Kerst 2014

kerstTraditiegetrouw laat ik ieder jaar zien wat ik met kerst eet. Ik ben dol op uitgebreide diners en vind het leuk in de keuken te staan om lekkere glutenvrije gerechten te bereiden voor mijn familie en mij. In dit verslag laat ik zien wat voor lekkers ik afgelopen kerst at.

De zaterdag voor kerst bereidde ik met vriendin Daphne al een pre-Christmas diner in de Italiaanse sfeer. Het verslag en de recepten hiervan vind je hier.  Eerste kerstdag at ik bij mijn vader en zijn vriendin Anneke. We hielden het bescheidden omdat zij net een rugoperatie heeft gehad. Hierdoor kan ze niet lang zitten. Ik maakte een glutenvrij stokbrood met een papje van verse kruiden (bosui, knoflook, peterselie en olijfolie), broccoli- courgette soep naar het recept van Culy. Anneke had heerlijke eend gemaakt met aardappeltjes en salade. Ik had een chocolade toetje gemaakt ook naar een recept van Culy Helaas heb ik van deze gerechten geen foto’s gemaakt, maar we hebben genoten.

Samen met mijn stiefvader bereidde ik op tweede kerstdag een diner met verschillende smaakvolle hapjes (daar houd ik het meeste van). We verdeelden de taken en zetten onderstaande gerechten op tafel.

IMG_8022Gazpacho. Oh wat was dit lekker… De smaken combi is voortreffelijk. Drie dagen na het diner at ik het laatste restje van deze koude soep en toen was ie op z’n best (stonk ie ook het meest naar knoflook haha). De smaken kwamen perfect tot hun recht. Echt een topper! 

IMG_8023Nog zo’n topper die ik zeker vaker ga maken! Uit het glutenvrije Meesterbakker brood van Schär sneed ik met een glas een rondje, die roosterde ik even. Daarop botersla, rode ui, gegrild geitenkaasje met honing, geroosterde amandelen en een semi-zongedroogd tomaatje. Yum.

IMG_8024Een hartige muffin van bladerdeeg met courgette en kaas. Ook erg lekker.

IMG_8027Carpaccio van tonijn. Daarbij aten we witlof uit de tajine (die vond ik niet lekker) en krieltjes in schil met verse kruiden en knoflook. 

IMG_8029De eerste keer in mijn leven dat ik soesjes maakten en kijk wat een plaatje. De soesjes zijn gevuld met mascarpone, lemoncurd, mango en bestrooid met poedersuiker. God-de-lijk!

IMG_8031Toetje van chocola en slagroom met nog meer slagroom en een pindarotsje. Ook lekker, maar niet zo perfect als de soesjes.

Het diner was heerlijk! De soesjes vonden we zo lekker dat we er na het eten ervan nog meer maakten. Ik hoop dat jullie het leuk vonden te zien wat ik at met kerst. De gazpacho, broodje geitenkaas en soesjes wil ik vaker maken, die waren allemaal heerlijk.

Wat aten jullie met kerst?

De verslagen van voorgaande jaren lees je hier: 2012, 2013.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Hallo Harmke,
    Ziet er lekker uit!
    Kun je op je site het recept van de soesjes zetten?
    Ik ben erg benieuwd hoe je ze hebt gemaakt en van welke meelsoort.

    Groetjes Floortje

  2. Pingback: Verslag: glutenvrij op foodfestival Lepeltje Lepeltje Amersfoort | Miss Glutenvrij

Comments are closed.