Eetdagboek: December 2014

deccZo! We hebben ‘m weer achter de rug: december. De maand van het vele lekkere eten. En ja ik doe daar graag aan mee. En gesmuld dat ik heb. Kijk mee naar mijn eetdagboek van december.

Begin december was het natuurlijk Sinterklaas (wat klinkt dat alweer ver weg), ik vier dit feest al jaren niet meer, ik verheugde me op kerst. Niet om de cadeaus’s, hier doet mijn familie niet aan, maar wel het gezellige eten en samenzijn. Ik vond december een erg leuke maand met voor mij persoonlijk leuke hoogte punten. Ik kwam namelijk op tv in het programma Madri Rond De Wereld, bezocht ik tijdens mijn twee weken kerstvakantie Berlijn en als klap op de vuurpijl had ik 47.000 unieke bezoekers op mijn site. Een record aantal!

IMG_7657Oh, dit blijft nog steeds één van mijn lievelingsbroodjes. Kipfilet (die van Aldi is glutenvrij), avocado en cherrytomaatjes met flink wat zout en peper. 

IMG_7666Random avondeten. Ik maakte weer een aantal keer ovenfriet, vind ik heerlijk.

IMG_7678Ik was op bezoek bij mijn vader en zijn vriendin. Daar fabriceerde ik met het Yam brood, dat mijn vader eerder voor mij kocht en nog in de vriezer lag, pastasaus en kaas deze lunch.

IMG_7679Bij Lidl vond ik Schippers drop :D. Ik heet Harmke Schippers en zout is mijn favoriete smaak drop. Ze zijn natuurlijk glutenvrij en nog lekker ook.

IMG_7680Ohhhh, té lekker! Deze reep kocht ik net iets te vaak de afgelopen maand. 

IMG_7704Makkelijke salade als diner met botersla, geitenkaas, rode uit, zalm en mosterd dille dressing.

IMG_7722Met de focaccia’s van Schär maakte ik deze mini-pizzaatjes. Op de één zit tomatenpuree, rode ui, cherrytomaatjes en mozzarella. De ander tomatenpuree, rode ui, salami en raspkaas.

IMG_7774Aardappelsalade met salade en zalm gemarineerd in glutenvrije sojasaus en honing met geroosterde zwarte sesamzaadjes en een simpele salade met wat ik nog had liggen.

IMG_7794Glutenvrije bagel bij Bagels & Beans in Ede. Natuurlijk weer met roomkaas en avocado, mijn favoriet! Deze B&B ontving afgelopen maand de publieksprijs ‘Beste Ede Centrum Ondernemer 2014/2015’. Ik kom er ook graag.

IMG_7799Deze foto stuurde een vriendin van me. Zo leuk! Ik was dus te zien in het tv-programma Madri Rond De Wereld. Het verslag en het filmpje vind je hier.

IMG_7803Ik at bij mijn moeder en stiefvader, daar kreeg ik geroosterde groentes uit de oven. Mooi plaatje he.

IMG_7816Lunch: restje aardappelsalade en de lekkerste afbakbroodjes ever! Die van Semper. Ik at ze als hotdog, dus met een knakworst (van Unox) er tussen en fritessaus en mosterd.

IMG_7822Work in progress. Hier maakte ik de nieuwjaarsrolletjes. Natuurlijk ook meteen proeven vandaar die bus slagroom ;). Ook zie je de knapperige granola op het fornuis afkoelen.

IMG_7826Lichte lunch: cherryomaatjes, mozzarella bolletjes, basilicum en geroosterde pijnboompitten.

IMG_7832Het was een wonder! Mijn HELE kerstpakket was glutenvrij. Al mijn collega’s kregen hetzelfde pakket, dus dit was niet speciaal voor mij. (Ik had ook niks doorgegeven aan P&O, ik dacht ik zie wel.) Ik heb nog nooit zo’n leuk kerstpakket gehad.

IMG_7835Ik maakte voor het eerst frietjes van zoete aardappel. Best lekker. Ik besloot hierna vaker zoete aardappel te eten. Hierbij at ik roombrie salade.

IMG_7859Boeren aardappeltjes  met ui, champignons, paprika en zelfgemaakte aioli.

IMG_7928Ciabatta broodjes van Schär met geitenkaas, walnoten, rucola en honing.

kerst 0Samen met mijn lieve vriendin Daphne van van LadyVeroda.nl maakte ik een volledig glutenvrij pre-Christmas diner. Het verslag en de recepten vind je hier.

IMG_7938Weer naar de Bagels & Beans, dit maal in De Pijp, Amsterdam. Samen met mijn moeder bezocht ik de Albert Cuyp markt die zit daar om de hoek.

IMG_7948Tijdens de kerstvakantie logeerde ik bij mijn nicht in Groningen. ‘s Avonds aten we dit. Worteltjes, glutenvrij gepaneerde vis en een gepofte zoete aardappel met Boursin. Die laatste was erg lekker en wil ik vaker maken.

IMG_7957De volgende dag aten we een door mijn nicht haar vriend gemaakt tomatensoepje.

kerst1Voor Schär maakte ik een video waarin ik sterrenkerstkoekjes bereidde, ze waren heerlijk en erg goed gelukt!

IMG_8004Dit was mijn ontbijt op tweede kerstdag. Mijn oma had glutenvrij krentenbrood van Yam voor mij gekocht bij C1000, hier was nog van over en daar ontbeet ik mee. Lekker met roomboter en extra pure hagelslag.

kerst2Tweede kerstdag maakte ik samen met mijn stiefvader een heerlijk diner. Klik hier voor het verslag hiervan.

IMG_8037Met de overgebleven tonijn maakte ik de volgende dag een salade voor op brood. Ik eet hier het Meesterbakker brood wat ook over was van het kerstdiner.

lberlijnBerlijn! Lees hier mijn verslag.

zEn met deze foto sluit ik mijn verslag af, haha. Wat heb ik gesmuld in december. Nu mag de rem er weer op.

Ik hoop dat jullie mijn eetdagboek leuk vonden. Inmiddels plaats ik nu al een jaar lang iedere maand een eetdagboek. Mijn eerste eetdagboek is van januari 2014, wat vliegt de tijd. Inmiddels heb ik een speciale categorie gemaakt op mijn site waarin ik mijn eetdagboeken plaats, die vind je hier. Ik vind het erg leuk te laten zien wat ik eet en hoop jullie het aankomende jaar ook te kunnen inspireren lekker, gezond, gevarieerd en smaakvol glutenvrij te eten.

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. Hoi Harmke,

  ik zag dat je Tony’s Chocolonely repen eet. Nu vraag ik mij alleen af: durf je dat wel? Omdat er toch op de achterkant van de verpakking staat dat het sporen van gluten kan bevatten.

  Groetjes Margot

  • Miss Glutenvrij

   Ja hoor ik mailde ooit met Tony’s dit stuurden ze: Hi Harmke,

   Onze chocolade (op onze limited met koek en chilipeper na) is in principe glutenvrij :) Omdat in de fabriek waar het geproduceerd wordt ook producten met gluten worden gemaakt, hebben we besloten om ‘kan gluten bevatten’ op onze wikkel te vermelden. Dit omdat er hierdoor een kleine kans op sporen van gluten in de chocolade bestaat. We doen er echter alles aan om dit te voorkomen.

   Met vriendelijke chocogroet,

 2. Bedankt Harmke voor dit leuke verslag. Ik geniet er elke maand weer van.

  Groetjes Astrid

 3. Pingback: Afvallen als je glutenvrij eet | Miss Glutenvrij

Comments are closed.