Christmas Tag

christmas tagMerry Christmas! Het is kerst. Om vandaag op mijn blog ook in kerstsferen te blijven, plaats ik de Christmas Tag. Ik beantwoord vragen die allemaal iets te maken hebben met kerst. Fijne kerstdagen allemaal!

Kerst staat voor mij synoniem aan tijd met familie doorbrengen en veel en lekker eten. Vandaag breng ik bij mijn vader en zijn vriendin door en morgen bij mijn moeder en stiefvader. Beide dagen zal ik mijn buik meer dan rond eten en smullen van heerlijke glutenvrije gerechten, hier plaats ik nog een verslag over.

kerst

Wat is je favoriete kerstliedje?
De afgelopen weken heb ik de kerst-cd van Kelly Clarkson helemaal grijs gedraaid. Ik ben dol op haar stem en muziek. Van de cd vind ik het nummer ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ het mooist door haar gezongen.

Wat is je favoriete kerstfilm?
Heb ik niet echt. Kerstfilms boeien mij niet zoveel. Ik heb er verscheidene gezien, maar doe mij maar een goede actiefilm :D. Als ik toch eentje moet kiezen: ‘Kruimeltje’. Deze film zag ik als kind meerdere keren en vond ik erg leuk om te zien. Ook vind ik het leuk dat de film zich in Nederland afspeelt.

outdoor_lighting

Wat zijn je favoriete kerstkleuren?
Ik ben vooral dol op alle lampjes en lichtjes die je overal ziet. De hangende lampjes langs dakgoten en daken vind ik prachtig en geven mij echt een kerstgevoel.

Vind je het leuk om in pyjama te blijven of lekker op te tutten voor kerst?
Optutten, ik ben sowieso dol op make-up en mooie kleding. Ik vind het erg leuk om met kerst extra uit te pakken qua outfit en make-up. Meestal ga ik voor iets met glitters.

Wat staat er bovenaan op jouw kerstverlanglijstje?
Een nieuw fornuis! En die ga ik ook voor mezelf kopen na de kerst en mijn stedentrip naar Berlijn. In mijn familie geven we elkaar niet standaard kerstcadeau’s.

Vroeg opstaan of uitslapen met kerst?
Klein beetje uitslapen. Sinds ik mijn hondje Wollie heb, zit flink uitslapen er niet meer in. Maar ik zal zeker wat langer blijven liggen dan op een normale werkdag.

foto 2

Een neppe of een echte kerstboom?
Ik heb geen kerstboom, ja deze twee kleintjes in de vensterbank. Mijn woonkamer is te klein voor een boom en ik hoef er eigenlijk ook geen. Doe mij maar lampjes en leuke (glitter/ lichtgevende) accessoires.

Een witte kerst: ja of nee?
Liever niet! Ik houd niet van kou en sneeuw. Daar doe je mij geen plezier mee. Ik vind sneeuw er leuk uitzien als ik binnen zit, maar zodra ik naar buiten moet en wegglibber. ben ik er heel gauw klaar mee. Die blubberzooi achteraf vind ik ook maar niks. Doe mij maar zomer ;).

Wat vind je leuk om te doen in de kerstvakantie?
Relaxen, shoppen, dagjes uit en met familie en vrienden doorbrengen. Ik heb voor het eerst sinds jaren weer twee weken kerstvakantie. Ik heb ‘m daarom ook ramvol gepland met leuke activiteiten. Zo ben ik met mijn moeder een dagje weggeweest naar Amsterdam. logeerde ik bij mijn nicht in Groningen en breng ik de kerst door bij familie. Ook ga ik samen met vriendin Enid naar Swan Lake On Ice, we zijn beiden in december jarig en ieder jaar gaan we een avond uit om dit te vieren. In de tweede week van de kerstvakantie zit ik in Berlijn!

Wat is je favoriete kerstmaaltijd of traktatie?
Ik kijk ieder jaar weer uit naar het kerstdiner. Ik kom uit een bourgondische familie, dus we pakken met z’n allen culinair flink uit. De warme maaltijd is mijn lievelingsmaaltijd en ik vind het heerlijk om uitgebreid en lang te tafelen. Ook kan ik me altijd erg verheugen op het dessert. Normaal na de maaltijd eet ik geen toetje, maar met kerst sla ik die niet af en dan het liefst een cheesecake of iets anders zelfgemaakt met chocola, in ieder geval geen simpele Viennetta, haha ;).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden mijn Christmas Tag te lezen. Voel je vrij ‘m over te nemen op je blog. Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen toe.

Veel liefs Harmke

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie