Ik heb (eindelijk) een nieuw fornuis!

fornuisJoehoe, ik heb eindelijk mijn nieuwe fornuis. In de korte tijd dat ik ‘m heb, heeft ie al het nodige meegemaakt, maar nu is ie er helemaal klaar voor om heel veel lekkere glutenvrije gerechten te maken.

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik al vrij lang graag een nieuw fornuis wil. Eigenlijk al sinds de verhuizing naar mijn huidige woning, ruim 2 jaar geleden. Omdat ik in mijn maisonnette woning maar een kleine keuken heb, past een groot fornuis van 90 cm helaas niet. Ik wilde per se een roestvrijstalen fornuis met 5 pitten waarvan één wokbrander en een grote oven. Een van 80 cm zou net passen, geen standaard maat, maar ze worden gemaakt.

c8gmxnl1_1SMEG C8GMXNL1
Ruim twee jaar geleden viel mijn oog op deze beauty. Dit Smeg gasfornuis heeft 5 pitten, waarvan één wokbrander en een oven van 103 liter inhoud. Hij kan verwarmen tot 260 graden en heeft allerhande snufjes om zo prettig mogelijk te koken en te bakken. Ik was meteen om en kon niet wachten tot ie in mijn keuken stond. Helaas kwam het er de afgelopen twee jaar niet van om ‘m te kopen. Maar ik beloofde mezelf: zodra ik mijn eindejaarsuitkerking heb, bestel ik een fornuis. En dat deed ik en nu heb ik ‘m! Mijn droomfornuis.

Voordat ik ‘m bestelde, keek ik nog of er betere fornuizen (met de voor mij belangrijke eisen) te koop zijn (je weet maar nooit), maar nee. Op dit fornuis was ik verliefd geworden en dat was ik nog steeds. Hij heeft wellicht energielabel B (wat beter zou kunnen), maar hoe hoger het energielabel hoe dikker de wand van de oven en dat gaat weer van de inhoud af. Ik bestelde het fornuis bij Media Markt. Daar kan je een optie erbij kopen dat ze het product tot in je woonkamer bezorgen. Ik woon één hoog en met normale bezorging zouden ze mijn fornuis tot de trap brengen. Het ding is loodzwaar en ik zou ‘m nooit naar boven krijgen zonder flinke kracht en zonder te beschadigen.

De bezorgjongens zetten het fornuis netjes in mijn keuken en namen de verpakking mee. Daar stond ie dan, ik was zo blij! Mijn buurman was zo lief het gas voor me aan te sluiten. We stelden samen de pootjes tot het fornuis niet meer wiebelde en PANG!

IMG_8312De glasplaat voor de oven, spatte met brute kracht uit elkaar. Ik schrok me kapot. Met mijn handen voor mijn mond, belandde ik tegen de muur. Wat was er gebeurd, hoe kan dit?

Na een kleine inspectie zag ik dat de deur van de oven niet recht zat. Het glas stond dus onder spanning, vandaar de knal en het glas dat alle kanten opspatte.

Foto 13-01-15 12 37 33Gelukkig werd de deur binnen een week kosteloos gemaakt. Hij zit er nu recht in, dus geen kans meer op rondvliegend glas. En kijk ‘m shinen. Ik ben zo blij.

Foto 13-01-15 13 28 16

Foto 13-01-15 12 38 06

Foto 13-01-15 12 38 53Om mijn fornuis schoon te maken heb ik een spuitbus van HG gekocht. Met die goedje wordt mijn kookstel brandschoon en zie je geen strepen. 

Foto 13-01-15 12 43 02Vanaf nu maak ik al mijn gerechten met mijn nieuwe fornuis. Ik ben de opties nog aan het ontdekken. Maar laatst maakte ik mijn suikervrije ontbijtkoek en tegelijk warmde ik aardappeltjes met knoflook op. Door de goede afzuiging vermengden de smaken niet. Een groot voordeel.

Dit artikel is niet gesponsord, ik ben gewoon super blij met mijn nieuwe aankoop en wilde dit graag met jullie delen.

Wat was jouw laatste aankoop op kookgebied waar je super blij mee bent?

Ook leuk om te lezen

10 Comments

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe fornuis! Hij is prachtig! Je gaat daar vast heel veel plezier aan beleven!

  Ik heb sinds een jaar of 5 een 90 cm fornuis van Boretti, een zwarte met gietijzeren elementen en met een gasoven. Daar hebben we heel erg naar moeten zoeken. Verkopers raden het je af, maar ik wilde persé terug naar gas. Er zit ook nog een gasgrill op en ik heb er geen seconde spijt van gehad. En die grote oven is zo heerlijk!

  Wel schrikken van die glasplaat zeg :-( Als je weer hoe dik dat glas is. Gelukkig was duidelijk waar dat probleem lag.

  We zien de recepten van de gerechten wel tegemoet!

  Groetjes, Marjon.

 2. Wouw Harmke wat een gaaf fornuis zeg, wij zijn op zoek naar n nwe keuken en ik moet zeggen t valt niet mee zeg en dan idd alle apparaten, wil het ook zo praktisch mogelijk hebben en een glutenvrije hoek natuurlijk, hoorde van onze diëtiste dat je beter geen heteluchtoven kan nemen dus dat wordt t dan ook niet.
  Ik kan ook niet wachten om te bak n en en koken in mijn nwe oven (die we nu hebben is kapot)

  Nou heel veel bakplezier met deze beauty

  Liefs
  Karyn

  • Miss Glutenvrij

   Ik snap wat je bedoelt. Veel succes met uitzoeken. Wat balen dat je oven kapot is! Hopelijk snel een mooie nieuwe.

 3. Anoeska Stavleu

  Wauw mooi hoor geniet er maar lekker van heel veeeeeeel bakplezier gewenst.

 4. Gefeliciteerd met je nieuwe oven .Hij is ook
  aan jou besteed jij bakt nog al wat het is een mooie hoor .Ik bak niet zoo veel maar anders wist ik het ook wel Ik ga eerst een nieuwe magnatron kopen moet als je een broodje wil afbakken die hele oven aan zetten. kost teveel stroom.Veel plezier er mee groetjes Klazien

 5. Mooi, wat zeg ik: prachtig! Mijn laatste en tevens geniale aankoop is een groentesnijdertje, van Tomado, zg Quick n’Easy. Super ding voor 20€

 6. Pingback: Dit is mijn glutenvrije ontbijt | MissGlutenvrij.nl

 7. Pingback: 25 Food Vragen Tag | MissGlutenvrij.nl

 8. A. de Vries

  Staat het fornuis niet veel te dicht tegen de koelkast? Wordt heel heet daar lijkt me

Geef een reactie