Review: Glutenvrije Pannenkoek Mix Albert Heijn

Op aanraden van jullie kocht ik de Glutenvrije Pannenkoek Mix van Albert Heijn. Ik ben dol op pannenkoeken en was erg benieuwd naar deze mix. Bij deze mijn review over dit product.

Al een aantal keer kreeg ik een berichtje van een bezoeker dat de Glutenvrije Pannenkoek Mix van Albert Heijn echt een aanrader is. Als meerdere mensen zo enthousiast zijn over een glutenvrij product en ook nog de moeite nemen mij dit te laten weten dan is mijn interesse gewekt.

Laatst kreeg ik een persoonlijke aanbieding van Albert Heijn in mijn mailbox. De Glutenvrije Pannenkoek Mix zou ik nu met 35% korting kunnen kopen. Direct gedaan natuurlijk. Dus kocht ik de mix voor €1,16 in plaats van de oorspronkelijke €1,79.

IMG_0015Dit is hoe de verpakking er uit ziet. Het product heeft als naam ‘Glutenvrije Pannenkoek Mix’, maar rechtsonder zie je ook nog een glutenvrij logo. Ik vind de verpakking er fris en smakelijk uitzien. Ook is het heel duidelijk dat het hier gaat om een glutenvrij product.

IMG_0024

IMG_0021Omdat ik de pannenkoeken in mijn eentje ging eten, gebruikte ik de helft van de mix. Ik deed hierbij 400 ml melk en drie kleine eieren.

IMG_0002Het beslag, ik heb dit gemixt met de mixer, dit ging super makkelijk, en er zaten geen klontjes in. Het beslag is ook lekker vloeibaar en luchtig met veel volume. Ik heb het alleen niet 30 minuten laten staan, kwam ik na het bakken achter. Ik vind dit ook een beetje apart, heb dat ook nog nooit eerder gehad bij het maken van glutenvrije pannenkoeken.

IMG_0003Bubbels! Het beslag glijdt super makkelijk door de pan en wordt snel goudbruin, met kleine luchtbellen. De pannenkoeken zijn makkelijk om te draaien en vallen niet uit elkaar. Ook zijn het soepele pannenkoeken. Ik bakte de pannenkoeken met vloeibare boter van Blue Band en roomboter. Ik was benieuwd of ik verschil zou proeven. De pannenkoeken gemaakt met de mix van Peak’s Free From vind ik namelijk alleen lekker gebakken met roomboter. Bij de mix van AH vind ik de pannenkoeken met roomboter ietsjes lekkerder. Maar eigenlijk is alles met roomboter lekkerder ;). Gebakken in Blue Band zijn ze ook heel prima te eten. In ieder geval lekker zacht en qua structuur niet anders dan die met roomboter.

IMG_0011

IMG_0009De smaak van de pannenkoeken kan ik omschrijven als: pannenkoek. Ik proef het ei en het zachte soepele deeg streelt mijn tong. Ook zonder beleg als stroop of poedersuiker zijn de pannenkoeken verre van droog. Ze eten makkelijk weg. Ik vind de pannenkoeken het lekkerst als ze heel dun zijn met luchtbelletjes erin. Het randje wordt dan knapperig. Iets wat voor mij duidt op een goede pannenkoek.

Wachttijd-issue
In de mix zit bakpoeder, dit zorgt voor de luchtigheid, maar na vier pannenkoeken gebakken te hebben, stort mijn beslag in. De luchtigheid verdwijnt en er blijft een heel vloeibaar beslag over. Ik vergis me hierdoor in de hoeveelheid beslag dat ik in de pan doe en maak een te dikke pannenkoek. Waarschijnlijk heeft dit te maken met die wachttijd van 30 minuten die ik even over het hoofd had gezien. Dit ga ik met de rest van mijn pak mix testen. Die 30 minuten wachten vind ik het enige minpuntje van deze mix.

Waar te koop?
Bij supermarkt Albert Heijn. Je vindt de mix in het glutenvrije schap en online. De normale prijs is €1,79 per pak.

Heb jij de glutenvrije pannenkoekmix van Albert Heijn al geprobeerd en wat vind je er van?

Ook leuk om te lezen

14 Comments

 1. ik heb ze nu een paar x gebruikt en het positieve is dat het lekkere pannenkoeken zijn inderdaad met een dun beslag. Het nadeel is ook bij ons de wachttijd en met 800 melk en 5 eieren wordt bij ons ook na de wachttijd het beslag toch echt te dun…

 2. Titia Dijkgraaf

  ik vind die pannenkoek heerlijk. Ik bleef er van eten. Heel luchtig.

 3. Hoi. In principe wacht je altijd even om het beslag te laten rusten ook bij glutenvolle meel. Dit zag ik laatst bij topchef australie.

 4. mijn dochter van 7 heeft sinds juli coeliakie vastgesteld en ben dus op zoek gegaan naar lekkere en simpele dingen. de pannenkoeken vind ze super maar heb alles wat aangepast, ik bak 6 pannenkoeken per keer en zo eet ze 3 dagen 2 pannenkoeken koud zonder beleg, ik maak ze namelijk zo: 100gr bloem, 1 ei , 200 ml melk en 1 banaan, 2kfl suiker, mixen, ik bak onmiddellijk zonder wachten en is net genoeg voor 6 stuks. bij feestjes in de klas of verjaardag neemt ze dat mee en ze bewaren prima zonder taai te worden!

 5. Volgens mij heeft iedereen je review gelezen: bij mijn AH was het vak helemaal leeg ….

 6. Betty de Heer

  Wij hebben deze pannekoekmix ook gebruikt, alleen hebben wij rijstemelk ervoor genomen. Super lekker! Een echte aanrader, ik kan niet tegen lactose of soja.

 7. Ik vind de pannenkoeken erg lekker, alleen erg zout. De hele avond heb ik dorst na het eten van de pannenkoeken. Ik heb geen probleem gehad met dun beslag, het was wel iets geler, door het maismeel.

 8. Dit ziet er super uit! Ik ga dit zeker proberen;). Ik begin nu met je blog bij te houden, dus lekker veel dingen terug lezen. Ik volg je al even op Instagram, maar naast verschillende Beautyblogs wordt http://www.missglutenvrij.nl ook een van mijn dagelijkse leesvoer! X
  p.s. Banaan-ei pannekoekjes zijn ook echt heeerlijk! (1 banaan, 2 eieren: prakken, beetje melk en vervolgens gewoon bakken)

 9. Veels te dun beslag, voortaan weer naar de ekoplaza voor glutenvrije pannenkoekenmix. De verhoudingen kloppen gewoon echt niet. Bijna 1 liter melk 5 eieren en maar 400 gram mux.

 10. Strongmint

  Je kan zelf ook pannenkoeken maken door snelkookrijst met een blender te vermalen tot rijstmeel. Daarna de volgende ingrediënten en bereiding:

  Ingrediënten:

  100 gram Rijstmeel
  150 ml melk
  2 eieren
  1 eetlepel suiker (eventueel meer naar gelang smaak)
  snufje zout
  Plantaardige olie voor bodem koekenpan

  Bereiding:

  Beetje olie in de koekenpan en warm laten worden.
  Mix alles door elkaar.
  Daarna het beslag in de pan schenken.
  Op redelijk hoog vuur zetten en vaak de pannenkoek aandrukken als het beslag al gestold is.

 11. Machtelt

  Wij hebben de helft van de melk gebruikt, anders vind ik het beslag veel te dun. Dan is de hoeveelheid ei ook wat aan de hoge kant. Maar het allerbelangrijkste is de smaak. Deze vinden wij veel te zout…. Ik ben dus ook op zoek naar een kant en klaar mix of een recept met mais, rijst en aardappelmeel. (boekweit is hier echt geen succes…)

 12. Ik heb deze ook geprobeerd. Het voordeel is dat je ze mooi dun kunt bakken, maar verder vind ik de smaak oke, maar wel een beetje vlak/saai. Met stukjes appel erin vond ik het al beter.
  Zelf vind ik de Orgran apple & cinnamon pancake mix het lekkerst tot nu toe. Wel worden die pannenkoeken wat dikker, maar de smaak is heerlijk :)

Comments are closed.