Ik ben vandaag jarig!

its-my-birthday (1)Hiep, hiep, hoera! Vandaag is mijn verjaardag, ik ben 26 jaar geworden. Een stukje dichterbij de 30 ;). ‘Gelukkig’ werd mij vorige week bij de wekelijkse boodschappen nog om mijn identiteitsbewijs gevraagd. Er stond namelijk één fles wijn op band. De week ervoor was ik bij diezelfde kassadame en moest ik mijn fles wijn laten staan. Mijn rijbewijs lag namelijk in de auto en ik had geen zin heen en weer te lopen. Dan maar geen wijn hoor. Nu stond ik dus weer bij deze mevrouw en ze vroeg weer om mijn id-kaart. Ik vertelde dat ik bijna jarig was. Ze vroeg hoe oud ik werd. ’26’, zei ik. Ze keek naar de pasfoto op mijn rijbewijs (uit 2007) en toen weer naar mij. ‘Met jouw gezicht, word je nog wel een aantal jaren om je id gevraagd.’  Haha, ik vat ‘m maar op als een compliment. 

Op het moment dat jullie dit lezen, ben ik in Berlijn. Samen met mijn zusje Esther ben ik afgelopen maandag met de trein naar Berlijn afgereisd. Ieder jaar ben ik op oudjaarsdag jarig, ‘duh’, zal je denken, maar deze keer wilde ik oudjaarsavond eens ergens anders vieren. Mijn verjaardag is op een vrij onhandige dag. Het nieuwe jaar staat voor de deur en iedereen is druk met zijn oudejaarsplannen. Ik vier mijn verjaardag eigenlijk al jaren op een andere moment en meestal ben ik op oudjaarsavond op een groot feest te vinden om het nieuwe jaar in te knallen. En dit jaar dus in het buitenland, in Berlijn!

Morgen zit ik in de trein terug naar Nederland. Als ik thuis ben, schrijf ik zoals gebruikelijk een verslag van mijn glutenvrije avonturen tijdens mijn stedentrip. Die kan je binnenkort lezen.

Ik wens jullie een fijne oudejaarsavond toe! 

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. Van harte gefeliciteerd met je 26e verjaardag!
  Ik ga zo een paar appelflappen maken van
  GV bladerdeeg van Schar. Hopelijk wordt het wat. Ik vind jou altijd erg positief over div. artikelen. Volgens mij komt dat ook omdat jij altijd al GV hebt gegeten.
  Ik pas 9 maanden en pas de laatste weken een aantal dingen gevonden die wel lekker zijn, daarvoor was het een complete ramp voor mij. Zal ook wel komen omdat ik naast GV ook histamine vrij moet eten. Meeste van jouw recepten kan ik dus niet eten, maar appel en bladerdeeg kan, dus smeer ik maar water op het deeg ipv ei.
  Veel plezier in Berlijn, fijne dag en spetterende jaarwisseling!

  • Miss Glutenvrij

   Mijn smaak is inderdaad anders omdat ik altijd gv eet. Fijn dat je producten hebt gevonden die je wel lekker vindt. Geniet van de appelflappen!

Geef een reactie