Review: Bio Today repen

bio todayIk kocht de Cranberry-Almond Bar en Nut-Mix Honey Bar van Bio Today. In dit artikel review ik de glutenvrije en biologische repen van dit voor mij tot nu toe onbekende merk. 

Laatst struinde ik bij supermarkt Albert Heijn langs de glutenvrije schappen. Daar viel mijn oog op de glutenvrije repen van Bio Today, die kende ik nog niet. De verpakking vind ik er mooi uitzien. Wat mij direct opviel is de speelse vormgeving en de naam ‘Bio Today’ , die vind ik goed klinken. Verder zijn de repen ‘100% organic en ‘all natural’, iets waar ik voorstander van ben en een zwak voor heb, ik houd van gezond en natuurlijk eten. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik nam de repen mee naar huis.

IMG_0014

IMG_0032Klik op de foto voor een grote weergave.

IMG_0033

IMG_0039Cranberry-Almond Bar
Ik neem een hap en die doet me meteen denken aan de pindarepen van Zonnatura. De reep is vrij hard.  Als ik naar de ingrediënten kijk, zie ik dat het hoofdbestandsdeel pinda is. Zo’n 21%. Ook schijnen er 19% amandelen in te zitten (een van mijn lievelingsnoten), maar die proef ik vrijwel niet. De pindasmaak overheerst en de reep is vrij zoet. De cranberry’s proef ik ook niet, soms kom ik een zoetig zachter stukje tegen, dat een cranberry moet zijn, maar ik herken ‘m alleen aan zijn kleur. Ik lees dat er gesuikerde cranberry’s in zitten, dat had van mij niet gehoeven, doe mij maar zonder suiker. Ik vind de reep wel lekker, maar houd er niet van dat een reep de naam cranberry-almond bar draagt, maar dat er voornamelijk pinda’s inzitten. Noem het dan Peanut-almond-cranberry bar, dat vind ik geloofwaardiger.

IMG_0029

IMG_0030Klik op de foto voor een grote weergave.

IMG_0035

IMG_0037Nut-Mix Honey Bar
Deze reep is iets zachter dan de Cranberry-almond bar, maar toch vrij stevig. Ik proef duidelijk de verschillende noten, ook hier proef ik pinda’s, maar ook dat er andere noten en zaden in zitten. De reep is minder zoet dan de cranberry reep. Ik lees in de ingrediënten dat deze reep gezoet is met honing. Dit vind ik erg lekker en een betere zoetmaker dan maltose siroop en rietsuiker (zoals bij de cranberry reep). Deze reep is lekker knapperig en krokant enn heeft een heerlijke notige nasmaak. Ik vind deze reep echt heel lekker.

Biologisch & keurmerk
De ingrediënten van beide producten zien er verder heel ok uit op een uitzondering na zoals de ‘gesuikerde’ cranberry’s. Het bevat geen rotzooi en veel ingrediënten zijn van gecertificeerde biologische teelt. Tevens is het product eerlijk gemaakt en heeft het het SKAL en EKO keurmerk,  het certificaat voor een betrouwbaar biologisch product.

Voedingswaarden
Een reep bevat 116 kcal (Cranberry- Almond) of 136 kcal (Nut Mix). Dit vind ik heel ok voor een tussendoortje, wel is een reepje maar 25 gram, dit vind ik niet heel veel. Ik neem een tussendoortje omdat ik trek heb, om dit te stillen, moet ik twee reepjes nemen. Daarna heb ik een redelijk vol gevoel. Voor een (kleiner) kind is één reepje voldoende als tussendoortje.

Wat kost het?
Voor een pak met drie repen betaal je €1,99 bij Albert Heijn. In vergelijking met repen als Eat Natural (3 repen voor zo’n drie euro), zijn die van Bio Today iets duurder. De totaalprijs is minder, maar je krijgt ook minder. De reepjes zijn 25 gram, die van Eat Natural bijvoorbeeld 50 gram. Toch zou ik de repen wel vaker kopen. Ze zijn lekker, vooral de Nut Mix + Honey Bar, makkelijk mee te nemen en voor een goed biologisch product betaal je nu eenmaal wat meer. Wanneer deze repen in de aanbieding zijn zal ik zeker een paar pakken inslaan.

Ken jij de repen van Bio Today en wat vind je er van? 

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Ik snap wat je zegt over de almond en cranberry. Maar wat ik persoonlijk altijd heel vervelend vind is dat er in de notenreep met honing ongevraagd rozijnen zitten. Volgens mij zijn dat toch echt vruchten en geen noten. Ik koop ze daarom helaas niet.

  2. Ik ken ze niet.
    Zelf heb ik nogal een probleem met glutenvrije (kleinere) tussendoortjes. Ik lust namelijk geen honing, cranberry’s en rozijnen. Dus jammer dat deze variant ook weer af moet vallen. Al zien ze er wel lekker uit.

  3. Ik ze wel en heb ze op het werk altijd bij de hand. Ze zijn inderdaad vrij hard. Naar de smaken op de verpakking kijk ik niet. Ze zijn gewoon eens wat anders dan de zonnaturareepjes. Deze vind ik persoonlijk lekkerder.

Comments are closed.