken over glutenvrij brood en ik zou broodjes gaan smeren. Schär is de sponsor van het glutenvrije onderdeel in het tv-programma, vandaar dat we zouden werken met de producten van dit merk.

De aflevering:

Samen met mijn moeder keek ik afgelopen zaterdag naar de aflevering. Ik vond het erg leuk om het eindproduct van de opnamemiddag terug te zien en ik was best trots.

Het fotoverslag

Foto 02-12-14 14 09 31Ik ben er. Even een foto maken in de studio voor het logo van het tv-rogramma. Met mij mee was mijn lieve vriendin Daphne van LadyVeroda.nl. Dankzij haar had ik prachtige make-up op en heb ik nu deze leuke achter de schermen foto’s. Heel toevallig had ik een blouse aangetrokken in precies dezelfde kleur als het logo.

Foto 02-12-14 14 39 15 (1)Nog even voorbereiden. Aan het programma werkt een heel team mee. Samen met een aantal van hen, bereidden we de broodjes. Hier ben ik glutenvrij stokbrood aan het snijden in de keuken van Madri.

Foto 02-12-14 15 05 08Even checken wat er allemaal op de sandwiches moet, want deze broodjes maakte ik in de uitzending.

Foto 02-12-14 15 07 50Ik kreeg een microfoon op. Op het papier dat je ziet liggen, staat hoe welk broodje belegd moet worden.

Foto 02-12-14 15 16 08Actie! Madri is een ontzettende leuke vrouw met humor. Het was fijn om met haar het gesprek over glutenvrij brood te voeren en we hebben gelachen. Ze is echt oprecht geïnteresseerd in coeliakie en het glutenvrije dieet.

Foto 02-12-14 15 58 12

IMG_8777Alles werd in drie keer opgenomen zodat er geknipt en geplakt kon worden in de scenes.

IMG_8786Genieten van de lekkere broodjes.

SONY DSCBoerenbrood met sla, rosbief, eiersalade en ui.

SONY DSCFocaccia’s met rucola, zalm, citroenmayonaise, rode ui en kappertjes.

SONY DSCCiabatta met lollo rosso, hütenkase, rauwe ham en een paprika chutney.

SONY DSCZoete broodjes met slagroom, lemoncurd en frambozen.  Deze waren zó ontzettend lekker, ik ga ze zelf zeker nog eens maken.

SONY DSCMeesterbakker brood met twee soorten cheddar kaas, salade en cherrytomaatjes.

SONY DSCSandwiches met sla, omelet, kipfilet, bacon mayonaise en tomaat.

IMG_8751Nog een foto met Madri, wat een leuke, gezellige, spontane vrouw is dat.  Met een grote passie voor eten en veel positiviteit. Ik vond het heel erg leuk om mee te mogen doen aan haar programma! Ook vond ik het erg leuk zo voor de camera te werken.

Na afloop hebben we met z’n allen de broodjes opgegeten en ik heb een deel mee naar huis genomen, net als de anderen. Aan eten weggooien heb ik een hekel, dat werd gelukkig vrijwel niet gedaan.

Dank je wel voor het kijken afgelopen zaterdag. Ik vond het erg leuk dat velen van jullie ook keken.

Wat vinden jullie van de aandacht voor glutenvrije producten in het programma Madri Rond De Wereld?

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. Hooooi Harmke ik had al op fb gereageerd en nu ook hier natuurlijk. Wat wás t leuk om jou op tv te zien en vind jou helemaal geschikt voor een kookprogramma :-) het zag er allemaal super lekker uit en zi fujn dat ook hier op tv aandacht aan besteed wordt. Jammer dat t zo kort was met jou had wel langer gemogen ;-)

  Hopelijk tot weer een x op tv ik ben fan haha

  Liefs
  Karyn

 2. Lieve Harmke, je straalde op tv als een natural talent! Zo mooi te zien dat je zo’n positieve draai aan je leven hebt gegeven en wat dat voor een uitwerking heeft! Je bent inspirerend voor velen! Ook voor mij!

  Liefs,
  Daphne

 3. Super gedaan!
  Leuk om te zien hoe je dit doet.
  En fijn dat er op tv ook aandacht is voor Coeliakie.

Geef een reactie