Recept: Focaccia met pesto, zalm en rucola

Foto 18-12-14 18 15 44Soms bedenk je ineens een heel smakelijk nieuw gerecht. Dat had ik met deze focaccia’s. Heel makkelijk glutenvrij te maken met zalm en rucola sla. 

Ik had nog een aantal focaccia broodjes van Schär liggen. Zo’n pak krijg ik nooit in één keer op dus meestal vries ik ze in. Als avondmaaltijd maakte ik dit lekkere broodje dat eigenlijk meer op een pizza lijkt.

Ingrediënten

  • 1 Focaccia van Schär
  • 4 theelepels groene pesto
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 handjes raspkaas
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • Handje rucola sla

Werkwijze
Snij de focaccia diagonaal over midden. Snij vervolgens beide helften doormidden zodat je in totaal vier driehoekjes hebt. Besmeer elk driehoekje met een theelepel pesto. Snij de cherrytomaatjes in 4 plakjes en verdeel over elk driekhoekje een cherrytomaatje. Verdeel de kaas over de driekhoekjes. Zet de focaccia’s 8 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven (boven en onder verwarmen). Laat de focaccia’s een minuut afkoelen en verdeel de zalm over de de driekhoekjes, garneer met rucola.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Geef een reactie